Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egy vékony embernek miért...

Egy vékony embernek miért merik mások mondani, hogy "Jajj, de sovány vagy!"? Míg egy kövérnek ilyet nem mondanak pl."De kövér vagy".

Figyelt kérdés

2020. jún. 4. 02:06
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
41%

Az eredeti angolul van, és képként van a telcsimben, megpróbálom visszaadni:

>Úgy mondom ezt, mint akit sokat thinshame-eltek: egyáltalán nem ugyanaz, mint a fatshaming. Amikor az emberek thinshame-eltek, az verbális zaklatás volt: fiúnak nézel ki, egyél egy sajtburgert, mi bajod van, nem szeretsz enni?

Ennek ellenére simán találok magamra méretben jó ruhákat. A zaklatások ellenére minden azt üzeni, hogy gyönyörű vagyok, és ideális alakom van, akkor is, ha egészségtelen vagyok.

Annak ellenére, hogy thinshame-eltek, pánikba estem, mikor olyan gyógyszert kellett szednem, ami miatt felszedtem pár kilót. Akárki akármit mond, a társadalom szerint a kövérség ronda, rossz, és az önsanyargatás rendben van, míg sokat enni szégyenletes és rossz dolog.

Úgyhogy igen, a thinshaming szar dolog, mert szar, amikor az emberek ítélkeznek feletted. De a fatshaming egy társadalmi ítélkezés, nem egyéni. Munkavállalók, a ruhaipar, a média, a reklámok mind azt üzenik, rossz vagy úgy, ahogy vagy. Sokkal szarabb dolog.<

2020. jún. 4. 16:09
 32/34 anonim ***** válasza:
86%
Ezt nekem idáig még csak kövér nők mondták. Ha te "le" vagy soványozva, abból az jön, hogy ő meg normál. Ilyenkor mindig azt feleltem, hogy dehogy dagadt disznó vagyok :D
2020. jún. 4. 18:46
 33/34 anonim ***** válasza:
41%
Én 163cm vagyok és 47 kiló. Változatosan eszem és mozgok is. Jó étvágyú férfiak is megdicsértek már,hogy milyen jól eszem. Még sem tudok hízni. Valószínűleg bélgyulladásom van és ezért rohanok naponta többször a wc-re.
2020. júl. 22. 13:37
 34/34 anonim ***** válasza:
Mindket társaságot shame-elik. Nem kell eltérni az átlagtól, és nem lesz gond.
2021. júl. 25. 17:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!