Baj hogy nem tudom szeretni az embereket, nem tudok kötődni? Úgy értem hogy akárhogy szeret, akarmit tesz, nekem nem megy.
23 éves vagyok, minden emberi kapcsolatomra kell ezt a jelenségek érteni.
Párkapcsolatom nem volt, de lehet jó lenne, csak ahhoz meg kéne játszanom magam, azt meg nem szeretném mert nem lenne túl minőségi a dolog.
Annak kapcsán merült fel ez bennem, hogy jött egy tőlem pár évvel fiatalabb lány a munkahelyre, és egész jól kijövünk, de eléggé közeledni próbál.
Remélem értitek ezt az ellentmondást, ebben kérnek tanácsot, mert valahogy javítani kéne ezen.
Ahogy emlékszek mindig így volt, kisgyerekkoromban nem. Akkor kötődtem. Sérelem és trauma nem ért.
Elvi(!) lehetőség, hogy esetleg pszichopata vagy. Az nem jár feltétlenül sorozatgyilkolással, kutyakínzással, csak veleszületett. Az ilyenek gyakran teljesen beolvadnak a közösségbe, de közben csak egyszerűen érdekből (munka, sport, szex stb.) tartják fenn a kapcsolatokat, nem érdeklik őket az emberek, de a látszatot fenn tudják tartani.
Ezt pszichiáter tudja megállapítani, de azt, hogy nem is érdemes elmenni odáig, mert annyira látszik, hogy nem vagy az, azt pszichológus is megmondja neked. Sőt te magad is, ha képes vagy más baján, filmen (tehát empátia miatt) sírni.
Na ilyen szépen felépített bő választ még az életemben nem kaptam. Köszönöm szépen, sokat segített. Van egy-két barátom, de inkább úgy hogy sokat vagyok velük és jó társaságot jelentenek, de képtelen lennék őket sajnálni ha bajuk esne. Rossz leírni de ilyen sajnos.
A többi úgy tökéletes ahogy van, nem vagy semmi. Köszönöm! Szerintem teszek egy próbát azzal hogy visszamegyek a szakemberhez és ezt elmondom neki.
Köszönöm.
Sírni max idegemben tudok ha irdatlanul felgyülemlik bennem valami, de túl gyorsan ahhoz hogy kiadjam az energiát mozgással. Ilyen aligha van, mivel a konfliktusokat is hideg fejjel rendezem le. Mindig megoldottam így, nem tudom hogy, de mindenki leszállt rólam egy beszelgetés után. Nincs olyan megjelenésem ami ezt keltené bárkiben is hogy félni kell tőlem, sokan szeretnek, keresnek engen rendszeresen. Most a járvány miatt nem, de ez nem átlagos helyzet.
Pszichopata nem hinném hogy lehetnék, mivel mehszerzek ugyan mindent amit akarok és nem nagyon érdekel milyen áron, viszont óvatos vagyok, mérlegelem a lehetséges kimeneteleket, majd úgy döntök.
Soha nem ártottam olyannak érdekből aki nekem sem okozott kárt. Bűncselekményt nem követtem el soha és nem is fogok.
Elolvasva a válaszaitokat részben a szociopátiára gondoltam. Nem diagnksztizálom magam, isten ments, ez csak a tippem. Lehetséges volna, ha tényleg történt velem trauma amit elfedtem?
Úgy tudom szociopatáknak nem kell törvényszerűen primitív lobbanékony TNT-s ládának lenniük, én meg egyiknek sem tartom magam. Tudok robbanni, de csak gondolatban, mert ahogy mondtam, először inkább mindig gondolkozok és így egész életemben elkerültem a gondokat és a törvény kezét - ez pedig így is fog maradni.
Ja igen egy utolsó simítás: SOHA nem mondtam fenyegető vagy felelemkeltő dolgot konfliktuskezeléskor senkinek.
Csak elmondtam hogy nem korrekt amit csinál és zárjuk le ezt. Ez mindig elég volt. Így egész a történet.
„mivel megszerzek ugyan mindent amit akarok és nem nagyon érdekel milyen áron, viszont óvatos vagyok, mérlegelem a lehetséges kimeneteleket, majd úgy döntök.” Pont ezt csinálja a pszichopaták jelentős része is.
„Soha nem ártottam olyannak érdekből aki nekem sem okozott kárt.” A pszichopaták döntő része sem tesz ilyent.
„Bűncselekményt nem követtem el soha és nem is fogok.” Ld. fentebb.
