Mért van az, hogy bizonyos emberek ráakarják erőltetni a másikra az ételt?
Én ha nem tartanám magam, ilyen lennék. De ezt nagymamákon megláttam, megtapasztaltam, és megtanultam már azelőtt kontrollálni, mielőtt kijött volna.
Ha van nálunk valaki, mindig első körbe én szedek, megkínálom, vagy bármi, de aztán kinyilatkoztatom, ha bárki kér még bármit, szedjen nyugodtan, amennyi jól esik, rengeteg a kaja, meg azért van, stb. Tehát csökkentem, hogy ők azt érezzék udvariatlanság még enni, de én is megspórolok pár kört.
Betegesen imádom nézni, amikor egy vendégnek ízlik az itteni koszt. És..bevallom, imádom nézni ahogy pl a férjem eszik. Ahogy bekapja, rág, meg majszol, és ízlik neki. Annyi örömmel tölt el. :D
Kiskorom óta, szeretem nézni ahogy az eberek esznek. Olyan sokat elárul egy adott illetőről, meg jó nézni ahogy valaki jóízűen eszik. Mukbang-adom D:
A mi térségünkben ez a kulturális norma. Az emberek betegesen félnek, hogy nem tudják jól lakatni a vendéget, mert milyen kínos már. Anyám és nagymamám is mindig úgy főz, mintha 1,5x több ember jönne, mint a valóságban. Más országokban meg darabra kiszámolják, hogy kinek mennyi jut és akkor annyi volt az étel a vendégnek... :D
Én is utálom a tukmálást étel és ital terén egyaránt, de közben úgy vagyok vele, hogy jószándékból csinálják, szóval nem szoktam pörögni a dolgon.
Na igen..
Általában nem szeretek többet enni,mint ami jól esik,meg azt se akarom azt mondják zabálok valahol,azt se illik.De vannak személyek,akik nem törődnek vele,hogy a 2.tányér fogás mindenből,már képtelenség,hogy jól essen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!