Az emberek nagyrésze azért nem él hívő keresztény értékrend szerint, mert dögunalmas vagy inkább nehéz?
Tegyük fel most kivételesen, hogy mindenki számára nyilvánvaló lenne, hogy Isten van és a biblia igaz.
Ugye a kereszténység célja: önmagunk megtagadása, bűnökből való megtérés, (nem ölni, nem lopni, nem szexelni összevissza, nem hazudni, nem részegeskedni, nem drogozni, nem káromkodni, stb.) Jézus követése, evangélium hirdetése, tanítása,hogy aztán a fizikai halál után a szellemük Isten mennyországába kerüljön, amiben örökké öröm van, nincs fájdalom, örök élet, hatalom, ingyen kaja, nyugalom, béke, szeretet, stb.
De ha nem, akkor örök kínszenvedés, poklok pokla, tüzes tóban égés, sírás, jajgatás, fogcsikorgatás.
Ez a biblia ígérete.
Ha mondjuk egy nem hívő olvassa ezt az isteni ajánlatot, és szabadon dönthet hogy köt egy ilyen szövetséget vagy üzletet, akkor többségében miért nem kér belőle?
70-80 év földi élet szerényen, csendesen, majd örökszuperkirályság helyett 70-80 év földi bulizás, részegedés, mindenkit megszexelés, pénz lopás, kapzsiság stb. Hogy aztán örök tűzben égés. De még az is, aki amúgy nem csinál ilyeneket, nem él egyáltalán kicsapongó életet, az is égni fog, mert nem kötött Istennel szövetséget.
Szerintetek miért járnak sokan a "széles úton, amely a veszedelemre visz"? Ha amúgy tök egyértelmű, melyikkel jár mindenki jobban.
Szerintem van prózaibb oka is.
Van egy olyan olvasata ennek az egésznek, hogy alapból rossz vagy, folyamatosan legyen bűntudatod a létezésed miatt. Ezt meg értelmes ember nem akarja.
"(nem ölni, nem lopni, nem szexelni összevissza, nem hazudni, nem részegeskedni, nem drogozni, nem káromkodni, stb.)"
...
"De ha nem, akkor örök kínszenvedés, poklok pokla, tüzes tóban égés, sírás, jajgatás, fogcsikorgatás"
Szóval te is azok táborát erősíted, akik csak azért nem teszik tönkre mások életét, mert félnek egy mindent tudó felsőbb erő bűntetésétől? Köszi, de én mesék nélkül se ölök...
A másik, meg hogy ez a képregény többet ér emberileg, mint az általam látott misék 95%-a...
Kedves kérdező!
Maga a kérdés is elég komplikált, nemhogy az erre várt válaszok!
Ha valaki nem hisz, noha van némi fogalma és általános ismerete a Bibliai Isten tanításáról, valószínű, hogy pont nem érdekli. A mának él, a aját életének él önzőn.
Van aki szintén hasonlóan nem hisz, de mégis egyfajta erős lelkiismeretben éli az életét igyekezve jókat cselekedni másokkal szemben, mondván ettől ember az ember. "Jobb félni mint megijedni!" Ki tudhatja... hátha mégis ...
Aztán vannak, akik nem a félelem miatt keresik és aztán találják meg Istent, mert félnek tőle, hanem azért, mert vágynak az élet értelme után, a békesség, a megelégedés, a szeretet, a bölcsesség stb. után.
Isten megtalálása és a vele való személyes kapcsolat feltétele nem más mint az őszinte alázatos, bűnbánó, megtört szív és a hit általi bűnvallás személyesen Jézusnak és az Ő befogadása, behívása a személyes életünkbe, szívünkbe, mert SZÜKSÉGÜNK VAN Ő RÁ!
Az emberek nagyrésze (tisztelet a kivételnek) azért nem vallásos mert.:
1. Csalódott a vallásban
2. Úgy nevelték fel
3. Megutáltaták velük
Persze vannak kivételek akiket ez a dolog nem érdekel mert felesleges gondolkodni rajta. Én hiszek Istenben de nem vagyok keresztény se bármilyen vallás követője. Lehet hogy létezik de lehet hogy nem. Nem tudjuk meg csak a halál után hogy az egész igaz vagy sem.
Ha igaz és "jól" éltél akkor mennybe kerülsz, ha nem igaz az egész akkor meg nem fog zavarni hidd el nekem.
Amúgy nem az a hit ha egy vallás általi élet mód szerint élsz, hanem ha hiszel valamiben ami lehetetlennek tűnik. Meg amíg nem jön el a lámpa oltás addig használj ki minden percet, legyél a családoddal, barátokkal, próbáld meg élvezni az életet, mert hát végülis egyszer élünk :D Remélem tudtam segíteni és nem írtam nagy baromságokat. :-]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!