Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak én vagyok úgy, hogy ez...

GreatLear kérdése:

Csak én vagyok úgy, hogy ez állatokat jobban sajnálom mint az embereket? Ez mitől lehet?

Figyelt kérdés

2020. máj. 3. 22:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%
Dito
2020. máj. 3. 22:37
 2/12 anonim ***** válasza:
72%

Ezzel nem vagy egyedül.

Ők sokkal védtelenebbek az emberi gonoszsággal szemben.

Ez nem jelenti azt, hogy embereket nem szeretek és nem sajnálok.

A gyerekek és idősek számomra hasonlóan védtelenek, mint az állatok.

Szerintem azért van, mert már megláttuk az emberi gonoszságot. Tudjuk milyenek az emberek és mikre képesek. Sőőt még annál is többre, jobb is néha ha nem tudok többet annál, amit lehet.

Én úgy gondolom a világ megérett a pusztulásra már réges régen.

Nagyon sok embernek nem nevezhető lény nem érdemel életet, mégis megadatott nekik, de miért..? Amilyen mocsok dolgokat tesznek más emberekkel meg más élőlényekkel is...

2020. máj. 3. 22:58
 3/12 anonim ***** válasza:
35%
Attol hogy osztonosen erzed hogy az ember felelossege. Ez mar egyebkent a Bibliaban is le van irva ha jol tudom. :D masreszt nem nagy kunszt atlatni hogy az ember a fo faj, es nem csak joemberek vannak. En is lattam olyan orrszarvurol felveteleket aminek verzo seb tatongott az orrazarvuja helyen. Vagy eloben lenyuzott allatokat a szorukert es bor nelkul kidobva vannak a kukaba meg elve. Nincs ember, talan az a par se nem ember, sem nem allat aki ezt tette - ki ne sajnalna ilyenkor az allatokat.
2020. máj. 3. 23:23
 4/12 anonim ***** válasza:
27%

3 az ember nem a fő faj. Amíg ezt nem fogjuk fel, addig szépen haladunk a kipusztulás felé.

Guglizz rá hogy ego vs. Eco

2020. máj. 3. 23:44
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Kulturleny, es mint Istenhivo nem pejorativ ertelemben ertve a fo faj. De ez nem osszekeverendo a hatalom es a tudas visszaelesevel.

Amirol te beszelsz ertem, es igazad van. Csak abban nem hogy nem a fo, hisz az egot csak az ember tudja legyozni. ;)

2020. máj. 4. 00:12
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Az ego vs eco aranyos, Csak ez osszvissz bilogiailag ki is merult. Azert az elet ennel tobb.
2020. máj. 4. 00:13
 7/12 anonim ***** válasza:
30%

En is. Az emberi faj leszerepelt. Egyenek helyzetekben lehetnek jok, de kiabranditonak tartom az embereket.

Ezert sincs gyerekem. Egy renszarvassal is terhes lettem volna, de egy kisgyerek nekem egy leendo szornyeteg.

2020. máj. 4. 02:42
 8/12 anonim ***** válasza:
90%
Lehet, hogy le leszek pontozva, de én nem gondolom, hogy az állatok természetüknél fogva kevésbé lennének "romlottak", mint az emberek; abban térnek el tőlünk, hogy az öntudatuk sokkal korlátozottabb, ezért nem képesek szándékosan/megfontoltan "gonoszkodni", nem vonhatók felelősségre a tetteikért. Az ember felfogja a tettei súlyát, következményeit, képes megítélni azokat erkölcsi szempontból, szóval a "helytelen" cselekedetei is tudatosak; ha akarna, dönthetne úgy, hogy nem követ el egyet sem. Magunkkal, a saját fajunkkal ezért vagyunk szigorúbbak. Ettől még nincs semmi garancia arra, hogy az állatok nem viselkednének ugyanígy, ha a szellemi teljesítőképességük lehetővé tenné azt a számukra. Ráadásul két oldala van ennek az érmének, csak erről hajlamosak vagyunk megfeledkezni. A tudatosságunk az, ami éppen úgy hajlamosít minket a "jóságra", ahogyan a "gonoszságra", mindkettőre rejlik bennünk potenciál, míg az állatokban egyikre sem, ők szimplán csak ártatlanok.
2020. máj. 4. 04:28
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az emberek goboszabbak joval igy én az embergyerekeket jobban fèltem.

Az àllat védi a sajàt kölykét is de màs meg modszeresen éhenhalasztja a gyerekét meg ott vannak a pedofilok gyilkosok stb.

Az ember sokkal nagyobb veszelyben van.

2020. máj. 4. 07:52
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Az ember nem evolucios ösztönböl öl bàntalmaz, mint amikor egy macska elkap egy madarat. Hanem örömmel kinoz aljasul gyilkol.

Teljesen màs az, amikor agyonvernek egy csecsemöt mint amikor egy macska elkap egy verebet

Aki a verèbért küzdene a csecsemö helyett az se normalis.

2020. máj. 4. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!