Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A hajléktalanság az egyetlen...

A hajléktalanság az egyetlen megoldás?

Figyelt kérdés
Egy abnormális szörnyszülött vagyok, egy nagyon rossz ember. Teljesen elkanászodtam és már nem látok kiútat, csak egy teljesen 0-ról felépítkezést. Ha pedig nem sikerülne, akkor a természetes szelekció csak megerősítene abban, hogy egy felesleges létforma vagyok a bolygón. Munkakerülő egyetemista vagyok, de az egyetemet is csak puskázva viszem végig, tanulni derogál. A kétkezi munka derogál. Éjjeli ember vagyok, délután 2-kor kelek, hajnali 4-kor alszom, éjjel vagyok aktív. Számítógépes játékok az életem, más nem érdekel. Mivel egész nap játszom, zabálok és ülök, 150 kg vagyok. Tudom hogy ez nem jó, de pont lefhosom. Anyám mindent a fenek alá rak, elkényeztet, pedig minimálbért keres. És még ma mellbevágtam, mert nagyon felcseszett, hogy maradjak csöndbe. Nem tud tőlem éjjel aludni, mert dumálok a gép előtt a haverokkal és játszunk, igazi antiszociális kocka vagyok, ő pedig másnap dolgozik reggel. Barátaim nincsenek (mily meglepő), párkapcsolatom sose volt (mily meglepő), senki nem kedvel. Pszichológushoz járok egy jóideje, de semmi haladás. Észhez kéne térjek, de annyira kellemes ez az életforma, ez a semmittevés így 20 évesen. Elvárom, hogy mindent alanyi jogon kapjak nulla megdolgozásért. Vegetálok igazából már évek óta, amúgy semmire nem költök mert nincs saját pénzem. Igazából várom a halált. Valami olyan krízis kellene ami felébreszt és máshogy látnám a világot. A hajléktalanság segítene?

2020. jún. 5. 23:08
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
81%

Egy selejt vagy tudod?

Főleg azért mert állandóan veled törődő édesanyádat bántottad.

Szegyeld magad szerintem, az a minimum bocsánatot kérsz.

2020. jún. 22. 15:21
 22/28 anonim ***** válasza:
77%

Oke, hogy nem mindenki ennyire szelsoseg, de igenis ez a qrva szamitogep, internet, jatekok onmagukban fuggoseget alakitanak ki. Meg alkoholt is lehet moderaltan fogyasztani. Tobb uveg bor a kamraban, es eveken at lehet napi egy-ket poharnal megallni.

De ezektol a jatekoktol szerintem nem a vasakarat, hanem a kenyszerito korulmenyek szakitjak el idejeben a legtobb embert.

Es nemcsak az lesz zombi, akinek nincs mas, van, aki elhanyagol inkabb mindent.

Biztos, hogy pont neked egy alkesz agressziv szulo lett volna jobb, aki elol koran elmenekulsz es megfogadod, hogy mas leszel.

Igazabol 20 evesen nem Nyugat-Europaban meg normalis szulo altal eltartva lenni, plane ha tanulsz.

Tul nagy celokat szerintem tilos kijelolni, mert csak frusztral. Es a pozitiv gondolkodas is egyes emberekbol az ellenkezojet valtja ki dacbol.

Ha bele tudnal buzulni par hobbiba szinten fuggoseg szeruen, de a jateknal ertelmesebbe, az kellene.

Egyetem, ha nem fing-hamozas szak, akkor tarts ki.

A pszichologus vegtelen ido es penz utan is elofordul, hogy nem segit. Lepontoznak, de ide egy olyan gyogyszer kell, ami a hulyesegeket atalakitja a fejedben normalis gondolatokka. Vannak erre valo antidepik, jok is. En gyakorlo rombolo-epito vagyok, tudom.

Sportolast se mondanek, mert tul nagy dobas elsore. Gyaloglas, seta. Ami az agyadat is kikapcsolja, lelki energiat ad.

Egyelore pl ugy kezdenek fogyni, hogy kicsit felemelem a seggem, kicsit normalisabb kajakat zabalok.

Merj elbaszott lenni! Ehhez kepest rakd ossze magad. Lassan kezdd el, majd ugy jossz ra, hogy megy.

2020. jún. 22. 16:02
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Haver, szerinzem mar azzal, hogy felismerted, hogy nincs ez igy jol, megtetted az elso lepest a valtozas fele.

Apro dolgokon valtoztass. Mondjuk eloszor setalj minden nap fel orat, vagy tanulj egy kicsit.

