Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tennél ha haza érve nem...

Mit tennél ha haza érve nem lenne géped, telefonod vagy hasonlód?

Figyelt kérdés

Talán nem vagyok egyedül, ha azt mondom a napom erős rutinjává vált, hogy hazaérek, és miután a dolgaimat elvégeztem utána csak hátra dőlök és gépezek/telózok. Ma ahogy ültem volna le a géphez, belém hasított a gondolat, hogy mi lenne ha ez az eszköz nem lenne? Mit csinálnék abban a sok megszokott időben? Talán én vagyok fantáziátlan, de igazából nem is tudom. Semmi ötletem sincs. Az első reakcióm miután megpróbáltam eljátszani hogy nincs is ott a gép az volt hogy máris kerestem egy másik ilyen eszközt, és a telómhoz, így lyukadtam ki ide ehhez a kérdéshez :D. Másodjára azthiszem megpróbálok valami mást, valami értelmesebbet csinálni.

Te mit tennél, ha ez tényleg megtörténne veled? (éppen ma és most)

20/F

(ez már nem a kérdés része, csak gondolatok)

Ahogy gondolkodtam rajta rájöttem, hogy milyen erős is ez a megszokás :O. Pl talán legjellemzőbb a telefon. Ott van ebédnél az asztalon, nap közben a zsebben/táskában, a buszon mindenkinél akárcsak órákon. Közted és köztem, a fákban a kőben, mindenütt igen. Olyan mintha egy függőség lenne. Vagy valójában az is, és csak én hiszem azt, hogy ez egy szimpla rutin? Pl Én sosem dohányoztam, de hallottam róla milyen élvezetes a kávé cigi együttes rituáléja :D na vajon fél órás telózás a Wc-n is van ilyen erős?

2018. okt. 4. 17:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

42 éves vagyok, nekem még volt olyan, hogy nem volt számítógépem... 13 éves korom előtt :) De utána sem használtam olyan sokat, csak majd a pc-t, 18 éves koromtól már egyre masszívabb Net- és gépfüggőség volt.

Azért egy csomó hobbim van, amihez nem feltétlenül gép kell. Rajz, olvasás, túrázás, puzzle kirakás, barkácsolás... A kert nem annyira hobbi, de jó, hogy van. Egyáltalán nem unatkoznék gép nélkül sem, de persze hiányozna.

Először NAGYON hiányozna. Nem az, hogy nem tudok mit csinálni, de roppant szokatlan lenne s kiesne a Net, ez a fura köldökzsinór... Okostelefont nem használok, de asztali számítógépet napi sok-sok órában. Morc lennék.

De utána zajlana az élet, csak tudnám, hogyan, mert ha valamiből pénzt tudok csinálni, az kőkeményen számítógépes...

Többet sétálnék egyébként, ha csak a szabadidőről van szó :)

2018. okt. 4. 17:38
 2/12 anonim ***** válasza:

Amíg még nem volt otthon net, addig ott volt a tévé: ahogy hazaértem, bekapcsoltam, és elalvás előtt kapcsoltam csak ki. Persze nem azt néztem folyamatosan, de kellett háttérzajnak, hogy ne unatkozzak.

Ha tévé sem lenne, akkor ott lenne helyette a rádió, azt is lehetne hallgatni egész délután/este, illetve bármilyen zenét.

És valószínűleg visszaszoknék az olvasásra is.

Régebben rengeteg könyvet elolvastam, mostanában már egyet sem. De ha nem lenne mást csinálni, akkor biztos újból könyvfaló lennék.

2018. okt. 4. 17:49
 3/12 anonim ***** válasza:
Én simán meglennék, most is van, hogy napokig nem veszem elő a laptopom vagy kikapcsolom a telefonom. Olvasni, kirándulni, zenélni, fotózni, receptekkel kísérletezgetni, sütni, a férjemmel lógni, társasozni, kártyázni ezek nélkül is tudok :) Egyedül az a pár sorozat hiányozna, amit nézek Netflixen (TV-t nem néztem 15 éve), de az se sokáig szerintem. Csak azt kellene kitalálnom, hogyan beszélem le a találkozókat a barátaimmal.
2018. okt. 4. 17:49
 4/12 nemaRendőrség ***** válasza:
Nincs itthon gépem, nézem eleget az irodában meg laborban. Ha valamiért nagyon kéne itt a telefonom, de ezt sem szeretem használni
2018. okt. 4. 17:52
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2018. okt. 4. 19:06
 6/12 anonim ***** válasza:

Régen sem töltöttem sokkal hasznosabban a napokat gép és telefon nélkül. Rejtvényt fejtettem, sudokuztam, zenét hallgattam, Tv ment háttérben meg újságokat olvastam.

Wc-ről annyit, hogy amíg nem volt telefon, addig vagy 20 újság volt behordva és azokat olvasgattuk.

2018. okt. 4. 19:08
 7/12 anonim ***** válasza:

Amúgy telefon és gép nélkül eléggé elveszettnek érezném magam.

Szeretek utazgatni, túrázni mostanában. Van, hogy felkelek, kinézem a célt, telón a túra útvonal, GPS, online veszem a jegyeket is. Vagy csak megnézem mikor mit keresek.

Buszon is jobb a híreket olvasni vagy filmezni mint a másik unott képét nézni.

2018. okt. 4. 19:16
 8/12 anonim ***** válasza:
Végre könyv vétele lenne, amit olvasnék.
2018. okt. 4. 19:20
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Olvasnék, rajzolnék, végeznék némi házimunkát.

Végre belevágnék kisebb "művész-projektekbe" :D

2018. okt. 4. 21:01
 10/12 anonim ***** válasza:
Szia. Én is sokszor így vagyok, ha befejeztem a munkát és otthon is megcsináltam a dolgaimat,legtöbbször leülök és filmeek vvagy olvasok. De ha egyik sem lenne,akkor olvasnék,festenék,sütnék mivel azt is szeretek vagy olykor olykor kotyvasztani valamit,de nem bájitalt,vagy megtanulník zongorázni,akér egy nyelvet.
2018. okt. 4. 23:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!