Introvertált emberből lehet extrovertált?
Figyelt kérdés
2020. ápr. 18. 02:06
2/11 anonim válasza:
én introvertált emberként nem tudnám őszintén élvezni a helyzetet. Úgy érezném, mintha kicsúszna a lábam alól a talaj.
Szerintem ha nem spontán módon változik meg az egyéniséged, az életedben zajló események hatására, akkor tudatosan káros és felesleges "átnevelned" magadat.
3/11 anonim válasza:
Az ember fejleszthet személyiséget, igen, de csak akkor ha mély vágy él benne, hogy milyen szeretne lenni, és csak valamilyen szinten, amíg jól érzi ténylegesen magát. Másképpen csak erőltetés, kellemetlen, kínos. Pl. tegyük fel, hogy egy kolerikus ember, akit elnyomtak kiskorától kezdve, introvertáltként él, gyakran vannak dühkitörései az elfojtott energiái miatt, ami maga kezel sporttal egyébbel, művészettel stb, és egyszer csak ráébred, hogy mind azt a szart, amit elnyomtak benne (beszéd) tudatosan megtanulja. Nagy emberektől tanul: Dale Carnegie, Bettger stb, és megtanul beszélni, és közben nagyon élvezi. A meggyőzés, és a beszéd bajnoka lesz, és még a színművészetire is felveszik :) Felszabadítja az energiáit. Viszont a színpadról hazatérve, rendszerint magányba, vagy csak ismét szűk körben piheni ki magát.
4/11 anonim válasza:
Nemlehet anyira megváltozni semmiképpen.
5/11 anonim válasza:
Ha van a környezetében olyan ember, aki képes kizökkenteni ebből, vagy legalább egy mintát mutatna neki, akkor lehetséges.
6/11 anonim válasza:
Nekem sikerült megváltozni, de néha-néha foltokban még előjönnek az introvertáltság jelei.
7/11 anonim válasza:
De, lehet. Én is sikeresen legyőztem az introvertáltságot. Fejben dől el.
8/11 anonim válasza:
Nem. De ezt úgy kell elképzelni, mint egy skálát, az introvertáltságnak és az extrovertáltságnak is vannak fokozatai. Pl. egy szélsőségesen introvertált ember elmozdulhat az extrovertáltság felé, ha erre igénye van és változtat a viselkedésén úgy, hogy még mindig introvertált marad, csak kevésbé elzárkózó. Tehát szociálisabbá teheti magát, ha jól megválogatja pl. a barátait, gyakorolja az emberek előtti szereplést, pl. olyan szakmát választ, ahol meg kell nyílnia, akkor sokkal társaságibb lehet, élvezheti is az emberek társaságát, de még mindig úgy fogja tudni kipihenni magát, és feltöltekezni, ha bizonyos időt naponta egyedül tölthet.
9/11 anonim válasza:
Szerintem nem. Én 9.-ben próbáltam kicsit "szocializálódni" (kihasználva, hogy mindenki új)
Kb 2 hétig bírtam. Az ok, hogy elszánod magad arra, hogy pár évfolyamtárssal beülj egy pizzázóba, de attól még nem fogod jól érezni magad. Én minden esetben alig vártam, hogy már induljon az a busz hazafele...
10/11 anonim válasza:
Én váltam egy néhány hónapra extrovertálttá, nem volt amúgy rossz, de mivel teljesen más életmódot kíván meg, inkább visszatértem a régi önmagamhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!