Csak szerintem illetlen és gyerekes dolog a hivatalos szövegekben Smiley-kat használni?
Baráti, vagy hétköznapi üzenetekben ismerősök között(FB, stb.) vagy max itt GYK-n még ok, semmi gond velemert ezek végülis nem hivatalos üzenetek.
Ügyfélszolgálaton dolgoztam hosszabb ideig egy hivatalos nagyobb autós cégnél, és rendszeres volt az, hogy a teljesen normális és tisztelettudó, hivatalosan megfogalmazott E-Mailre ilyen Smiley-es borzadályok jöttek vissza felnőtt emberektől, mintha a haverjaikkal vagy ismerőseikkel chateltek volna. Még akkor is, ha nem rosszindulatnak szánták a ":)" ";-)" meg hasonlókat, én valahogy ezek után nem tudtam az ilyen személyeket ténylegesen komolyan venni.
Bevallom őszintén én kissé degradálónak találom, hogy a normálisan, megfogalmazott céges E-Mail-re ilyen válaszok jöttek, sokszor köszönés meg minden nélkül csak pár mondat meg egy smiley.
Egyik ismerősöm egy nagyobb kórházban dolgozik irodai alkalmazottként, és ők is megválaszolnak E-Maileket páciensektől, és ő is meséli, hogy tényleg egyre több az olyan személy, aki egy hivatali levélre úgy válaszol, mintha valami haverjának írna Facebookon. Az E-Mail tele van ilyen hangulatjelekkel, és így bugyutának, gyerekesnek hat, holott nem tizenéves emberekről beszélünk hanem felnőttekről.
Tudom, hogy a világon nagyobb problémák is vannak ennél, de érdekelne, hogy ti mit gondoltok erről a jelenségről? Zavarna titeket, ha egy normálisan megfogalmazott E-Mail-re/ hivatali felszólításra stb. ilyen üzenetek jönnének, vagy nem foglalkoznátok vele?
Természetesen én sosem ilyen stílusban válaszoltam vissza, nem is volt megengedett az irodában (ismerősömnél sem a kórházban), de ha megengedett lett volna sem használtam volna ezeket, mert szerintem eléggé tiszteletlen idegen emberekkel szemben.
Nektek mi a véleményetek?
Abban az esetben, ha maga az ügyfélszolgálatos nem mutat rá hajlandóságot, tényleg prosztóság smiley-kat használni meg szlenget. Én is ügyfélszolgálatos vagyok, mi olyan helyen dolgozunk, ahol közvetlenebb a kapcsolat az ügyfelekkel, itt belefért.
Ami nálam kivágta a biztosítékot, az volt, amikor a szakdolgozatomnál (MA szak) a bírálom rakott smiley-kat a bírálatba, olyan tanár, akit életemben nem láttam, szóval egyáltalán nem volt bizalmi kapcsolat sem közöttünk, de még akkor sem lenne ez normális... ezt így hogy?
"Egy mai fiatal ezeknek köszönhetően tud egyértelműsíteni iróniát, cinizmust, általános hangulatot, vagy akár hangsúlyt is. Gyakorlatilag bármit."
Mai fiatal vagyok, és rendkívül gáz, ha valaki képtelen hivatalos formában kifejezni a gondolatait vigyorgó rajzok nélkül.
Teljesen hulyul a világ. Egyszerű sablon dolgokat lehet kifejezni velük egyszerű sablon embereknek.
Nem mai kérdés, de válaszolok
Engem nem zavar, bár tény, hogy tizenéves vagyok.
Vagyis, csak akkor zavar, ha a szövegben több smiley van, mint betű.
Ha valaki a mondat végére oda tesz egy :)-et akkor én valamilyen okból még szimpinek is találom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!