Én nem adok, azért kapja a fizetését, hogy időre kihozza a csomagot, a másik hogy 1600 ftot fizetek ezért, akkor nem fogok még borravalózni. Nekem se adnak.
2019. dec. 11. 08:52
2/23 anonim válasza:
Persze h hagyok, általában ugyanaz a srác hozza a cuccaimat, volt h hagytam neki egy ezrest, máskor 200ft-tal kevesebbet kapott mert nemtudott visszaadni sehogyse, szimpla odavissza.
2019. dec. 11. 08:56
3/23 anonim válasza:
Én is szoktam, de csak ha utánvéttel rendelek. Mikor előre kifizetem, akkor nem szoktam külön adni.
2019. dec. 11. 09:02
4/23 anonim válasza:
Én nem szoktam, de illik, általában adnak az emberek.
De miután kifizetem a szállítást, ami gyakran drágább, mint a termék, nem hiszem, hogy jogos elvárás pluszban adni.
2019. dec. 11. 09:13
5/23 anonim válasza:
Nem.
6/23 anonim válasza:
4# vagyok, az lemaradt, hogy kertes ház és mindent a kapuban veszek át.
Ha a negyedikre kérnék mosógépet lift nélkül, akkor adnék a futárnak.
7/23 anonim válasza:
Illene, én szoktam.
Aki annyira sóher, hogy pár száz Forintot sajnál, szerintem húzza le magát a budiba.
2019. dec. 11. 09:17
8/23 anonim válasza:
Én nem adok. Nem kevés összeget fizetek a szállításért, és a futár kap fizetést.
De ha már borravaló. Ti adtok borravalót az eladónak? Vagy az ápolónőknek? vagy takarítóknak? Ők is értetek dolgozik.
2019. dec. 11. 09:35
9/23 anonim válasza:
Nem adok. SŐT! Totál hülyének is néznének, hogy pénzt nyomnék a kezükbe. Angliában nem szokás, sőt nem is szabad. Tavaly műtőttek. Gondoltam a dokinak adok hálapénzt. De előtte megkérdeztem az angoloktól, hogy ők hogyan csinálják. Úgy néztek rám mintha szellemet láttak volna. Nem értették mit akarok. Majd közölték, hogy pénzt nem szabad adni, mert nem csak a doki, én is rosszul járok. Ha hálás akarok lenni, akkor egy üdvözlő kártyát adjak, és ott mondjak köszönetet.
Én otthon Magyarországon sem adok ha hazamegyek. Kap fizetést, ahogy minden más dolgozó ember. Azoknak sem adunk.
2019. dec. 11. 09:39
10/23 anonim válasza:
Olyan helyeken, ahol a dolgozók számítanak borravalóra, sokszor úgy van megoldva a fizetés, hogy a munkaadó fizet x összeget /kevesebbet/ és a munkavállaló elteszi a borravalót. Ez bele van kalkulálva. Szóval szerintem illik, de nem kötelező. Jogos, hogy ha előre kifizetem az azért van mert átvételkor már nem akarok pénzezni vagy más veszi át és így egyszerűbb. Meg eleve fizetsz szállítási díjat. Én azért szoktam adni 2-500 forintot vagy ha pont úgy jön ki hogy 5940 akkor 6000re kerekítem csak. Annak is örülnek. Én is szoktam borravalót kapni piacon, nem abból fogok meggazdagodni de elismerésnek veszem hogy nem szarrágóskodnak mert jó amit csinálok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!