Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan jussak el a "tettlegess...

Hogyan jussak el a "tettlegességig" az anyám elleni lázadásban?17l

Figyelt kérdés

Neki mániája apró dolgokat megtiltani, és aztán van amikor hetekig, hónapokig kell győzködni, és akkor talán belemegy. Tényleg nem kell nagy dolgokra gondolni, pl nem tetszik neki, ha rendelni akarok egy könyvet, megy belőle a vita, szerinte öreges és ódivatú ruhákat akarok hordani, vagy túl fiúsat, ha szóba kerül többnyire ebből is vita van, nem engedi, hogy megint kifúrassam a fülem, és ilyen ártalmatlan dolgok egyébként, amiken normális ember nem akad ki.

Magamban mindig elhata, hogy jó, nem könyörgök tovább, én szóltam neki, megcsinálom az adott dolgot az engedélye nélkül. Végül soha nem jutok el odáig, mert eszembe jut, hogy basszus, én nem akarom az érzelmi zsarolást hallgatni, hogy én direkt ellenkezek vele, meg fogom bánni, és bla bla bla... És tudom, hogy semmi nem fog változni, ha betöltöm a tizennyolcat, mert ő úgy gondolja, hogy nekem amíg itthon lakom engedélyt kell kérnem, akkor is, ha a saját pénzből fizetem. És még nem is arról van szó, kollégista vagyok, tehát az év nagy részében el tudom előle rejteni a dolgaimat. Mit tudom én, a könyvet és az olyan ruhákat nem viszem haza, a fülbevalókat otthon eltakarom hajjal, meg ilyenek. De én mégsem teszem meg ezeket a lépéseket, hanem inkább várok heteket, hónapokat, ne adj isten lemondok a dolgokról inkább, minthogy megtegyem. Pedig nem arról van szó, megelőzően teljes "lelki békével" összeveszek vele, de aztán soha nem jutok el addig, hogy az ellenkezése ellenére megtegyek egy adott dolgot. Pedig szerintem ezek nem olyan durva lázadások, ami azt illeti.

Mit javasoltok, hogyan legyek "tökösebb", hogy merjek lázadni az anyám ellen? 17l

2020. júl. 16. 12:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
29%
Hát ne tettlegességgel legyél tökösebb, ugyanis azért lecsukhatnak....
2020. júl. 16. 12:52
 2/12 A kérdező kommentje:
Miért csuknának le azért, hogy mit tudom én, vettem egy ruhát, ami anyámnak nem tetszik? :D
2020. júl. 16. 12:57
 3/12 anonim ***** válasza:
69%

Kérdező akkor rosszul fogalmaztál.

A tettlegesség= Fizikai bántalmazás Ezt akarod anyádon végrehajtani? Nem hinném :)

2020. júl. 16. 13:07
 4/12 anonim ***** válasza:
46%
Költözz el:-) Az lesz ám az igazi lázadás :-D
2020. júl. 16. 13:12
 5/12 A kérdező kommentje:
Idézőjelbe tettem, tehát ebben a kontextusban teljesen mást jelent. :) Nyilván nem bántalmazni akarom. A kérdésben is leírtam, hogy határozottabban szeretnék lázadni ellene, nem csak veszekedni akarok, hanem megtenni olyan apró dolgokat, amiket ő nem enged, pedig senkinek sem ártok vele. Szerintem a kontextusból eléggé lejött, hogy nem bántani akarom, hanem olyan dolgokat csinálni, amikre ő nem adja az áldását, annak ellenére, hogy nem árt senkinek az az adott dolog.
2020. júl. 16. 13:13
 6/12 A kérdező kommentje:
Valaki amúgy adna tanácsot arra, hogy hogy vegyem rá magam arra, hogy tényleg meglépjek dolgokat? XD
2020. júl. 16. 13:14
 7/12 A kérdező kommentje:

Most őszintén, hova a francba költözzek el 11. osztályos diákként? :)

Eddig is kollégista vagyok, de onnan hétvégén kötelező hazajönni. Suli mellett nem dolgozhatok, mert nekem előírás szerint kötelező a kollégium, annak meg van házirendje és nem tudok mellette dolgozni, mert annyiszor nem kérhetem ki magam onnan kötelező tanszoba alól, hogy azzal kolin kívül fenntartsak egy albérlet, csak azért, hogy heti két és fél napot ott töltsek maximum... :)

2020. júl. 16. 13:25
 8/12 Thispain ***** válasza:

Én a számítógép bekapcsolásával voltam hasonlóan gyerekkoromban. Ahhoz, hogy ezt megtegyem minden további nélkül anélkül, hogy engedélyt kérjek, anyámnak meg kellett szegnie egy igéretét(hasonló súllyal rendelkező, mint a "mindjárt jövök"), így kialakulhatott a fifty-fifty szituáció.

Egyébként, ha jól olvastam, te csak az érzelmi zsarolástól félsz. Azt nem tudom, megtudod-e tenni, hogy nem hallgatod meg, de az is segíthet talán, hogy a lehető legtöbb dologra, amit anyád mond, vagy "Miért"-el(semmit ne rakj mögé, csak, ha a szituáció kívánja), vagy "Na és"-el felelsz mindezt unottan.

2020. júl. 16. 13:51
 9/12 anonim ***** válasza:
70%
Hamarosan nagykorú leszel, fogod a cuccodat, és önálló háztartást vezetsz valahol máshol. És azonnal megtapasztalod majd, hogy nem eszik olyan forrón a kását. A könyvrendelésnél rátevődik a szállítási költség, ami baromi messze van egy rentábilis tranzakciótól. KI akarod fúratni a füledet. Ja, csak itt nem áll meg a történet, mert ha már luk van rajta, kell is bele valami, mégpedig hetente más. És sorolhatnám napestig, amit most nem látsz át. Anyud dolgozik, ő keres rád, és ő érzékeli ezt a qurvq nagy gazdasági válságot, nem te.
2020. júl. 16. 13:53
 10/12 A kérdező kommentje:

Én is dolgozom, csak éppen iskolai szünetekben. Nem tudom miért okozna neki válságot az, hogy a saját pénzből kifizetek magamnak valamit.

És mint írtam, tizenegyedikes gimnazistaként NEM TUDOK ELKÖLTÖZNI.

2020. júl. 16. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!