Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha valaki introvertált személy...

Ha valaki introvertált személyiség, akkor aszociális is?

Figyelt kérdés

2020. jún. 6. 23:47
 1/9 anonim ***** válasza:
13%
Az gondolom antiszociális akart lenni de nem, nem mindenkinél függ össze.
2020. jún. 6. 23:58
 2/9 anonim ***** válasza:
95%

Nem és nem kellene összekeverni állandóan a kettőt.

Mint ahogyan az aszociálist sem kellene módszeresen összekeverni az antiszociálissal , kedves első válaszoló...

2020. jún. 7. 00:07
 3/9 anonim ***** válasza:
93%
Nem, nem függ össze a kettő.
2020. jún. 7. 00:29
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

#1, jól írtam, aszociálist is akartam írni, mivel azt tudom, hogy az aszociális nem = az antiszociálissal.

Párszor már megkaptam introvertált léttemre az "antiszociális" jelzőt. Pedig nem kerülöm a társaságot csak csendes és zárkózottabb vagyok. Egyedül is el tudok lenni, de társaság sem zavar.

2020. jún. 7. 00:34
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
nem ,csak jobban értékelik az egyedüllétet mint a többieke
2020. jún. 7. 02:35
 6/9 anonim ***** válasza:
30%
Nem,bár én magamat antiszociálisnak mondanám.Sokkal jobban szeretek egyedül lenni,mint pl. csoportokba,nem szeretem a túl zajos helyeket és ha lehet kerülöm az embereket.Az aszociális meg szeretne másokkal lenni,csak nem annyira tudd.
2020. jún. 7. 04:20
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

antiszociális (melléknév)

1. Másoknak ártó (személy); akinek tettei burkoltan, de szándékosan kárt okoznak más személynek vagy az egész közösségnek; akinek viselkedése, hozzáállása ellentétben áll a körülötte lévők érdekeivel.

2. Másoknak ártó személyre jellemző, ilyennel kapcsolatos (tett, viselkedés).

aszociális

társaságkerülő, betegesen magába zárkózó

antiszociális

társadalomellenes; közösségellenes

Kérem szépen, ne keverjük már össze a kettő fogalmat, mert rohadtul nem ugyanaz! Köszöntem.

2020. jún. 18. 13:42
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Emellett, csak hogy a kérdésre is válaszoljak, nem, egy introvertált egyén nem lesz feltétlenül aszociális, sőt, ámbár fordítva *szerintem* igaz (tehát egy aszociális ember minden esetben introvertált).
2020. jún. 18. 13:45
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kommenteket! 😊
2020. jún. 19. 00:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!