Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért olyan önzőek egyes...

Miért olyan önzőek egyes emberek, hogy a nyomorba és a bizonytalanságba vállalnak gyerejet (aztán majd lesz valami)?

Figyelt kérdés
Szerintem semmivel nem különb ilyen körülmények között szülni, mint az abirtusz mellett dönteni, ha már megvan a baj. De jobb lenne inkább a megelőzés.
2020. júl. 1. 09:49
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
72%
Lehet másnak a 40 ezer nem nagy pénz de a nincsből nem lehet kifizetni ha kifut az időből emiatt akkor nem lehet mit tenni...
2020. júl. 1. 11:06
 12/24 anonim ***** válasza:
28%

Ki vagy te, hogy ezeket az embereket te megítélhetnéd?

Csak nem az az ember vagy, aki tegnap pszichológus által ki lett vesézve, celeb-köpködés miatt? Szerintem az vagy.

2020. júl. 1. 11:12
 13/24 anonim ***** válasza:
85%
#2: Akkor gumira se telik nekik, azért potyogtatják a gyerekeket. Ingyen gumit mindenkinek.
2020. júl. 1. 11:31
 14/24 anonim ***** válasza:
92%

Kétélű fegyver élét kezdted el birizgálni, mert akik azt az álláspontot képviselik, hogy szerintük tele kell elleni a bolygót, azok meg azokat tartják "önzőnek", akik objektíven meg tudják ítélni a képességeiket és felelősségtudattal (nem) szaporodnak. Ezek az emberek nincsenek tudatában annak, hogy most ugyan "életet" adnak, de ezzel a tettükkel hosszútávon gyilkosságot is elkövetnek, - ugyanis a Föld mint olyan, "megtelt" egyelőre, - már most nem képes annyi éhes szájnak KELLŐEN TÁPLÁLÓ és ELEGENDŐ ételt, italt adni, mint amennyinek erre szüksége lenne. (ÉTEL: nem egyenlő a szintetikus moslékkal, amelyet egyre drágábban és nagyobb arányban sóz ránk a profitorientált, ma "élelmiszeriparnak" aposztrofált valami.) A természetvédelem sem az erőssége az emberiségnek, a fogyasztói társadalmi szemléletet is túltolják, - rövidre fogva: néhány generáció múlva nem lesz hol élnie az emberiségnek vagy elkezdik egymást irtani az emberek az élet forrásaiért. PONT.

Ami a kérdésedet illeti, arra az a konkrét válaszom, hogy a buta megfelelési kényszer és az emberi felelőtlenség kombinációja az, amit te "önzésnek" vélsz, - mindenesetre úgy vélem, annak tényleg nem sok értelme van, hogy nyomorba, másoknak kiszolgáltatottságába vállaljon gyereket bárki is. Amit az állam tesz jelenleg, az csak szépségtapasz, - a zászlaján számítóan lengetett "család" jelszó alatt az államnak csak az élők adófizetői képességére van szüksége, minden egyéb tényező mehet a levesbe. Emellett szól a nyugdíjkorhatár folyamatos emelése is, - aztán amikor már nem lehet többet kifacsarni egy emberből, akkor sorsára hagyják (emberhez méltatlan, nyugdíjnak csúfolt könyöradományos magányában). A TB sem más! Nem tartom sportszerűnek, hogy egész életemben, folyamatosan fizettem a TB-t úgy, ahogyan az állam be akarta hajtani rajtam, de ha elveszítem a munkámat - és úgy adódik, hogy nem tudom három hónapon keresztül fizetni, akkor "lenulláznak". Azzal párhuzamba állítva ezt, hogy boldogan röhöghetnek a markukba, akik évtizedeken keresztül élősködtek a befizetőkön, nincs túl jó véleményem erről. A "jó hír", hogy még utólagos befizetést sem fogadnak el! Tehát nem hogy segítenének azokon, akik elveszítik a munkájukat, hanem még bele is rúgnak kettőt - biztos, ami biztos alapon! Nem tartom igazságosnak! Mennyi pénzhez juthatna az állam, ha elfogadná - és nem hogy elfogadná, egyenesen behajtaná - a múltban sem fizetőkön az elmaradt járulékokat? Sok dolog kavarog még a fejemben, de itt és most ennyi elég ide bőven, mert így is nagyon elkalandoztam már!

2020. júl. 1. 11:41
 15/24 anonim ***** válasza:
77%
#13: Cigire azért mindig telik.
2020. júl. 1. 11:41
 16/24 Sunshinedoll ***** válasza:
100%

Tehát akkor, kérdező, gondolom támogatod az ingyenes és mindenki számára elérhető és összefogó szex edukációt és az ingyenesen elérhető fogamzásgátlást is.

Én is. Ez lenne a legjobb megoldás.

2020. júl. 1. 13:12
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem értitek meg, hogy ezek az emberek nem is gondolnak semmi ilyesmire amit itt felvetettetek. Van az a mondás, hogy az okos embernek annyi gyereke van amennyit szeretne, a butának meg amennyi összejön. Védekezés? Azt se tudják mi az, ugyan már.
2020. júl. 1. 13:16
 18/24 anonim ***** válasza:
26%
2020. júl. 1. 14:11
 19/24 anonim ***** válasza:
55%
2020. júl. 1. 14:11
 20/24 anonim ***** válasza:
89%
#18: "Jó" cikk szépen megmagyarázza, miért dönt jól a mélyszegénységben, hogy már pedig akkor is szül, aztán megteszi a megállapításokat, hogy ez így végülis rendben van, hogy reprodukálja a kitörni képtelen réteget. Novák Katalin párnára hímezné
2020. júl. 1. 14:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!