Én képtelen vagyok a szeretetre? Mitől lehet ez? Vagy mit lehetne ez ellen tenni?
Sajna a szeretet érzés nekem is kimaradt az életemből, mert hát nem a legjobb szüleim voltak. Sokan mondhatnak, hogy: Örülj már hogy felnevelt.....stb.
Az a helyzet, hogy még ezt sem tudták megtenni, mert hát intézetbe vitték. Nem is emlékszem, hogy bármikor is legalább egy ölelést kaptam volna szüleimtől vagy úgy bárkitől.
Ennek következtében sajnos nem bírom ha túl közel jön valaki/megolel/megpuszil stb..
Nagyon nehezen engedem közel magamhoz az embereket és a párkapcsolatra ez sokszorosan igaz, mert hát amint komolyabbra fordul a dolog és elkezdem érezni hogy szeret, elkezd egyfajta félelem érzet kialakulni is szorongok.
Elég sokáig tartott mire ténylegesen rájöttem, hogy ez a múltbéli szeretet hiánya miatt van és hát amit az ember nem ismer, attol fél. Esetemben a "szeretet" és az érintkezések.
Ezen tudatosan lehet csak változtatni. Meg kell tanulni közel engedni magadhoz az embereket és szép lassan a testi kontaktusokat is felépíteni. Ehhez viszont tényleg folyamatos tudatosság kell, máskülönben nem megy a dolog.
Ha tini vagy, akkor ez még változhat magától is, de akkor sem árt ezzel foglalkozni, mert a későbbiekben hátráltatni fog téged.
Ebbe az oldalba néz bele hátha meg kapod a választ.
Szorongás és szeretetéhség | Bízz magadban!
bizzmagadban.cafeblog.hu › szorongas-es-szeretetehseg
2010. márc. 29. - A szeretetre való képtelenség másik jellemző vonása a másik ... A „szerethetetlen vagyok” érzés közeli kapcsolatban van a szeretetre való képtelenséggel. Aki képes ... Mohóság és szeretetéhség Szorongás Mitől lesz valaki szorongó? ... Kedves Mokaszin, csak azon nem lehet segíteni, aki nem akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!