Olyankor mi van ha a főnök egy szóbeli ígéretet nem tart be? Ilyenkor nem lép közbe a „gentleman“ magatartás hogy ilyet nem csinálunk mert gerinctelen?
Nyáron elment valaki a cégtől és félbehagyott egy fontos határidős melót. A főnök behívott engem és azt mondta az idő rövid nem tud felvenni senkit máról holnapra, végezzem én el ezt a félbemaradt melót és ezért 2 hét extra szabit kapok a nov decemberi időszakban. Tehát plusz pénzt azt nem de szabit igen.
Még rá is kérdeztem külön hogy jól értem a szokásos éves szabin túlmenően 2 hét extra szabi pont az ünnepi időszak elején? Igen, így van.
Belementem.
A nyár elmúlt a nov vége itt van bementem a főnökhöz hogy akkor bezséljük meg mikor megyek az extra szabira. Milyen extra szabira? Ő ilyet sose mondot. Miről beszélek? Szó se lehet semmi extra szabiról.
Mivel ez egy szóbeli ígéret volt papírom nincs róla-de nem ilyenkor kéne belépni a gentleman magatartásnak? Hogy adott szónak értéke van? És nem lehazudjuk eltagadjuk?
Úgyse tudok mit tenni, de magammal viszem azért a főnök „jó hírét „sok helyre.
de milyen ember az ilyen?
"
Mert ha eljovok innen más helyen jó ha 180-at kapok. Joval több munkáért"
Akkor te túl vagy fizetve most nem a 250nel de még a 250 mínusz 20-al is. Bőven. Akkor szavad ne legyen. Akkor ha csak 200at kapsz mert 50-et nem ad oda még akkor is túl vagy fizetve.
Csak, hogy egy másik főnök típust is megemlítsek , íme egy példa.
Résztvevők:
Dolgozó , műszak vezető.
A dolgozó nem talált olyan menetfúrót, ami átérte volna az adott anyagot. Odament a művezetőhöz, hogy rendelni kellene valami hosszabbat.
Válasz: Nem kell rendelni, oldd meg másképp Árpikám.
Erre Árpika emelt hangon elkezdte magyarázni az egyértelműt. A művezető kikérte magának ezt a hangot. Erre Árpika ordítva mondta neki, hogy hogy Te hülye nem érted, hogy nem elég hosszú....
Pont jött a cégvezető.
Lecsitított mindenkit és kérdezte, hogy mi a probléma.
Mindenki elmondta a magáét.
Mire a cégvezető:
1 - nem tűri el, hogy a dolgozó lehülyézze a művezetőt. (Erre a művezető már mosolygott)
2 - de mivel itt a leendő művezető hülyézte le a régi művezetőt, így ez bocsánatos bűn.
Na így lett művezető a dolgozóból, a régi művezetőt meg abban az órában kirúgta, mondván, hogy a művezető felel azért, hogy a munkához szükséges megfelelő szerszámok igénylését eljuttassa az anyagbeszerzéshez. Szabad kezet kapott, nem került volna neki semmibe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!