Titeket zavar, hogy mások mit szólnak, gondolhatnak rólatok?
Nyilván valóan ha olyan helyen dolgoznék, amit még ismerősök előtt sem vállalnék fel, (felnőttfilmes színész, illegális dolgok stb.) akkor szimplán nem mondanám el nekik az igazságot, hanem kitalálnék valami fedősztorit, pl hogy egy másik megyében dolgozok egy cégnél, pont annyiért, amennyi általában ebből a fel-nem-vállalt munkából befolyik.
Ha túlzottan sok pénzről van szó, akkor azt mondanám, hogy egy nagyobb IT cégnél dolgozok külsősként.
Ha viszont kiderülne az ismerőseim számára, hogy mit dolgozok, akkor sem ennyire egyértelmű a helyzet. Hallhattak a munkámról egy harmadik féltől, vagy akár én magam mondhattam el nekik. Nyilván, ha elmondtam nekik, akkor bízok bennük annyira, hogy el fogják a munkámat fogadni, és nem fognak megjegyzéseket tenni a hátam mögött / elpletykálni másnak. Ha harmadik féltől tudták meg, és olyan típusok, hogy kibeszélnek a hátam mögött, akkor csak annyit mondanék, hogy pletyka az egész, és kitalálnék valami hihető fedősztorit, majd szépen lassan megszakítanám ezekkel az ismerősökkel a kapcsolataimat.
Vadidegenektől pedig egyáltalán nem zavarna az egész.
Ha ezen agyalna az ember, akkor totál nem tudna semmit sem figyelni, dolgozni normálisan.
Mo.-n tendencia, hogy mindig a másikkal kell foglalkozni, mindenki rossz, csak én nem, nekem jár, de neki nem, tehát ebből a megfontolásból "rólam" olyan rossz véleménnyel lennének az emberek, ha megtudnám a gondolkodásukat, hogy el kellene gondolkodnom, hogy induljak-e neki a Meteórákra felköltözni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!