Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Melyek azok a dolgok, amit...

GallitsGáborCsaba kérdése:

Melyek azok a dolgok, amit úgy hívnak, hogy cigány rasszjegyek?

Figyelt kérdés
Ezt azért is kérdezem,mert nemrégen egy kedves cigány ismerősöm azt írta nekem,hogy látja rajtam hogy én kárpáti cigány vagyok,de aztán hozzátette azt is hogy ahogy látja csak az egyik szülőm cigány származású,én fehér bőrű és mélybarna hajú meg barna szemmel rendelkező vagyok és az édesanyám miatt van bennem zsidó vér is,csak gondoltam ezt is elmondom a teljes őszinteség kedvéért ;-) :-) .

#roma #rassz #rasszjegy #roma rasszjegyek
2020. ápr. 15. 22:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
63%
Folyton azt bizonygatják, hogy őszinték hozzád
2020. ápr. 15. 22:19
 2/16 A kérdező kommentje:
Kedves válaszoló szeretném jelezni,hogy kérdésemben szerintem nincs benne hogy már réginek nevezhető előítéletekre vagy hasonlóra lennék kíváncsi,hanem inkább arra hogy például a többi cigány miből jöhet rá hogy én is cigány származású vagyok,ugyanis a rasszjegyek kifejezés olyan tulajdonságra vagy tulajdonságokra vonatkozik ami egy személy valamely néphez tartozását mutatja meg hasonlók,remélem ezután nem kapok több ilyen szerintem mondhatom hogy előítéletességgel átitatott választ,hanem olyan őszinte válaszokat fogok kapni amilyeneket a hozzáértő személyek,például az etnográfiával vagyis magyarul a népismerettel foglalkozó személy vagy személyek az etnográfusok fognak adni nekem,mert szerintem ez a téma sokakat érdekelhet,de ez most az ezzel kapcsolatos őszinte átgondolt véleményem.
2020. ápr. 15. 22:40
 3/16 anonim ***** válasza:
75%

Nehéz ezt így megfogni, de az esetek többségében lehet látni valakin, hogy roma. Nyilván a sötétebb bőr, ami nem afroamerikai, hanem szimplán sötétebb.

Esetleg a sötét íny. De az ugye kevesebb románál van jelen. Tényleg nehéz ezt leírni. :)

2020. ápr. 15. 22:52
 4/16 A kérdező kommentje:
A második válaszolónak teljesen igaza van,csak annyit szeretnék megjegyezni hogy nekem hófehér bőröm van,de ettől teljesen függetlenül rám kis korom óta mondják főleg a cigányok hogy látszik rajtam a cigány származás,de azt még mindig nem sikerült kiderítenem hogy honnan,miből bár büszkén vallom a cigány származásomat is ahogyan a zsidó származásomat is.
2020. ápr. 16. 03:38
 5/16 hun_74 ***** válasza:
Mert romának akarnak látni, és beléd látják. Ismerek olyat akiröl a romák is csak az előneve alapján mondanák meg, és ismerek olyat akiröl 100%ban tudom hogy nem az, mégis ha nem tudnám hogy nem az, és nem ismerném a faluban az összes férfi és női felmenőjét simán azt hinném róla hogy az.
2020. ápr. 16. 15:46
 6/16 A kérdező kommentje:
Az édesapámra is azt mondják kis kora óta,hogy látszik rajta a cigány származás és tapasztalatból is tudom hogy nem kell tudnunk a másik személy nevét,mert az arca és a viselkedése meg a beszéde alapján is tudni lehet cigány-e vagy sem.
2020. ápr. 16. 17:35
 7/16 anonim válasza:
67%
Zsebkés.
2020. ápr. 20. 11:52
 8/16 anonim ***** válasza:
80%
Rám is monták more vágyok de nincs benem csáládom minden tàgja fehér mogyár
2020. ápr. 20. 22:36
 9/16 A kérdező kommentje:
Rám legelőször 14-14,5 éves korom óta mondják hogy látszik rajtam a cigány származás,voltak akik azt mondták nekem,hogy látszik rajtam a zsidó származás és azt is hogy látszik rajtam a cigány és a zsidó származás is,bár nem tudom melyek azok az arcvonásaim amelyek árulkodnak erről,de én büszke vagyok mind a zsidó,mind a cigány származásomra is :-)
2020. ápr. 21. 13:04
 10/16 A kérdező kommentje:
Egyébként annyit még szeretnék elmondani mindenkinek,hogy én születésem óta Budapest IV.kerületében Újpesten élek! ;-) :-)
2020. ápr. 21. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!