Elbizonytalanodtam. Attól még hogy nekem az előzmény trilógia is tetszett azért, számíthatok nagy rajongónak? (Részletek leírásban)
Igen az előzmény trilógia valóban nem tökéletes. Van sok hibája (pl a túl sok CGI, Jar Jar, az a "szerelmi szál" stb). De ennek ellenére annyira nem rossz. A Sith-ek bosszúja nagyon jól sikerült. A klónok támadása se rossz (de az a "szerelmi szál", homok). A Baljós Árnyak fogatversenye és Qui-Gon Jinn-je pedig kifejezetten jól sikerült. Persze meg lehet érteni, miért mondják, hogy fúúj f0s, utálom, de az előzmény trilógia igenis jól bemutatja Anakin életét és a Birodalom kialakulását. Na meg a klónok, baromi jók. Például itt van ez: https://www.youtube.com/watch?v=wirkuuCjLCY
ez se lenne az előzmény trilógia nélkül.
Mert te kedves négyes a megértés és az együttérzés példaképe vagy :)
A prequel-lel sok (szerintem túl sok) probléma is van és ezért kell kritikusnak lenni velük és "fikázni" őket. De még ennek ellenére is megpróbálom a pozitív dolgokkal kezdeni:Fogatverseny, Ewan McGregor mint Obi, a látványos fénykard csaták, a köztársaság bukása és a 66-os parancs, Ian McDiarmid mint Palpatine, de sajnos ennyi és nem több.
Ezzel szemben a rossz: lényegtelen történet az Ep. I-ben amiből csak az számít, hogy volt egy választás amit Palpi nyert meg, a kereskedelmi törvény fontossága (mert az SW legyen grandiózus és epikus ez meg azok ellentéte), mindkét Anakint alakító színész pocsék, két badass, de jellegtelen (Maul és Griveus) és egy szó-szó érdekes gonosz (Dooku) aki alig kap időt, a fontossága ellenére iszonyatosan rossz szerelmi szál az Ep. II-ben, gonosz pixel droidok lőnek később gonosszá váló klónokra kinek is szurkoljak?, a jediket vak és tehetségtelen papokként ábrázolják, sok és gyenge minőségű CGI használat (tudom 2000-es évek technikája, de a régi űrcsaták is hihetőbbek, mint a klónok) és minősíthetetlenül kreativitástalan kamera kezelés.
Ezekkel együtt már objektíve kijelenthető, hogy a prequel alsóbb rendű az eredeti trilógiánál. Az egy nézhetetlen, a kettő tűrhető és a hármat már élveztem is, de három kiváló film után egy ilyet nem lehetett volna kiengedni a vágószobák mélyéről. A legjobb ami a PT-ből jött az a Clone Wars sorozat (egy rajzfilm sorozat jobb mint a prequel kétharmada) és ez elborzasztó.
Végül azért a kérdésre is válaszolnék :) Természetesen SW fannak számítasz kérdező és még az agresszív 4-es válaszoló is, ha ti annak érzitek magatokat. Ezt senki nem veheti, de még meg sem kérdőjelezheti. Azt a jogot viszont fenntartom magamnak és a filmekhez nem elvakultan hozzá álló SW rajongó társaimnak, hogy az ízléseteket megkérdőjelezzük, de mint tudjuk: De gustibus non est disputandum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!