Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kell minden nyáron...

Miért kell minden nyáron rosszul éreznem magam amiatt, mert nem vagyok barna?

Figyelt kérdés

Egyrészt fehér bőröm van, másrészt eléggé unom a napozást. Tettem erre kísérletet régen, de sosem tudtam csak úgy feküdni a napon azért, hogy barna legyek. Nekem ált. tennem kell, olvasnom, tanulnom, amit a napon nem lehet, nem tudok.

Másrészt az UV sugárzást sem tartom túl egészségesnek.

Emiatt minden nyáron megkapom rengeteg embertől a hülye előítéleteket, és a "miért nem vagy barna" ? Szoktál kint lenni?

2020. júl. 1. 12:14
1 2 3
 11/21 Sunshinedoll ***** válasza:
100%
Azért mert más barom és beszól, neked még nem kell rosszul érezned magad. Ez a saját döntésed, hogy mi miatt érzed rosszul magad.
2020. júl. 1. 12:58
 12/21 anonim ***** válasza:
54%

"A koreaiak az Európaikat nézik hülyének, mert saját bőrüket cseszik szét a "napozási szokással""

ööö... nem, nem azért. Az ázsiai kultúrák egy részében a barna bőrt a földműves parasztokkal kötik össze és kivagyiságból kenik magukat 50 faktoros krémmel, nehogy lebarnuljanak.

Az európai kultúrkörben ez másképp van, a barnaságot éppen az egészséggel kötjük össze.

Nem tudom milyenek az öreg koreaiak de a bőr öregedésbeli különbségét elsősorban a rasszok közti genetikai különbségek adják. Pl a Japánok ritka rusnyán a malájok meg habár feszt a napon vannak mégis szebben.

2020. júl. 1. 12:59
 13/21 anonim ***** válasza:
13%

"Szerintem sokkal szebb a fehér bőr :) (és egészségesebb is)"

Nem, nem egészségesebb.

2020. júl. 1. 13:18
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Fhuu nekem a nagyapám csinálta ezt gyerekkoromban, "milyen fehér vagy, mész te egyáltalán napra?", de minden egyes alkalommal amikor találkoztunk. Nagyon frusztrált az elején, de már csak legyintek.

"Igen papa, szeretek kinn lenni, de mindig be vagyok kenve mert nem akarok se bőrrákot se 30 évesen ráncosodni"

2020. júl. 1. 13:23
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Rossz emberek közt mozogsz.
2020. júl. 1. 13:24
 16/21 anonim ***** válasza:
0%
#13 A gyk már csak olyan, hogy az egyértelmű - tudományosan igazolt - tényeket is lepontozzák.
2020. júl. 1. 13:30
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Mert egyes sznobok még mindig ott tartanak, hogy az az úr, akinek fussa nyaralásra. Ahol persze kötelező rákvörösre égetned magad, hogy mindenki láthassa a melóhelyen, hogy mekkora nagy dzsukker vagy.
2020. júl. 1. 16:23
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Ne gondolj semmit erről a dologról, nekem totál tetszene egy hófehér szépségű nő. Légy magabiztos, öntudatos, és ezzel az aprósággal ne foglalkozz.
2020. júl. 1. 17:49
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Engem azért piszkáltak még gyereként, mert barnább a böröm, cigánynak néztek, pedig nem vagyok az. Gyerekként örültem volna a fehér börnek.
2020. júl. 1. 18:12
 20/21 anonim ***** válasza:
Szinte egész életemben evvel bántottak. Volt egy szomszéd néni ott ahol régen laktam. Állandóan kiültek a padra trécselni, és mindennap megszólt, h hogy nézem már ki. Szép lány lehetnek ha napoznék...stb nagyon bántott a dolog. Sokan megszóltak az utcán és gúnyoltak h hulla meg ilyesmik. Nem tudom mit lehetne ellene tenni. Sokat sírtam miatta, de már így 30 körül kezdek vele megbékülni.
2020. júl. 1. 21:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!