Ismertek Magyarországon fekete bőrszínűt aki köztisztviselői vagy hivatalos szerepet tölt be?
Amikor külföldi filmet nézek ahol a rendőrség vagy egyéb hivatalos szerv kerül a jelenetbe, sokszor van fekete bőrszínű rendőr, kapitány vagy polgármester stb.
Elgondolkodtam hogy nálunk ez miért nem jellemző?
Láttam már ugyan fekete biztonsági őrt egy Spar-ban, de rendőrt még sosem.
Vajon a jövőben lehetséges hogy a népek keveredése okán lesznek majd fekete szomszédaink, családtagjaink?
Mielőtt jönnének a rasszistázó meg a migránsos hozzászólók csak jelzem, semmi rossz szándékom nem volt a kérdéssel.
Csupán kíváncsiság.
Azért Amerikában arányaiban jóval több fekete van, mint nálunk. Nálunk van pár egyetemista meg elenyészű számú betelepült, Amerikában meg történelmük van, mert a nagyon sok behurcolt rabszolga utódairól van szó. Nyilván több hivatalos személy is lehet. Nálunk, ha igazságosak akarunk lenni, ezt a romák arányával kellene összehasonlítani, akkor máris többet látunk (vannak roma politikusok, tisztségviselők... roma rendőrrel még nem találkoztam, legalábbis Bp.-n, de biztos van az is, de gyanítom, nem olyan óriási gyakorisággal).
Egyelőre nem látom, hogy a jövőben annyival megnőne a feketék és a fekete tisztségviselők száma Mo.-n, mert azért jobbára nem hozzánk települnek be... arab, kínai, vietnami már inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!