2020. jún. 23. 02:25
 24/28 anonim ***** válasza:

Tűzz ki célokat magad elé. De ne hosszútávra, hanem rövidtávra. Először azt tűzd ki, hogy 150 helyett 90-100 kg-ra foggy le. Aztán, ha ez megvan, akkor megvan az első sikerélmény, amiért TE dolgoztál meg, utána meg menni fog magától a dolog. De ismétlem, ne hosszútávra tervezz először, mert azt nem fogod tudni kivárni, mire az bekövetkezik, inkább csak rövidtávra, ami belátható időn belül teljesülhet.

A hajléktalanság erre egyáltalán nem megoldás! Attól csak még rosszabbul éreznéd magad, és mégjobban elkeserednél.

Sok sikert! :)

2020. jún. 23. 21:29
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Menj külföldre dolgozni (nem Ausztriába, kicsit messzebb) és a géped ne vidd magaddal. Nem kell hajléktalannak lenni, pont elég nehéz lesz egy idegen országban lakhatást, munkát, ismerősöket találni és boldogulni.

Nekem segített, bár nem olyan helyzetben voltam mint te, de felnőttem és magam mögött tudtam hagyni egy nagyon rossz korszakomat. Sok téren fejlődtem, változtam és tudom értékelni magam. A világlátásom és értékrendem is változott.

2020. aug. 18. 20:01
 26/28 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem felesleges téged bíztatni. Nem hiszem hogy ez bármit segítene rajtad. Menj hajléktalannak, igen. Az elég sokat segítene, tök más élet, más nézőpont. Keress egy kutat, inni tudjál, aztán lefogysz ha nem eszel napokig, de nem halsz meg talán. Olvastam olyat, hogy a dagadékok nem halnak meg, hanem felélik azokat a tartalékokat. Nem tudmo, mi igaz belőle, de nyomasd. Vállald be. Vagy hergeld fel anyád mégjobban, h kirúgjon, ha te nem mersz lépni.
2020. aug. 19. 20:29
 27/28 anonim ***** válasza:

Első körben nagyon egyszerű dolgot javaslok. Kérj egy személyre szabott étrendet és kezdj el sportolni.

Ha egészségesebb leszel egészen máshogy fogod látni a világot , önmagad. A sport boldogsághormont termel, feltölt, energiát ad. Tesztoszteronra is jó hatással van. Csak csináld ne gondolkozz csak tedd meg. Ez legyen az első célod.

Hidd el nekem ha ezt végig csinálod mindjárt rájössz hogy mégsem olyan kényelmes és jó volt az az életforma amiben élsz most.

Meg fogod látni hogy ez csak egy látszat kényelem amiben most élsz.

Nincs azzal baj ha jatszol vagy hasonlók de anyukád nem fog örökké élni. És ha nem akarsz 40-50 éves korodra lecsúszni a süllyesztőbe akkor most állj neki annak amit írtam.

A sport irtó sok mindenre megtanít leírni is nehéz mennyit tud adni.

Ha ez megvan ideje lesz kitűzni célokat az életedben. Olyan nincs hogy ne lenne célod. Maximum nem tudod még mi. Csinálj önvizsgálatot. Mi az ami érdekel mi az amit szeretsz és ezekből indulj ki.

Akarsz családot később gyerekeket? Nyaralni járni? Vagy bármi ilyen? Akkor legyen ez a célod. Vagy bármi amit igazából szívesen teszel.

Gondolkozz kicsit.

27N

2020. szept. 19. 19:00
 28/28 anonim ***** válasza:

Van egy barátom, akinek súlyos volt a PC-s játék függése. Meg úgy eleve antiszociális kocka volt. 18 évesen kattant át valahogy fejben, mikor rájött, hogy ez így nem lesz jó. Egy osztálytársakkal eltöltött kocsmázás után teljesen abbahagyta a játékokat, és úgy döntött szociális lény lesz.

A helyzet az, hogy azóta valamennyire kipupálódott, voltak barátnői, elvégzett egy BSc szakot, manapság játszik, de jóval kevesebbet, kontrolláltabban, főállása nincs, de félállásban dolgozik illetve vannak egyéb bizniszei. Anno némileg el volt hízva (nem mint te), manapság rendben van meg sportol is valamennyit. A mamahotel sajnos még megvan neki most 34 évesen, bár ők elég gazdagok, elkülönült a lakrésze. Bulizó korszaka is volt huszonévesen.

Azért írtam az ő példáját, mert ilyenkor mindenki a 180 fokos változásokkal jön. Nos, az is valami, ha legalább részsikerek vannak.

Egy másik barátom meg 30 éves korára lett 150 kg, ő pedig elkezdett kondizni és egészségesebben enni, és a családjában elsőként normális testalkata lett. Szerintem, ahogy más is írta, ez lehetne nálad az első lépés.

2020. szept. 20. 08:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!