Miért adnak az emberek borravalót a futárnak?
Azért, mert ez egy kényelmi szolgáltatás és így illik.
A termék árában nincsen benne a futár munkadíja, üzemanyag költség, jármű amortizációs költsége. Sokszor a futárok saját járművel dolgoznak. Önmagában a szállítási költség nagyon keveset fedez a felsorolt 3 dologból. Plusz a nagyobb futárszolgálatoknál nem reggel 8 órakor kezdődik a munkaidő és nem délután 16 órakor ér véget.
Azért, mert nem bunkó panelprolik. Tudod, van, akinek volt gyerekszobája, és a szülei megtanították az alapvető illemszabályokra. Nos, ezért.
Én mindig adok a futároknak 300-400 forintot, úgy néznek rám, mint egy istenre, ebben a csóró városban szerintem egész nap nem kapnak ennyit összesen a szerencsétlenek :(
"A termék árában nincsen benne a futár munkadíja, üzemanyag költség, jármű amortizációs költsége."
Félreértés ne essék, nem a pénzt sajnálom hanem hogy nem korrekt így. Akkor legyen 250 forinttal drágább a hawaii pizza. Vagy oldják meg, nem az én gondom.
Igen, az jobb lenne, ha megmondanák, mennyi az annyi.
Amúgy csak kajafutárnak adok, annak is azért, hogy ne recskázzon bele legközelebb. GLS-es, egyéb futár nem kap.
Én is csak ételfutárnak adok, ám ha utánvéttel fizetek csomagnál, akkor az aprót elengedem, ne kelljen vele tökölnie.
Ezt a "bosszúból belerecskázós" dolgot meg hagyjátok már, ezzel nem csak ő vágná maga alatt a fát, de még a kollégáit is veszélybe sodorhatja, mert lehet valaki mást fognak miatta kirúgni, aki ártatlan.
Azért próbáld csak ki, hogy nem adsz borravalót a pizzásnak.
A legközelebbi pizzát amit ő hoz, biztos, hogy nem enném meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!