Az emberek hobbija miért a tévé, a számítógép, a telefon és a net? Nincs olyan rajtam kívül, akinek nem ez a legfőbb kikapcsolódása?
Én pl nagyon szeretek olvasni is, így nekem a kikapcsolódás a tv + olvasás.
Miért? Amikor nap végén hulla fáradtan (inkább lelkileg mint testileg) hazaérek munkahelyről, semmi máshoz nincs energiám csak hogy feküdjek az ágyban. Úgy érzem jól magamat.
Hétvégente szoktam sütni, főzni, mert akkor van erőm hozzá, de én a közben is sorozatot nézek/hallgatok.
A másik a pénz. Alap dolgokat megengedhetek magamnak, de azt hogy én minden héten 20 000 ft-ért ebédeljek étteremben, vagy eljárjak tánc tanfolyamra ami pl 3000 ft/óra, azt nem. Inkább gyűjtöm a pénzt évi két külföldi nyaralásra.
Minden ember más. Mások érdeklik. Azért mert találkoztál pár emberrel, akiket csak ez érdekel, hát aztán.
Van, aki szeret olvasni, barkácsolni, zenélni, sportolni, kézműveskedni, főzni, kirándulni, horgászni, fotózni, festeni, rajzolni, kertészkedni...stb.
Ez egyén függvénye.
Mi is a baj ezekkel?
Érdekességekről is lehet olvasni (csak valamiért pl tudományos dolgokról vagy a saját testedről olvasni felesgeles függőség, a regényolvasás meg must....), nyelvet lehet tanulni, hobbik csoportjaihoz lehet csatlakozni pl fészen.
Vagy azért rossz, mert új??
Nekem kreatív hobbijaim is vannak, de lelkileg és idegileg hulla fáradt szoktam lenni a mindennapoktól.
Egy rajzolásra, süthető gyurmázásra oda kell figyelni, koncentrálni kell, kreatív megoldásokra van szükség. Erre a napi hajszoltaág mellett nincs energiám.
Viszont ez miért is lenne baj?
Sőt, ha valaki hulla fáradtan punnyad és nem hasznos dolgokkal köti le magát, az miért baj???
Mert anyuka kiverte belőlük az akarat csíráját is, már jó korán, és odaköti őket a szent családhoz. TV-t nézni szabad, zabálni szabad, anyuka főztját dícsérni szabad, kéznél lenni kötelező - míg bicajozni, sétálni, mozogni a természetben, vagy elmenni a barátokhoz sakkozni, beszélgetni, sörözni stb. - azt nem.
A nőkre is ugyanez érvényes, akiknek a legjobb barátnőjük az anyjuk, aztán meg a lányuk.
Ezek nem kikapcsolódások, hanem pótszerek, mint a drog. Abyuka csecse pótléka, felnőtteknek.
Nekem gyerekkoromban a hétvége unalommal telt, mert a szülők a tévét bámulták, én meg sehova nem mehettem. Tévézni szabad ,de barmi más tilos.
Nem volt külön szobám és a húgom tévét nézett és aludni nem tudtam tőle. Hideg előszobába feküdtem ki a földre, hogy tudjak aludni.
Masik húgomat a tévé elé tették folyton, ezért ő se szereti a tévét, de viszont telefon függő. Folyton chatel mindenféle idegenekkel.
"Másoknak tévé kell ahhoz ,hogy egyenek."
Nem KELL, de ezt nem értem. Egyedül élek, kapcsoljam ki a tévét meg a gépet, amíg eszem, és nézzem a falat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!