„Elolvasva a válaszaitokat részben a szociopátiára gondoltam.” A kettő nagyon-nagyon hasonló. A pszichopata születik, a szociopata „lesz” a környezetének hatására (azzá válik).
„Ja igen egy utolsó simítás: SOHA nem mondtam fenyegető vagy felelemkeltő dolgot konfliktuskezeléskor senkinek.” Ezt a pszichopaták töredéke tesz, mert mérlegelnek.
Ettől függetlenül te még nagy valószínűséggel nem pszicho/szociopata vagy hanem érzelmileg elidegenedtél az emberektől. Visszamenni a szakemberhez azért is érdemes, hogy ezt fel lehessen tárni, és a számodra megfelelő megküzdési technikákat kitalálhasd.
Ha mégis bebizonyosodna, hogy pszichopata vagy, akkor sem kell kétségbeesni (jó vicc, a pszichopata nem is fog XD), mert így is lehetséges szép, sikeres, „szeretetteli” életet felépíteni, hogy sem a gyerekei, sem a felesége/férje nem veszik észre. Erre vonatkozón a Quoran vagy még inkább a YouTubeon a Radio TTS-en sok sztorit találni:
https://www.youtube.com/watch?v=Tmi0hrsSI3c
https://www.youtube.com/watch?v=gbnCOfn-Omk&t=4s
A diagnózis fontos.
Jó, hogy segítetek nekem keretbefoglalni ezt a dolgot. Végülis "mindegy" mi leaz a diagnózis, mert ha lejet változtazni meglépem, ha nem, akkor meg maradok ilyen és kíváncsi.
Megnézem a linkeket amiket kaptam tőled.
Köszönöm a válaszod.
Meghallgattam végig az elsőt, a másodiknak a kétharmadát. Sok dolog egyezik. Főleg az első emberrel kapcsolatban, a második videó tartalmával pedig mondjuk hogy általánosságban tudtam azonosulni.
Kisebb nagyobb eltérések nyilvánvalóan voltak, viszont semmi komoly eltérés. Ilyen válaszra gondoltál miután meghallgattam? Vagy mi érdekelne?
Köszönöm az anyagot, nagyon jólesett hallgatni egyébként. Volt benne valami megfoghatatlanul megnyugtató ezzel a háttérzenével.
"Meghallgattam végig az elsőt, a másodiknak a kétharmadát. Sok dolog egyezik. Főleg az első emberrel kapcsolatban, a második videó tartalmával pedig mondjuk hogy általánosságban tudtam azonosulni." Ez esetben erősen ajánlott pszichiátriai vizsgálatot tenni. Főként azért, mert ha(!) mégis lesznek gyerekeid, párod, akkor az esetleg más okból (pl. degeneratív elváltozás miatt) erőszakosba stb. forduló tendenciákra jobban oda tudsz figyelni, időben (és akár titokban) segítséget kérni.
"Ilyen válaszra gondoltál miután meghallgattam?"
Mondjuk. Igazából válaszra sem számítottam, de nekem öröm, ha valakit fejlődni vagy felismeréshez segíthetek. Sorozatgyilkos nem ezektől a kommentektől leszel.
"Vagy mi érdekelne?" A diagnózisod, ha lesz. Erre kíváncsi vagyok. A nagyfőnökömre mondják, hogy "pszichopata", de csak egy fasz.
"Köszönöm az anyagot, nagyon jólesett hallgatni egyébként. Volt benne valami megfoghatatlanul megnyugtató ezzel a háttérzenével." Ígeen, az ilyen feltáró jellegű videókhoz ilyen van benne. A Valentin napi katasztrófák egészen csilingelő és vicces (kimondottan ajánlom). De vannak be.sz.aratósabbak is, pl. a "Mikor láttad meg a gyerekben először a rejtőzködő pszichopatát?", és azok(!) abban(!) a videoban sajnos mind olyan esetek (gyerekek), amikről sajnos garantálható, hogy jobb lett volna azokat a gyerekeket egy vödör vízben megfojtani, mielőtt felsírtak a szülőszobán. Bocsásd meg ezt a megjegyzést, de sajnos vannak ilyen esetek. Ott egyik másikról később mondja is a tanár, hogy a "gyerek" aztán ennyi gyilkosságért, annyi erőszakért ül.
Ha te valóban a nem erőszakos fajtába tartozol és intelligens is vagy, akkor az analitikus hozzáállás és a döntések hideg mérlegelése miatt magas pozícióba jutó főnök - horribile dictu: vezető - is lehetsz: légiirányító, kockázati alapkezelő, nyomozó. Ez olvasmányaim szerint gyakori az intelligens ÉS nem erőszakos esetekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!