Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Baj hogy nem tudom szeretni...

Baj hogy nem tudom szeretni az embereket, nem tudok kötődni? Úgy értem hogy akárhogy szeret, akarmit tesz, nekem nem megy.

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, minden emberi kapcsolatomra kell ezt a jelenségek érteni.

Párkapcsolatom nem volt, de lehet jó lenne, csak ahhoz meg kéne játszanom magam, azt meg nem szeretném mert nem lenne túl minőségi a dolog.

Annak kapcsán merült fel ez bennem, hogy jött egy tőlem pár évvel fiatalabb lány a munkahelyre, és egész jól kijövünk, de eléggé közeledni próbál.

Remélem értitek ezt az ellentmondást, ebben kérnek tanácsot, mert valahogy javítani kéne ezen.

Ahogy emlékszek mindig így volt, kisgyerekkoromban nem. Akkor kötődtem. Sérelem és trauma nem ért.

2020. ápr. 18. 07:23
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Mélyen gondolkodóba estem. Furcsan ilyen beszélgetést folytatni és olvasni úgy hogy tudom, hogy ez én vagyok. Mintha hirtelen nem csak a szememmel látnék, hanem mással is, ami teljes kepet ad innentől. Az emberi kapcsolataimra visszanézve, a múltamra, mindenre alapból - most teljesen más fényt kaptak az elemek.

Tervezek feltörni, de inkább valami egyedülállóval. Megfordult a fejemben a felsőoktatás megülése, de nem tudom milyen irány kéne, mert csapong a figyelmem. Inkább mindennel foglalkozok mint egyetlen dologgal - viszont a magas pozíciót már garantáltam magamnak. A kérdés az lesz hogy hogyan fogok odajutni. A tanulás jól megy, megmaradnak alkalmazható minőségben azok amik érdekelnek. Ami kötelező, azt meg megszerettetem magammal és az eredmény ugyanez. Így érettségiztem le.

Van készen három lehetséges utam, és még pár ami talán beválhat. Ezeket egyesével végig fogom próbálni ebben az évben. Ami olyan amihez utaznom, aktívan ténykednem kell azt pedig majd a COVID után.

2020. ápr. 18. 15:59
 22/27 anonymousreview60 ***** válasza:

"most teljesen más fényt kaptak az elemek." Önismeret nélkül csak félgőzzel/félsikerrel mennek a dolgok.

"Tervezek feltörni, de inkább valami egyedülállóval." Egyénivel úgy érted, nem csoportmunkás dologgal. A feltöréshez valóban "egyedülálló" dolog kell.

"Megfordult a fejemben a felsőoktatás megülése" Magyarországi egyetemi tanárnak (professzor(!)) lenni nemzetközi viszonylatban sem kutya.sz.a.r.

"de nem tudom milyen irány kéne, mert csapong a figyelmem" Akkor teszteld le, melyikben vagy a legjobb! És vedd figyelembe a szakma 20-30 éves kilátásait.

"Inkább mindennel foglalkozok mint egyetlen dologgal" Leonardo da Vinci és Herrmann Ottó még lehetett polihisztor, ma már senki. Viszont sok hely van az intrdiszciplináris területeken.

"viszont a magas pozíciót már garantáltam magamnak" Hahaha, mondanám, hogy narcisztikus vagy, de azok nem kérdeznek magukról ilyeneket, hanem ösztönből cselekszenek - és rombolnak - maguk körül.

Ami kötelező, azt meg megszerettetem magammal és az eredmény ugyanez. Ezt irígylem. Hogyan teszed? Fejtsd ki!

2020. ápr. 18. 16:50
 23/27 A kérdező kommentje:

Nem nárcizmusból mondtam hogy garantáltam magamnak a magas pozíciót, csak hogy megígértem magamnak hogy elérem. Ez jó hajtóerő. Tudom hogy nem úgy értetted csak korrigáltam.

Kondicionálással csinálom. Pl baromira nem érdekelt a földrajz, de beleláttam olyat ami érdekel (kerestem ilyet mindenben), és innentől csak bentről tápláltam ezt az "én ezt élvezem" dolgot. Jobban nem tudom leírni.

Mondhatni személyre szabtam vagy valami ilyesmi. A kondicionálás nem rossz szó rá szerintem. Esetleg az önszuggesztiók.

2020. ápr. 18. 17:20
 24/27 anonymousreview60 ***** válasza:
"Kondicionálással csinálom. Pl baromira nem érdekelt a földrajz, de beleláttam olyat ami érdekel" Igen, ez önszuggesszió, már-már Silva-féle agykontroll. Igyekszek beépíteni.
2020. ápr. 18. 17:42
 25/27 A kérdező kommentje:
Nekem lassan alakult ki a folyamat de ez lett a vége. Eleinte csak mondogattam magamnak hogy szeretem.
2020. ápr. 18. 17:50
 26/27 anonim ***** válasza:
75%
Lehet, gyerekkorodban nem kaptál elég szeretetet a szüleidtől, így ez az érzés nem tudott kialakulni benned, viszont, ha jön egy szerelem, mert az mindenkihez jöhet, akkor nem lesz kérdéses, tudok-e szeretni, csak azt az illett ki kell várni, akkor szokott jönni, amikor a legkevésbé várják.
2020. ápr. 19. 15:40
 27/27 A kérdező kommentje:
Kaptam elég törődést és szeretetet. Egy átlagos keresetből élő adósság nélküli család vagyunk. A "legátlagosabb", ami lehet. Semmi komoly probléma, semmi nagy törés. Lehet, hogy tényleg nem emlékszek arra ami történhetett. Majd kiderül ha valamikor eljutok szakemberhez.
2020. ápr. 19. 19:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!