Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan tudok sakkban tartani...

Hogyan tudok sakkban tartani egy kórosan nárcisztikus embert?

Figyelt kérdés
2020. jún. 5. 07:15
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Nem akarok neki rosszat, tisztábam vagyok vele, hogy szörnyű gyerekkora volt, csak minden manipulációtól és kontrolltól mentes szeretnék lenni. Égyébként csoportvezető. Szeretem a munkámat.Megfutamodni nem szeretnék.Azt akarom hogy kőbr ütközzön értitek...
2020. jún. 5. 09:28
 12/31 A kérdező kommentje:
*Kőbe
2020. jún. 5. 09:29
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazan ertem, hogy mit ertesz kobe utkozesen?

Az a gond, hogy a szornyu gyerekkor nem mentseg. Te nem akarsz manipulalni, o viszont, ha tenyleg narc, akkor o maga a manipulacio.

2020. jún. 5. 09:34
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel csak az a probléma, ha elkezdesz vele sakkozni, és te lejjebb vagy a keze alatt, akkor téged kirúgat, hiába szereted a munkád. Khm.

NE akard hogy ütközzön, ez esetben tényleg ignoráld, munkahelyen előbb észreveszik, ha valakinek van ilyen betegsége.

Tudod a szörnyű gyerekkor ellenére nagyon sokan lettek nagyon kedves és nagyon segítőkész emberek. Arról nem tehet mi volt gyerekkorában, a kérdés hogy mi lesz később. Beáll a hagyományos sorba,és leuralja maga körül az ártatlanokat, akik nem tehetnek róla hogy ő ilyenket tapasztalt, rosszabbik esetben egy ártatlanon éli ki a fixációit aztán az ártatlant állítja be úgy, hogy ő a necces, és mindenki őt fogja utálni, vagy felnőttként harcol azok ellen akik neccesek azzal, hogy őszinte, kedves, udvarias ember válik belőle. NE akarj tőle semmit, ha így viselkedett veled, az azt jelenti, hogy később csak te készülnél ki ebben, inkább menekülj míg tudsz a fentebb említett technikákkal, ignorálással ha kell segítség kéréssel.

2020. jún. 5. 09:36
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

13-as a kérdező úgy értette, hogy addig sakkozik vele, míg nem tud vele mit kezdeni, ergo zsákutcába kerül a nárcisztikus.

Hülyeség,mert az ilyen emberek sajna előre elterveznek mindent, és van hogy nem egyedül csinálják, hiába sakkozol hogy mi lesz a következő lépése, ha van már neki 600 millió terve, hogy hogy bántson.

Egy dolgot kell tudatosítani, hogy neked semmi közöd az ő mentális problémájához, és nem a te felelősséged és dolgod megmenteni a világot magad körül és nem a te felelősséged megmenteni őt, az emberek sem hülyék észre fogják venni az ilyen beteg embereken hogy valami nem stimmel és látni fogják a különbségeket a nárcisztikus, vagy szociopata és stb és azok között akik ebben az egészben ártatlanok. Mert óriási különbségek vannak. Ha támad viszont nyilvánosan a szociopata, akkor viszont védekezni kell úgy hogy segítséget kérsz.

Neked az a dolgod, hogy tud te ki vagy, és hogy ehhez ragaszkodj még akkor is ha netalántán az illető próbálna meghurcolni bemanipulált emberekkel.

2020. jún. 5. 09:48
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Es munkahelyen dokumentalj mindent amit elvegzel, a kesobbi felreertesek elkerulese vegett.
2020. jún. 5. 09:51
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsétlen csoport!
2020. jún. 5. 10:59
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanez a helyzet velem és a góréval. Én megtanultam, hogy mi az, amit NEM szabad tennem, pl megsértődnöm rajta, ingerültnek lennem vele, hazudni/eltitkolni valamit előle, meglopni, elárulni, dicsekedni neki, éreztetni, hogy függ tőlem, éreztetni, hogy nem függök tőle, ugrásra készen állni / pattogni neki, ignorálni.

Szóval ezeknek az ellenkezőjére törekszem, és így kb megvan a harmonikus főnök-beosztott viszony.

Egyetlen probléma, hogy a mi kapcsolatunk haverságból indult, a munka csak ezután jött, és munkán kívül most is haverok vagyunk (csak már nem egészen ugyanúgy, mint rég, ő amúgy korban apám lehetne).

2020. jún. 5. 13:26
 19/31 anonim ***** válasza:
82%
Ui: úgy értem, ez a harmónia maga a "sakk", ez szavatolja, hogy ne őrüljek meg tőle, vagy egyáltalán, hogy ne veszekedjünk. Ez más esetben megalkuvás lenne, az ilyen emberekkel szemben viszont aduász...
2020. jún. 5. 13:51
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Belebotlottam én is munkahelyen ilyen klinikai esetbe. Tudod, ki fog sakkozgatni, vacakolni vele? Mikor elkezdett a fejemre nőni, egy párszor jól helyretettem. Szerencséje, hogy nem téptem meg. Én ugyan nem vagyok pszchopata, meg nárcisztikus, meg egyéb félkegyelmű, de pont ehhez a tipushoz nincs szemernyi türelmem sem! Bűnbakkeresés, panaszkodás, mártírkodás, mások lenézése, sz@rkavarás, csicskáztatás és sorolhatnám.

És mikor odakerültem engem pécézett ki magának, mert azt hitte, én olyan mindent tűrő szerényke vagyok. Tévedett. Azt hitte, ő a király... Végül már 4 órán át kapta tőlem az íveket a munkahelyen és éjjel majdnem az ügyeletre ment a vérnyomásával, de végül felmondtam, mert már amúgy is időszerűnek éreztem más okokból is. Ha maradtam volna, vagy feladja ő, vagy kinyirjuk egymást :D

Szóval én haverkodást ilyen személyiséggel elképzelni sem tudok. Própálgatni száz féle dolgot meg ki ér rá? Akkor már kényelmesebb végső soron más munkát keresni, ahol nem alkalmaznak elmebeteget.

2020. jún. 5. 14:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!