Mi errol a véleményetek? Elolvasom a Gerilla Marketing cimu könyvet, megtetszik a kifehezés, hogy gerilla uzletkötő, ráirom a névkártyámra s ezekután mikor mutatom számlakéréskor a névkártyámat ráirják a számlára azt is, hogy Gerilla Uzletkötő...
"Nyilván itt mindenki hülye, csak te vagy okos.
Tudod, mint amikor mondják a rádióba hogy egy barom szembeforgalommal közlekedik az autópályán.
Erre te: -nem csak egy, az összes." ez az egyik leggyengébb érv az érvek között. illetve ál-érv. Még akkor is ál-érv lenne, ha nem egy néhány kötekedő trollt neveznél mindenkinek hanem egy valodi többséget.
Fogalmad sincs róla, hogyan működik a világ. Egy marketingesről nem akkor derül ki, hogy marketinges mikor számláz...
Elmondom neked, hogy alkalmaznak egy szabadúszó marketingest, mert talán-talán ez áll legközelebb ahhoz, amit te megálmodtál.
Valamilyen formában megtaláljátok egymást. Első lépés, hogy bemutatkozol, névjegykártyát adsz. Majd elkezdődik egy párbeszéd, hogy mit is akar a cég, te mit tudsz nyújtani. Majd ha találtok közös pontot és a cég is alkalmasnak talál rá, akkor esetleg kötnek veled valamiféle megállapodást. Ha elég hülyék még a tényleges munka megkezdése előtt is hajlandók előleget fizetni. De eddigre részleteiben tisztában lesznek vele, hogy ki vagy és mit csinálsz. Szóval nincs értelme a számlázást a névjegykártyához kötni. Eleve a cégek bekérik a te "cég"adaidat, hogy rögzíteni tudjanak valamiféle rendszerben partnerként. Kétlem, hogy emellé még a számlaszámod, adószámod stb is rajta lenne a névjegykártyán...
"Fogalmad sincs róla, hogyan működik a világ. Egy marketingesről nem akkor derül ki, hogy marketinges mikor számláz..."
Nem tudom, mi a betegesebb, az ötleted, vagy az hogy igyekszel ugy tenni mintha az én ötletem lenne, mintha irtam volna ilyent.
"Elmondom neked, hogy alkalmaznak egy szabadúszó marketingest, mert talán-talán ez áll legközelebb ahhoz, amit te megálmodtál."
Se számlakéréshez, se egy poénos névkártyához nem áll közel a szabauszo marketinges,névkártyája bárkinek ehet s arra bármit ráirhat. Ezek egymástol fuggetlen fogalmak.
"Valamilyen formában megtaláljátok egymást. Első lépés, hogy bemutatkozol, névjegykártyát adsz. Majd elkezdődik egy párbeszéd, hogy mit is akar a cég, te mit tudsz nyújtani. Majd ha találtok közös pontot és a cég is alkalmasnak talál rá, akkor esetleg kötnek veled valamiféle megállapodást. Ha elég hülyék még a tényleges munka megkezdése előtt is hajlandók előleget fizetni. De eddigre részleteiben tisztában lesznek vele, hogy ki vagy és mit csinálsz. Szóval nincs értelme a számlázást a névjegykártyához kötni. Eleve a cégek bekérik a te "cég"adaidat, hogy rögzíteni tudjanak valamiféle rendszerben partnerként. Kétlem, hogy emellé még a számlaszámod, adószámod stb is rajta lenne a névjegykártyán..."
SZámlakérést megelőzően egy kereskedőt találtam meg akinél vásároltam. Párbeszéd nem feltétlenul van, mert sok az önkiszolgálo bolt. A cég árusit én vásárlok, ezen gyakran nincs it társalogni a tipusszámok és neten lekérdezhető paraméterek világában. A többi amit mondtál igaz, csak nem arra az esetre amikor valaki vásárol egy boltban s számlát kér. Alapjaiban nem értetted meg, hogy milyen helyzetről szol a kérdés. Adoszám számlára irása csak nemrég lett kötelező-ha egyáltalán igaz ez minden vásárlásra, mert ebben nem vagyok biztos. Utoljára kb. 3 hete vásároltam ugy hogy nem kellett adoszám a számlára.. Amugy kételkedhetsz bármiben.
Összességében alapvetően nem érted meg miről van szo, mert olvasási nehézséged van, s így probálsz észt osztani. A kérdésben egyértelmuen benne van hogy nem én számlázok, hisz én adom oda a kártyámat a számlát ironak. Ennyit a nagy eszedről. Ait irsz persze igaz lehet másik esetre,tipikus példája amikor valaki ért valamihez, de egy hasonlo helyzetet megérteni már nem tud s azzal keveri össze amihez ért. Már ha ez utobbi igaz mert az irásod alapján komolyan kételkedni lehet ebben is.
Ja, hogy te arra gondolsz, hogy bemész a sarki boltba, kérsz áfás számlát bármiről, amit veszel, odaadod a névjegykártyát, aztán hátha majd amiatt lesz munkád...
Ez sem jobb ötlet, de mindegy is már
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!