Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért születik valaki gerincte...

Miért születik valaki gerinctelennek? Mi lehet az oka, hogy ilyen lettem?

Figyelt kérdés

Mióta az eszemet tudom ilyen a természetem. Sosem voltam igazán a hierarchia csúcsán, de erről én is tehetek. A célom mindig a túlélés volt és hogy a saját igényeimet kielégítsem.

Átlag, viszonylag normális családban nőttem fel, volt 1-2 hülye rokon, de semmi kirívó nem történt. Talán amit fontos megjegyeznem, hogy már egészen kicsi koromtól elemzek mindent, rengeteget agyalok. És túlságosan globálisan látom a világot, emiatt kívülállók szemével nézve érzéketlen pszichopatának tűnhetek. Egyének, kisebb csoportok sorsa sosem tudott meghatni, mindig tendenciákban és globálisan gondolkodtam. Kötődni sem tudtam soha senkihez és semmihez. Sem emberekhez, sem tárgyakhoz, sem eszmékhez vagy kultúrákhoz.

Az egyetlen dolog, ami végig bennem volt gyerekkoromtól a mai napig, az a hatékonyság iránti elkötelezett vágyam. És talán ez lehet a kulcsa az egésznek.

Jelölj ki egy célt, add meg a szükséges feltételeket és én megtalálom a leghatékonyabb oda vezető utat.

A másik ilyen a "ha másnak lehet, akkor nekem is" gondolkodás. El tudnék fogadni egy olyan rendszert, ahol mindenkire egyformán vagy arányosan vonatkoznak dolgok, de senki nem tudna megszegni, áthágni a szabályokat. De ilyen csak elméletben létezik, soha senkinek nem sikerült megvalósítani még.

A másik, hogy mindig olyan emberekre irigykedtem, akik akár a szerencse, akár a véletlen, akár bármilyen jókor jó helyen dolog miatt jutottak előrébb, mint én. Mert éreztem, hogy én is lehetnék a helyükben, nem az ő érdemük.

Aki megdolgozott azért, hogy ott legyen, ahol, attól sosem irigyeltem, az iránt sosem voltak negatív érzéseim, mert ott nem esett nehezemre elfogadni, hogy vagy jobb tőlem, vagy többet küzdött, vagy mindkettő.

Annyira jutalom-orientált vagyok, hogy csak úgy tudnék normális, becsületes lenni (de akkor egyáltalán nem esne nehezemre), ha a társadalom ezt jutalmazná. Ha ezért kapnék arányosan több jutalmat, szemben azzal, aki kerülőutakon, ügyeskedve jutott előre. De jelenleg pont fordítva működik a világ és semmi jele, hogy ez megváltozzon, sőt, egyre inkább ebbe az irányba halad minden.

2020. jún. 1. 16:36
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ezekben hol van a gerinctelenseg?
2020. jún. 1. 16:50
 2/4 anonim ***** válasza:
82%

Gerinctelennek születtem ééén

Minek gerinc az életem így is szééép

Házunk előtt egy stadion áááll

Engem Felcsút mindig hazaváár

Megírom majd jó Lőrinc neked

Mit küldjél a börtönbe nekem...

2020. jún. 1. 17:03
 3/4 anonim ***** válasza:
#1 arra gondol a kérdező valószínűleg,hogy pl. vannak helyzetek amiket kapcsolattal megteremthetsz.Pl. barátkozzol üzletemberekkel akkor lesz protekciód.Meg kaptál a semmi ért egy munkát,mikor valószínűleg volt olyan aki jobb volt nálad,jobban megérdemelte volna.Igazából a mai társadalomnak ez nem erkölcstelen.Meg tudom érteni a nézés pontod,de nem mindig kell hasznot nézni.Bármennyire is valami felesleges energiának tűnik,nem mindig az.
2020. jún. 1. 17:03
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
A leírásod alapján nekem, mint kívülállónak, nem tűnsz sem gerinctelennek, és főleg nem érzéketlen pszichopatának, hanem olyannak aki reálisan látja a dolgokat, és talán csak a saját érzelemvilága rémíti meg. Ez a sebezhető világ azonban érthető: Az ember a létező legmagatehetetlenebb lényként születik, és sajnos a társadalmi elitnek sem érdeke, hogy önálló, önellátó, szabad lénnyé nevelje (nem is teszi). Így aztán az érzelmek világában ott marad a mázlistákra való irigykedés, és a jutalom-orientált felfogás. Ám az, hogy ez megfogalmazod és leírod azt igazolja, hogy a józan gondolkodásoddal uralkodsz ezeken az érzelmeken. Éppen ezt nevezik gerincnek. Aki nem tud rosszat cselekedni, azt jónak sem lehet nevezni szemben azzal, aki tudna, de nem akar.
2020. jún. 1. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!