Miért van az, hogy bizonyos magukat feministának valló nők meg vannak róla győződve szentül, hogy nőként az élet egy kész tragédia, sorscsapás? Komolyan olyan szinten, mintha négy végtag bénult lenne.
Én azt unom, hogy az ilyen idióta pitsák miatt néznek hülyének, ha feministának vallom magam. Az eredeti feminizmus nem egy sértődős bohócműsor, ahol az ember addig vonaglik, amíg meg nem sajnálják. Nem, sokkal inkább az, hogy letojom, mi van a lábam között és teszem a dolgom, a világ pedig ebben ugyanúgy segít és hátráltat, mintha fütykösöm lenne. Semmivel sem jobban vagy kevésbé.
Én nem vagyok nőgyűlölő, szép is lenne úgy, hogy én magam is nő vagyok. De én megpróbáltam a férfiasnak hitt utat és bejött. Én azzal mutattam meg, hogy egyenrangúak vagyunk, hogy mérnökként végeztem, hogy keményen edzek, hogy a tudásom, a teljesítményem és a mosolyom ég az emberekbe, nem a melleim és a nőiességem. Mosollyal tudom fogadni az udvarlást, örülök a nőnapnak és ha valaki túlszexualizál vagy lehúz arra hivatkozva, hogy én nő vagyok, nekem ez nem megy vagy nem szabad, akkor rácáfolok. Szerintem ez egy intelligens módja a feminizmusnak.
És ha már annyira feminizmus van és erős nők, úgy vagyok vele, hogy jogom van pofánvágni az összes olyan tyúkot, akik a férfiakkal ellentétben tényleg rontják a megítélésem feminista nőként és szégyent hoznak erre az egészre. És tudom, ilyenkor mindenki veri a nyálát, hogy nőket tilos megütni... Nos, ha nem vagyok férfi, rám ez nem vonatkozik (amellett, hogy ez pont egy szexista felfogás, hoppá). Függetlenül attól, hogy az erőszintem üti egy átlagos férfiét. Szívás. Sorry not sorry.
Szerintem az egyszerűbb gondolkodású emberekre jellemző, hogy szeretnek egy bűnbakot megjelölni és mindent arra fogni. Politika terén egy párt folyamatos szidása, vallás terén a gonosz okolása és hasonlók. Na, néhány ilyen nőnek ez a dolog egyszerűen annyi, hogy a csúnyagonoszférfiak a hibásak mindenért.
Igazából ezzel nem lehet mit kezdeni. Általában ez pár év alatt elég durván betud idegződni. Nekem is van ilyen ismerősöm és nem lehet vele pár témáról normálisan beszélni...
Van egy feminista fórum, a gumiszoba, fiatalabb emberként próbálná megérteni a férfiember a nőket, erre tessék, belebotlok egy ilyenbe....
Kb a fél világ omlott össze bennem, és minden olyan alkalomnál, amikor így beszélnek rólunk, férfiakról a nők.
Próbáltam eleinte megérteni az ottani nőket, de azt látom, egyszerűen nem engedik el a témát, és folyamatosan ezen agyalnak 0-24 órában.
Profiljuk alapján egyedülálló nők, szóval nem értem...
Aztán lehet, nagy társkeresésben vannak, és kapják a savat ezerrel, vagy rossz házasságban élnek, nem tudni.
De egy-két benyögésük alapján komolyan pszichológusért kiált az egész helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!