Puffinlekvár kérdése:
Miért van az,hogy alapból van önbizalmam, csinosnak tartom magamat, de ha valaki bókol nekem,vagy flörtöl velem,akkor elbizonytalanodok?
Figyelt kérdés
Olyan rossz,hogy rám mosolyog valaki, jól érzem magam, jól esik ,de utána nagyon előtérbe kerülnek számomra a rossz tulajdonságaim és szinte oktalannak tartom a szép szavakat, meg sem érdemlem. :(
Biztos csak gúnyból mondják,gondolom én. De magammal ki vagyok békülve,viszont mások dícséretétől rosszabbul érzem magam.Nem is vagyok érdemes a pozitív jelzésekre, szavakra.
Ilyenkor nagyban csökken az önszeretetem és bizalmam. :(
Van ilyen másnak is? Hogy nem tud mit kezdeni a pozitív reakciókkal? Kellemetlen, rosszul érzem magam, mert biztos csak gonoszkodnak. :/
2020. jún. 13. 22:56
1/4 anonim válasza:
Figyelmen kivul hagyod a pozitiv dolgokat. Benned el ez a "biztos csak gonoszkodnak" buntetomondat, pedig ez egyaltalan nem igaz. Gondolom tortent mar veled ilyen, igaz? De az nem azt jelenti, h mindenki gonoszsagbol dicser meg.
2/4 anonim válasza:
Nekem is van ilyen, de csak akkor érzem ezt, ha olyan bókol aki nagyon tetszik. Ez nálam megfelelési kényszer miatt van.
3/4 anonim válasza:
Kérdezd meg magadtól: "Mi a legrosszabb, ami történhet velem, ha nem bizonytalanodnék el ilyen helyzetekben?".
Semmi.
Akkor meg miért parázol?
4/4 anonim válasza:
Én is így érzek sokszor, mintha csak megszánnának :/ De neked is el kell hinned magadról, hogy elég jó vagy és komolyan mondják a bókokat, nem kell mindig mindent elhinni, de nem szabad büntetni sem magad. Biztos van oka ennek, nálam megfelelési kényszer, önmagam lebecsülése, mert kizárt hogy megérdemeljem a jót, sok sok gyerekkori baromság aminek ez lett az eredménye. Tényleg semmi rossz nem történik ha nem sanyargatod magad, próbálj adni magadnak törődést, önszeretetet, lehet ez egy masszázs, vagy egy jó ebéd, süti, vegyél magadnak valami szépet, csak mert tetszik, csinálj bármit ami örömet okoz neked, az a lényeg, hogy feltöltődj. Túl rövid az élet ahhoz, hogy félelemben éljük, mert jaj mi lesz ha... Fogadd nyugodtan a bókokat, nem baj ha van aki csak bántani, gúnyolódni akar, ha azt látja, hogy nem okoz vele rosszat akkor abba is fogja hagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!