Miért van az, hogy a legtöbb állami gondozásban nevelkedett gyerek alul iskolázott marad?
"Vannak kivételek, de a legtöbb még az általános iskolát sem fejezi be,"
Ez nem igaz.
Kevesebben tanulnak tovább és sok az általános utáni "lemorzsolódás" de az általános iskolát még be szokták fejezni a statisztikák és kutatások alapján.
Mert az állami gondozás nem pont az a hely, ahol a gyerek megkapja a megfelelő támogatást ahhoz, hogy egészségesen nőjön fel mentális értelemben.
1. meg hülyeséget mond, mert nem a nem ott lévő szülők határozzák meg, milyen tanuló a gyerek.
Nem is ezt írtam.
Szövegértés.
Első voltam.
szia én is ilyen gyermek vagyok :)
Jo én a kivételbe tartozok de állami gyerek vagyok nevelőszülöknél!
A kérdésedre a válaszom hogy talán azért mert ők nem kapnak meg minden lehetoseget a tanulásuk elérésébben(jo persze ebben is van kivétel mint pl én)de csak gondolj abba bele hogy egy lakásotthonban vagy gyermekintézetben élnek 100-an szerinted ki fog tudni minden gyerekkel kulon foglalkozni?nincs erre hogy mondjam ....lehetőség
Ezért is vagyok nagyon hálás a nevelőszüleimnek hogy ok foglalkoznak velem és nem egy utcai senki leszek:)
ha van még kérdésed irhatsz akár privátba de ha itt irsz akkor is válaszolok egyéb kérdéseidre :):)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!