Miért van úgy, hogy a nők, mint a "szebbik nem", csúnyábbak, mint a férfiak?
Nagyon sok szép nő van, de smink nélkül ők átlagosak vagy csúnyák. De viszont rettentő sok helyes pali van. A sztárvilágban is. De szép nő nagyon kevés, mármint smimk nélküli szép nő nagyon kevés.
Miért van ez?
Szerintem a kérdező arra gondolt, hogyha nézünk egy párt, ahol mindkét fél 10/10-es, akkor a férfi természetes módon néz ki úgy ahogy, míg a nő sminkben van jellemzően. Természetesnek vesszük, hogy sminkelnek a nők és ezzel lefedik a szépséghibákat, míg a férfiak á la naturban vannak, mégis hasonló szinten vonzóak a férfiak és a nők. Csomószor hallottam már nőktől, akik amúgy napi szinten sminkelnek, hogyha néha napján nem sminkelnek, akkor egyből mindenki azt kérdezi tőlük, hogy betegek-e.
A szebbik nem kifejezés szerintem is hülyeség, nincs jelentős különbség ilyen téren nők és férfiak között, főleg kozmetikumok és ruhák nélkül.
De nem lehet enélkül, ez a lényeg. Ha valaki nem vonzódik a férfiakhoz, nem mondhatja, hogy egy férfi vonzó. Ha én azt mondom, hogy egy férfi vonzó, el tudom képzelni, meztelenül, vagy ahogy szexelek vele. Nőről ezt nem képzelem el. Teljesen máshogy látom a két nemet.
Ha egy nőre azt mondom, szép, nem azt jelenti, hogy fú de jó a segge, de megbsznám, hanem azt jelenti, hogy szeretnék rá hasonlítani.
Érdekes, én nem így élem meg a dolgot. Férfi vagyok és csak a férfiakhoz vonzódom, mégis tudom esztétikailag értékelni a gyönyörű nőket és rengeteg más dolgot is a világban. Ebben a helyzetben, mondjuk a vonzóság tényleg elég rossz kifejezés, helyesebb a szépség, csak azt az emberek nem szokták férfiakra mondani miközben annyira általános fogalom az élet minden területén.
Szerintem a szépség vizsgálatánál nem feltétlen van kiemelt helye az embernek és a saját szexualitásunknak. Én is hiába csak a férfiakhoz vonzódom, nem gondolom, hogy a világegyetem legszebb dolga a férfi lenne, főleg hogy az alapból csak egy nagy gyűjtőfogalom.
Nem szeretnék képeket linkelgetni, de egymás mellett látva egy kimondottan csúnya férfit és egy szép nőt, vagy egy kimondottan szép férfit és egy csúnya nőt szerintem elég nagy egyetértésben rakná oda a relációsjelet mindenki nemtől függetlenül. Miért nem lehet megtenni ugyanezt az objektív összehasonlítást, ha a különbség kisebb vagy nem létező?
Megpróbálom máshogy, tehát azt láthatod, ha két ember szép, vagy nem szép, én is látom, hogy szép, ami csak azt jelenti, hogy NEKEM tetszik. De egy hetero férfi nem úgy fog arra a nőre nézni, mint én, neki más szempont is fontos.
Ha meglátok az utcán egy nőt, nem jut eszembe, hogy milyen lehet pucéran, hol szőrös, van-e bemélyedés a csípőjén, van-e narancsbőre. Mert nem érdekel. De egy férfinél eszembe jut, hogy de helyes lenne szakállal, vagy öltönyben, hogy mennyire lehet izmos, tehát teljesen máshogy látom a szépséget.
Tehát hiába látom, hogy egy nő szép, egy csomó szempont van, amit hetero nőként nem veszek számításba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!