Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak szerintem illetlen és...

Csak szerintem illetlen és gyerekes dolog a hivatalos szövegekben Smiley-kat használni?

Figyelt kérdés

Baráti, vagy hétköznapi üzenetekben ismerősök között(FB, stb.) vagy max itt GYK-n még ok, semmi gond velemert ezek végülis nem hivatalos üzenetek.

Ügyfélszolgálaton dolgoztam hosszabb ideig egy hivatalos nagyobb autós cégnél, és rendszeres volt az, hogy a teljesen normális és tisztelettudó, hivatalosan megfogalmazott E-Mailre ilyen Smiley-es borzadályok jöttek vissza felnőtt emberektől, mintha a haverjaikkal vagy ismerőseikkel chateltek volna. Még akkor is, ha nem rosszindulatnak szánták a ":)" ";-)" meg hasonlókat, én valahogy ezek után nem tudtam az ilyen személyeket ténylegesen komolyan venni.

Bevallom őszintén én kissé degradálónak találom, hogy a normálisan, megfogalmazott céges E-Mail-re ilyen válaszok jöttek, sokszor köszönés meg minden nélkül csak pár mondat meg egy smiley.

Egyik ismerősöm egy nagyobb kórházban dolgozik irodai alkalmazottként, és ők is megválaszolnak E-Maileket páciensektől, és ő is meséli, hogy tényleg egyre több az olyan személy, aki egy hivatali levélre úgy válaszol, mintha valami haverjának írna Facebookon. Az E-Mail tele van ilyen hangulatjelekkel, és így bugyutának, gyerekesnek hat, holott nem tizenéves emberekről beszélünk hanem felnőttekről.

Tudom, hogy a világon nagyobb problémák is vannak ennél, de érdekelne, hogy ti mit gondoltok erről a jelenségről? Zavarna titeket, ha egy normálisan megfogalmazott E-Mail-re/ hivatali felszólításra stb. ilyen üzenetek jönnének, vagy nem foglalkoznátok vele?

Természetesen én sosem ilyen stílusban válaszoltam vissza, nem is volt megengedett az irodában (ismerősömnél sem a kórházban), de ha megengedett lett volna sem használtam volna ezeket, mert szerintem eléggé tiszteletlen idegen emberekkel szemben.

Nektek mi a véleményetek?

2020. júl. 10. 18:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Abban az esetben, ha maga az ügyfélszolgálatos nem mutat rá hajlandóságot, tényleg prosztóság smiley-kat használni meg szlenget. Én is ügyfélszolgálatos vagyok, mi olyan helyen dolgozunk, ahol közvetlenebb a kapcsolat az ügyfelekkel, itt belefért.

Ami nálam kivágta a biztosítékot, az volt, amikor a szakdolgozatomnál (MA szak) a bírálom rakott smiley-kat a bírálatba, olyan tanár, akit életemben nem láttam, szóval egyáltalán nem volt bizalmi kapcsolat sem közöttünk, de még akkor sem lenne ez normális... ezt így hogy?

2020. júl. 10. 21:22
 12/15 anonim ***** válasza:
Olyan közegben valóban nem dívik.
2020. júl. 10. 22:10
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

"Egy mai fiatal ezeknek köszönhetően tud egyértelműsíteni iróniát, cinizmust, általános hangulatot, vagy akár hangsúlyt is. Gyakorlatilag bármit."

Mai fiatal vagyok, és rendkívül gáz, ha valaki képtelen hivatalos formában kifejezni a gondolatait vigyorgó rajzok nélkül.

Teljesen hulyul a világ. Egyszerű sablon dolgokat lehet kifejezni velük egyszerű sablon embereknek.

2020. júl. 10. 22:26
 14/15 anonim ***** válasza:
Egyszerű a képlet, legalábbis számomra: ilyesminek privát levelezésben, chaten, kötetlenebb, lazább üzenetváltásban van helye. Hivatalos levélben és e-mailben viszont egyáltalán nincs, ha a legjobb barátomnak írnék, akkor sem. Valamiért nálam ez evidencia.
2020. júl. 10. 22:40
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem mai kérdés, de válaszolok

Engem nem zavar, bár tény, hogy tizenéves vagyok.

Vagyis, csak akkor zavar, ha a szövegben több smiley van, mint betű.

Ha valaki a mondat végére oda tesz egy :)-et akkor én valamilyen okból még szimpinek is találom

2021. nov. 7. 00:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!