150 ft borravaló kevés a futárnak?
Nem pofátlanság, mert van aki semmit nem ad.
Ha mindenki adna csak 150-et a napi 40-50 címen az napi 6-7500 lenne, 20 munkanap alatt 150ezer.
Így kell számolni!:)
Én mindig adok, min 10%-ot mert sokszor bosszút állnak sajnos. Csomagfutárnak meg felkerekítek. Pl 49.000-nél 50.000-et adok oda.
Volt hogy szőröket találtam a Pizzámon miután többször nem adtam borravalót, egyszer meg a vadiúj társasházi liftben belevéste a futár a fém falra hogy 0 jatt.
Csomagfutár vagyok.
Napi 12 órát melózunk, H-P-ig.
A kezdő fizetés 120 ezer forint, később 140 ezer. Azért ennyire kevés, mert belekalkulálják a borravalót a főnökök.
Az én véleményem is az, hogy borravalót akkor illik (én nem kell) adni, ha meg vagy elégedve.
Ha a futár normális veled, köszön, udvarias.
Egy tahó parasztnak én sem adnék.
De ha nem kéred vissza az utolsó 5 forintot is a címen, személy szerint én már azért is hálás vagyok és azt is meg szoktam köszönni.
Sokat gondolkoztam rajta hogy adjak-e vagy ne, rá is kerestem, hogy mások hogy csinálják, mit illik.
Mostanra szokásommá vált hogy 200Ft-ot adok. Vagy ha úgy jön ki, akkor kicsit felfelé kerekítek vagy egy kicsit lefelé. De minimum egy százast adnék akkor is, vagy inkább 150-et én is.
(3000-20000Ft-os csomagok szoktak érkezni, GLS és MPL futárok hozzák.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!