Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A ferfiak tobbsege tenyleg...

A ferfiak tobbsege tenyleg ennyire lusta, vagy ez csak az en környezetemre igaz?

Figyelt kérdés

Minden férfi a családomban, azok is akik csak behazasodtak ergo nem ver szerinti rokon, lusta felemelni a s.gget es elvégezni bármi ház körüli munkát. A kérdésem tenyleg nem provokáció, szándékosan nem használtam a kérdésben a minden férfi kifejezést, mert tudom, hogy vannak kivételek, ahogy lusta nők is, de ez mar tenyleg beteges.

A bátyám egesz nap tv-t nez, netezik, meg saját maga utan sem takarít ki, apámról ne is beszéljünk, az egesz garázst legszívesebben felgyujtanam, egy csavar meghúzása egy hetes könyörgést es veszekedést kíván, testvérem férje egesz nap számítógépen játszik, most komolyan ez normalis.!?

2020. máj. 30. 13:01
A kérdező szavazást indított:
A férfiak többsége lusta
Ez a regi beidegződés
Ez a kijelentés nem igaz
39 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
az én környezetben élők nem ilyenek. Apukám egész nap dolgozik, aztán gondozza a kertet, tavat, jotszoteret épít az unokanak, fél óra autóút a nyaralók, oda is lemegy minden 2. Nap locsolni. bátyám is szintúgy. páromnak sosem volt kertje, nem szeret kint dolgozni, ő többet szokott lustalkodni, gepezni, de őt se mondanám lustanak
2020. máj. 30. 13:13
 2/13 anonim ***** válasza:
50%
Neveltetés, szokás és veleszületett tulajdonságok keveréke. A fiam mindig azt látta, hogy én folyamatosan tevékenykedem, kertészkedés, barkácsolás, szellemi tevékenység. Ő viszont inkább mesterembert hív, egyszerűen nem érdekli a technikai tevékenység, nem jelent számára örömöt, hogy megold valami fizikai munkát.
2020. máj. 30. 13:15
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Az emberek ilyenek, meg olyanok és a férfi is ember.

Ami nálatok megy, az részben genetika (lusta apa-lusta fia) és a ráhagyó rossz nevelés következménye. A családba bekerülő férfi meg lehet, hogy a testvéred rossz minta szerinti választása miatt szintén alapban lusta, de az is lehet, hogy azért nem töri magát, mert maga körül nem ezt látja elvárásként.

2020. máj. 30. 13:16
 4/13 anonim ***** válasza:
39%

Nálunk is ez van. Testvéreim egész nap játszanak. Ha meg mégse, akkor haveroknál vannak.

Apám a kertet csinálta csak, azt is egész nap, mert 10perc tevékenykesés után pihent két órát, aztán este előadta, hogy ő mennyit dolgozott.

Ha valamit meg kell csinálni, akkor kb könyörögni kell nekik, hogy csinálják már meg, vagy magam csinálom meg, ha tudom.

2020. máj. 30. 13:45
 5/13 anonim ***** válasza:
17%
Miért baj az ha valaki lusta?
2020. máj. 30. 14:01
 6/13 anonim ***** válasza:
23%
Nem a férfiak többsége ennyire lusta, hanem vannak emberek, akik lusták, és vannak, akik nem azok. Vannak genetikailag és vannak szocializáltan lusta emberek. De mindannyian emberből vagyunk, nemtől függetlenül. Számszakilag nem mérhető meg, hogy X ember közül X hányad része lusta, így a "többség" nem állja meg a helyét.
2020. máj. 30. 14:26
 7/13 anonim ***** válasza:
37%
Ez azért van, mert a nők mártírkodnak és elvégeznek minden házimunkát és kiszolgálják a férjeiket. Ahelyett hogy befejeznék a csicskáskodást és rávennék a férfiakat a házimunkára.
2020. máj. 30. 15:17
 8/13 Metionin ***** válasza:
72%

Környezet, neveltetés és szoktatás kérdése. Nálunk ahol felnőttem, az az alap hogy a férfi munka után tv-zik meg kocsmázik, nyáron még füvet nyír, télen pedig havat lapátol. Ennyi. Egy alap ételt sem tudnak megfőzni, mosogatás, magunk után való elpakolás ismeretlen fogalom. Apám konkrétan úgy áll fel evés után hogy a széket se tolja be. Ez részben a szülei hibája, mert így nevelték, részben a környezeté mert mindenhol ezt látta és részben anyámé aki szó nélkül pakol utána. Érdekes módon én szépen meg szoktam kérni, hogy rakja az üres tányért a mosogatóba vagy hogy ne jöjjön be sáros cipővel és megcsinálja. Anyám meg csak ordibál és mártírkodik, holott ha normális hangnemben kérné akkor apám is mozgósítaná magát.

A saját párom kiveszi a részét mindenből, bár ő sem úgy volt nevelve. De simán megtanult főzni is és nem allergiás se a mosogatószivacsra, se a porszívóra. Anyósom meg röhög rajta hogy "dolgoztatom", pedig csak felesben nyomjuk a házimunkát (mivel én is dolgozok, szerintem ez lenne az alap) ő meg otthon szidja apóst és szintén mártírkodik, hogy mindent neki kell csinálni.

2020. máj. 30. 16:06
 9/13 anonim ***** válasza:
78%

Nálunk az idősebbek: házi munkát nem végeznek, mert az "női munka" odáig meg csak nem alacsonyodnak le hogy felmossanak, vagy nokedlit szaggassanak, a ház körüli munkát meg folyton csak halogatják, mert nem sürgős, és a feleségeknek kell folyton emlékeztetniük őket, vagy akár megcsinalni helyettük ezeket a munkákat.

Fiatalabbak: néha felrmelik a s..ggüket noszogatásra, de az nem tudatosul bennük, hogy felnőtt, önellátó emberek, akiknek noszogatás nélkül is el kéne végezni a házimunkát.

Mindkét kategória szokott viccelni azzal, hogy a feleségük egy nyaggato házisárkány.

Ez az átlag,es nem az, aki ettől eltér.

2020. máj. 30. 17:15
 10/13 anonim ***** válasza:
55%

Mekkora őrületes nonszensz már ez, hogy a nő dolga, hogy rávegye a férfit, hogy viselkedjen felnőtt módjára? Óvodások vagytok? Ekkora az igénytelenség, hogy nem esik le, hogy a mosogatóban lévő csetrest el kell mosni, hacsak a nő nem adja a kezdetekbe a szivacsot?

Kib aszott 10 éves kislányokban több életképtesség van mint a nagy kan férjekben, akik a feleség szava nélkül nem tudják hogy a ház nem fogja magát takarítani.

A neveltetés meg semmit sem jelent. Egy magára valamit is adó felnőttnek nem kell 18 évnyi nevelés, és rászoktatás ahhoz hogy tudja, hogy a saját mocskát fel kell takarítani.

Nem érdemel a legtöbb semmit.

2020. máj. 30. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!