Olyankor mi van ha a főnök egy szóbeli ígéretet nem tart be? Ilyenkor nem lép közbe a „gentleman“ magatartás hogy ilyet nem csinálunk mert gerinctelen?
Nyáron elment valaki a cégtől és félbehagyott egy fontos határidős melót. A főnök behívott engem és azt mondta az idő rövid nem tud felvenni senkit máról holnapra, végezzem én el ezt a félbemaradt melót és ezért 2 hét extra szabit kapok a nov decemberi időszakban. Tehát plusz pénzt azt nem de szabit igen.
Még rá is kérdeztem külön hogy jól értem a szokásos éves szabin túlmenően 2 hét extra szabi pont az ünnepi időszak elején? Igen, így van.
Belementem.
A nyár elmúlt a nov vége itt van bementem a főnökhöz hogy akkor bezséljük meg mikor megyek az extra szabira. Milyen extra szabira? Ő ilyet sose mondot. Miről beszélek? Szó se lehet semmi extra szabiról.
Mivel ez egy szóbeli ígéret volt papírom nincs róla-de nem ilyenkor kéne belépni a gentleman magatartásnak? Hogy adott szónak értéke van? És nem lehazudjuk eltagadjuk?
Úgyse tudok mit tenni, de magammal viszem azért a főnök „jó hírét „sok helyre.
de milyen ember az ilyen?
Sajnos nincs mit tenni, a szó elszáll az írás megmarad.
Ebből megtanultad, hogy hasonló esetben leírod a megállapodást és azon frissében-melegében aláíratod.
Én elképzelhetőnek tartom, hogy nem szándékos a dolog. Sok cégvezetővel vagyok kapcsolatban és azt veszem észre, hogy teljesen szétszórtak. A saját érdekükben álló dologra sem képesek emlékezni, egy-két hét elmúltával.
Ha a te esetedben szándékos a főnök eljárása, akkor javaslom várj, amíg eljön a Te időd.
Lesz még munka, ami nagyon sürgős lesz.
Igazad is van és nincs is. Mert ha a főnök nem akarja betartani akkor papírral se fogja. Most képzeld el ha erről lenne papír és a főnök azt mondaná nem érdekel a papír nem mész el és pont.
Akkor mit tehetnék? Azt amit most. Semmit.
Semmit se tudsz tenni, max ha van másik biztos hely ahova mehetsz.
Az en új főnököm is ilyen, tucatnyi szóbeli igerete falra hányt borsó.
Meg ígérte hogy nem csökken a fizu, megis 20 ezret levagott, munka maradt a régi. Mikor rakerdeztek akkor annyi volt a reakció hogy a 20 ezer apropénz, mit sírunk.
Miből jön le a 20 az a kérdés.
Mert ha nettó 120ból az gáz. Ha 500 nettóból az kit érdekel.
Mert ha nettó 120ból az gáz. Ha 500 nettóból az kit érdekel.
A 250-bol.
Es ha az 500-bol jonne le, akkor sem a kit erdekel kategoria.;
És ilyenkor jön be az alap kérdés hogy és mit keresel még ott? Az első lehúzáskor miért nem kented pofán a főnököd és jöttél el?
Tőlem is ilyeneket kérdeznek.
Nem lenne jobb egy olyan helyen ahol nem kapsz 250-et (- 20...) hanem csak 230-at de azt fixen átverés nélkül?
Mert ha eljovok innen más helyen jó ha 180-at kapok. Joval több munkáért. Hasonló helyre meg ritkán van lehetoseg atmenni.
Érvényes szerződéssel meg semmiképp sem ajánlott verekedni.
Se nekem, se neki. Ő többet tud veszíteni ha elsőnek üt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!