Egy vékony embernek miért merik mások mondani, hogy "Jajj, de sovány vagy!"? Míg egy kövérnek ilyet nem mondanak pl."De kövér vagy".
Az eredeti angolul van, és képként van a telcsimben, megpróbálom visszaadni:
>Úgy mondom ezt, mint akit sokat thinshame-eltek: egyáltalán nem ugyanaz, mint a fatshaming. Amikor az emberek thinshame-eltek, az verbális zaklatás volt: fiúnak nézel ki, egyél egy sajtburgert, mi bajod van, nem szeretsz enni?
Ennek ellenére simán találok magamra méretben jó ruhákat. A zaklatások ellenére minden azt üzeni, hogy gyönyörű vagyok, és ideális alakom van, akkor is, ha egészségtelen vagyok.
Annak ellenére, hogy thinshame-eltek, pánikba estem, mikor olyan gyógyszert kellett szednem, ami miatt felszedtem pár kilót. Akárki akármit mond, a társadalom szerint a kövérség ronda, rossz, és az önsanyargatás rendben van, míg sokat enni szégyenletes és rossz dolog.
Úgyhogy igen, a thinshaming szar dolog, mert szar, amikor az emberek ítélkeznek feletted. De a fatshaming egy társadalmi ítélkezés, nem egyéni. Munkavállalók, a ruhaipar, a média, a reklámok mind azt üzenik, rossz vagy úgy, ahogy vagy. Sokkal szarabb dolog.<
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!