Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek hobbija miért a...

Az emberek hobbija miért a tévé, a számítógép, a telefon és a net? Nincs olyan rajtam kívül, akinek nem ez a legfőbb kikapcsolódása?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 21. 06:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
65%
Nekem meg azokkal van bajom, akik kritizálják a hobbijaimat. Na akkor most mivan?
2020. ápr. 21. 08:44
 12/18 anonim ***** válasza:
63%

"Eszembe jutott, hogy valaki evés közben telefonozik és idegesítő, ha együtt kell vele enni "

Kivel kötelező együtt enni? Max a munkatásakkal. Ők meg hadd döntsék el hogy mit kezdenek az ebédszünetben. Én is sokszor ebédeltem együtt egy kollégámmal (véletlenül pont együtt mentünk enni), és marha idegesítő volt hogy én evés közben én olvasni akartam a telefonom, ő meg folyamatosan beszélt hozzám és nem vette észre magát.

2020. ápr. 21. 09:50
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nincs.

Te vagy az egyetlen az egész világon.

Úgyhogy te különleges vagy. Egy igazi, egyedi kis hópehely.

2020. ápr. 21. 10:24
 14/18 anonim ***** válasza:
86%

Egyébként tényleg, 2 dologra vagyok allergiás.

Az egyik az, ha ekéznek, amiért szükségem van a semmittevésre is. Fogalmatok sincs, melyik embernek 1. Milyen a munkája 2. Mi van az életében a munkán kívül. Miért fáradt.

A másik az, amikor elvből utálni kell netet, tévét, telefont, merthogy azon biztos csak haszontalan dolgokat lehet csinálni...

2020. ápr. 21. 10:33
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sem ez a fő kikapcsolódásom, bár most az elmúlt hónapban többet vagyok képernyő előtt, mint alapból. Nekem a fő kikapcsolódás a túrázás, utazás, olvasás, zenélés, sütés-főzés és receptekkel kísérleztezgetés, kertészkedés. Ha p. utcán, tömegközlekedésen telefont látsz a kezemben, akkor kb garantált, hogy a Kindle appon olvasok éppen.

Viszont evés közben is olvasni szeretek a legjobban, nagyon utálok társaságban enni. Azt is hozzátenném, hogy a neten lehet egy csomó építő, hasznos dolgot csinálni vagy érdekes programot nézni, tanulni, szóval eszetlenül kritizálni nem éppen a legokosabb emberre vall. Másrészt én örülök, ha minél kevesebb embernek az a hobbija, mint nekem, így legalább nincs tömeg mindenhol, ahová megyek. Nincs közünk ahhoz, hogy más ember mit akar tenni az idejével, élj és hagyj élni.

2020. ápr. 21. 11:18
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát, én például a számítógépen rajzolok meg videót vágok, vagy ez is rossz? Illetve rövid történeteket írok, szintén számítógépen.
2020. ápr. 21. 12:10
 17/18 anonim ***** válasza:
Szerintem ezekre a dolgokra nem lehet értelmetlen, agymosó tevékenységként tekinteni... Eleve nincsen behatárolva, hogy te a tv-ben kizárólag mexikói szappanoperákat és kibeszélőshowkat nézhetsz, vagy az interneten sem csak a "mit ettem ma" videókat lehet megnézni meg a teszteket, hogy "milyen ízű fagyi lennél a hajszíned alapján" stb. Csomó olyan tartalom van ezeken a felületeken is, ami érdekes, értelmes, szórakoztató és minőségi. Viszont én azt gondolom, hogy ebbe sem csak az ismeretterjesztő filmek, a nyelvoktatós appok meg a természettudományos cikkek tartoznak bele, hanem pl. egy sorozat, egy film, egy youtube video, egy blog, egy könyv, egy insta profil stb., mindre van példa, ami egyben szórakoztató és mégis tartalmas. Sőt, én azt gondolom, hogy az sem probléma, ha az ember nem mindig vágyik minőségi kikapcsolódásra, hanem elég, hogy pl. bekapcsolja a tv-t háttérzajnak, kiválaszt egy random műsort vagy benyomja a rádiót. Miért ne? Én is szeretek biciklizni, kirándulni, festeni, olvasni, de nem mindig van ehhez kedvem és energiám. Most például általában reggeltől estig a gép előtt ülök, olvasok, beadandót írok, jegyzetelek, részt veszek az órákon, tanulok... nekem ezek után sokszor már nincsen kedvem elővenni egy jó könyvet és olvasni, mert kifolyik a szemem, ha betűt látok. Vagy besötétedik mire végeztem és nem fogok elindulni kirándulni este 10-kor. Vagy nem fogok felkelni x órával korábban azért, hogy tudjak festeni egyet mielőtt kezdődik a nap, mert így is hulla vagyok. Szünetekben vagy amikor kevesebb feladat van, akkor persze, én is tök szívesen csinálok mindenfélét, de akkor van is rá időm, energiám és kedvem. De ha az ember már a puszta napi feladataitól is elfárad, mert mindenkinek kell tanulnia és/vagy dolgoznia, házimunkáznia, gyereket nevelnie stb., akkor könnyen lehet, hogy csak annyira futja már a nap végén, hogy benyomom a tv-t.
2020. ápr. 21. 13:52
 18/18 anonim ***** válasza:
*benyomja
2020. ápr. 21. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!