Mik azok a tulajdonságok és dolgok, amik előnyhöz juttatnak valakit a társadalom nagyobb részével szemben?
Sem nyíltan, sem passzívan nem szándékoztam agressziót elrejteni a kérdésben, ragaszkodok ahhoz hogy ezt kiemeljem! Csak egy objektív kérdés, nem akartam finomkodva fogalmazni.
Szerintem amik szóba jöhetnek:
- Pénz
- Intelligencia
- Információ
- Tudás (valamiben mondjuk magas szakértelem)
- Beszélt nyelvek (különválasztva a tudástól, mert úgy érzem megéri kiemeleni)
- Jó kapcsolatok
Amiket fentebb leírtam, mind a (kizárólag) magyar társadalom átlagához vannak mérve az én szemszögemből. Nektek ugyan ilyen viszonyítási alappal mik jutnak az eszetekbe?
A válaszokat előre is köszönöm!
A birkással egyetértettem részben, a nagy farok nagy melles dolgot meg ne vegyük már válasznak :D
Mindenesetre köszönöm mindenkinek, jókat írtatok!
Azok mellett, amiket már írtak, a gyengeség is tud egy hatalom lenni. Ezt valami könyvben olvastam, talán George Mikes-től, de ebben nem vagyok biztos. A könyv azt hozza fel példának, hogy ha az öreg, magatehetetlen szomszednéni megkér, hogy hozz neki barackos rétest a város másik végéből, akkor valószínűleg meg fogod tenni neki, mert szeretnél a kedvében járni, meg jó embernek érezni közben magadat, meg ki mondana nemet egy aranyos öregnéninek. Ha nem egy ilyen elesett ember kéri, akko viszont max hozol neki a Tescóból sütit, szórakozzon mással jeligére.
És ebben szerintem van valami, egy csomó ember van, aki a betegségét meg a gyengeségét kihasználva irányít másokat.
14:
Ez érdekes. Belegondolva van benne igazság, bár nem tudom mennyire lehet gyakori. Én személy szerint ilyennel (még) nem találkoztam. köszönöm!
Igaza van annak aki a nagy farkat írta, nem kell reflexből lepontozni
Egyfajta elpusztíthatatlan gránitoszlopként tarthatja a magasban az illető önbizalmát már tizenéves kora elejétől, gyakorlatilag egy egész életen át, amire az illető tud építkezni az élet más területein is
Hatalmas versenyelőnyt jelenthet
Nem szabad alábecsülni ennek a jelentőségét!
Sajnos engem ez az áldás elkerült...
Az intelligenciát sokféleképpen határozták meg, a komplex fogalom a logika, a megértés, a tudatosság, a tanulás, az érzelmi tudás, az érvelés, a tervezés, a kreativitás és a problémamegoldás kapacitásaira vonatkozik. Általánosabban úgy fogalmazható meg, mint az információ felfogásának vagy észlelésének képessége, és tudásként való elraktározása, annak érdekében, hogy a jövőbeni adaptív magatartásformák során egy adott környezetben vagy kontextusban alkalmazható legyen.
Az intelligenciát leginkább embereken tanulmányozzák, de állatokban és növényekben is megfigyelték. A gépek intelligenciáját mesterséges intelligenciának nevezik, amelyet rendszerint számítógépes rendszerekben alkalmaznak. Magyar intelligenciatesztek
Összehasonlítás: Két fogalomról meg kell állapítani, hogy milyen közös kategóriába sorolhatók be
Műveltség: Általános ismeretek
Élethelyzetek megértése: Pl. "Mit kell tenni, ha megvágod magad?"
Számterjedelem: Egyjegyű számok memorizálásának képessége
Aritmetika: Számolás
Mozaik próba: Mintás kockákból kirakott egyszerű ábra lemásolása, kirakása ugyanilyen kockákból
Kép kiegészítése: Hiányzó képrészlet felismerése
Képek sorba rendezése: Egy összefüggő történet megalkotása a képekből
Tárgy összeillesztése: Kirakószerűen összerakni egy tárgyat
Rejtjelezés: Számhoz tartozó adott kód minél gyorsabb beírása
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!