Hogyan lehet még kímélni a környezetet?
Sokan például azt mondják azért isszák az ásványvizeket mert rossz otthon az íze, pedig pedig a legtöbb víznek M.-on semmi baja csak nincsenek hozzá szokva az ízéhez.
Ha tehetem nem használok 1-2 dolognak nejlon zacskót
Amiket eddig kiváltottam környezetbarát alternatívákra:
Nejlon zacskó- vászonszatyor, vászonzsák, doboz (hentesnél)
Műanyag fogkefe- bambusz
Mosópor-mosószóda
Öblítő-ecet+illóolaj
Tisztítószerek- felülettől függően ecet, szódabikarbóna, citromsav, teafa olaj és ezek keveréke
Tusfürdő, sampon, folyékony szappan- háziszappan, samponszappan
Mosogatószivacs- fa cserélhető fejű mosogatókefe
Krémeket is elkeztem én keverni természetes olajokból, vajakból. Pld kókuszolaj, mandulaolaj, kakaóvaj. (Ajánlom lukrécia kencéi weboldalt.)
Szálas teát veszünk kimérősen a filteres csomagolt helyett
Tampon, betét- intimkehely
Kb tizede annyi hulladék keletkezik így. Mellette persze odafigyelek, ha tehetem, piacon vásárolok, ott könnyebb megoldani a kevesebb csomagolást. Tejet egy helyi gazdaságból vesszük. Van 15-20 csirkénk, így a tojás és a csirkehús elegendő kettőnkre. És van két sertésünk, ők a konyhai hulladék nagy részét elfogyasztják.
Szeretnék majd egy komposztládát is.
Nagyon ajánlom a "háztartásom hulladék nélkül" facebook csoportot is, sok a hasznos infó, segít elindulni egy zöldebb, egészségesebb, kemikáliáktól mentes élet felé. :-)
Van még hova fejlődnöm, de nagyon élvezem az utat. A kehelytől elmúltak a brutál görcseim menstruációkor, a szárazságtól hámló- , máshol csupa gyulladt pattanásos bőröm is a múlté.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!