Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért gyűlölik az emberek...

Miért gyűlölik az emberek azt, aki túlsúlyos?

Figyelt kérdés

Először is szeretnék megkérni mindenkit, hogy ne jelentgesse a kérdést, és a moderátorokat is, hogy ne töröljék, mivel fontos, és szeretnék végre választ kapni rá!

Szóval az érdekelne engem, hogy a vékony emberek miért gyűlölik azt, aki túlsúlyos?

Túlsúlyosként számos megaláztatást kellett eltűrnöm például munkahelyeken, főnöktől, kollégától egyaránt.

Azt vettem észre, hogy egy kövér embert alapból butának, lustának tartanak. Fizikailag, persze, van benne valami, nyilván nem vagyok olyan gyors, mint egy vékony ember, viszont mivel mindig is szellemi munkát végeztem, így fel nem tudom fogni, hogy ez miért volt probléma. Ami pedig az észbeli képességeket illeti, bőven az átlag feletti intellgenciával rendelkezem, az iskolában kitűnő voltam, stb. Vagyis az agyam gyorsan pörög, akárhány kiló vagyok.

Nem igazán értem, hogy mi az oka ennek a gyűlöletnek. Én is voltam vékony, és akkor is volt kövér barátnőm, sosem bántottam vagy néztem le senkit, pláne nem gondoltam azt, hogy a kövérség miatt bárki utálatos, hülye, buta stb. lenne.

Azt értem, hogy sok férfinak nem tetszenek a túlsúlyos nők, azt viszont nem, hogy:

- miért kell direkt megalázni, gúnyolni őket (a Facebookon például épp a napokban olvastam egy fickó posztját, aki leírta, hogy neki ez az életcélja, minél többször és minél jobban megalázni a kövér nőket),

- illetve ha nem is akar tőle semmi olyat, miért nem lehet emberszámba venni, szóba állni vele, beszélgetni? Például egy munkahelyen, ahol munkaügyben időnként ez szükséges is lenne? Már ez is ciki, kellemetlen?

Persze ez nemcsak a férfiakra, hanem a nőkre is igaz, ők is előszeretettel gúnyolják, alázzák a kövér nőtársaikat. Pedig szerintem inkább örülniük kellene, hogy ennyivel is kevesebb a konkurencia.

Attól, hogy ebben a dologban "alacsonyabbrendű" vagyok, mint te - mivel "zabálok", meg "lusta dög vagyok" - más dologban magasan feletted állhatok, és állok is valószínűleg, tehát pontosan mi alapján nézel le engem? Én is lenézhetném a sok műveletlen, buta embert, le is nézem őket, de nem megyek oda egyhez sem, és nem mondom neki, hogy milyen hülye, buta vagy, nem szégyelled magad? Egy kövér embert miért csak az határozhat meg, hogy kövér? Nem lehet emellett mondjuk jó fej, vicces, empatikus, segítőkész, okos, olyasvalaki, akivel érdemes lehet beszélgetni, jó szakember, bármi? Csak arra lehet figyelni, hogy kövér?

Te miért utálod a kövéreket? Gondold végig és magyarázd meg!

Köszi annak, aki időt szán a válaszra.

2020. ápr. 15. 14:15
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
31%
Szia. Én 3 hét múlva leszek 23 éves fiú vagyok. Volt 16 éves 110 kilós durván túlsúlyos barátnőm tavaly. Őt szerettem a legjobban az eddigi barátnőim közül!!! Pedig volt pár darab. Azóta nekem csakis a telt, nagydarab esetleg túlsúlyos nők jönnek be!!! És csakis ilyen lánnyal tudnék összejönni!!! Jelenleg szingli vagyok sajnos.
2020. ápr. 18. 10:25
 22/24 anonim ***** válasza:
74%

Miért arra koncentrálsz, aki utál? Én pl szeretem a kövér nőket, így ösztönösen okosabbnak is gondolom őket (ami, ha muveltsegre gondolok, 25-30 éves korosztálynál általában igaz is).

De válasz a kérdésedre: az emberek mindenkit cikiznek, aki a többségtől különbözik. Ez ugyanaz a viselkedési minta, mint mikor a csimpánzok a másik csoport tagjait megdobálják. Évmilliók alatt belénk égett ösztön a hozzánk hasonlót szeretni, a különbözőt bántani. Az említett állatnál a csoporton kívüli ellen elkövetett agresszió ugyanúgy erősíti a hierarchikus pozíciót, mint a csoporton belüli harc. Ez a viselkedés bizony az emberi psziché mélyén is ott van. Más kérdés, hogy a legtöbben megtanulták elnyomni az első ösztönös benyomásaikat, és nem egyedül az alapján ítélni.

2020. ápr. 23. 14:00
 23/24 anonim ***** válasza:
87%
Mert sajnos vannak emberek akik úgy érzik attól ha másokat megalaznak ok jobbak /többek lesznek. Nagyon szomorú, hogy sokunknak kell valamiért elviselni ezt. Te mondjuk azért mert molett vagy valaki azért mert szemüveges valaki azért mert valami maradandó betegsége van arról ne is beszéljünk mit visel el az aki lmbtq tag. És ezeket az embereket egytalan nem érdekli, hogy te tehetsz-e erről vagy sem.Jol érzed-e magad a bőrödben ha rajtuk múlik nem fogod. Atgazolnak mindenen egy kis mosolygasert a többi cikizotol. Mert ugye akkora poén megkeseriteni mások életét.
2020. máj. 8. 02:31
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem utálom a kövéreket. Ugyan olyan emberek, mint a többi, és nem súly alapján döntődik el, hogy mibyen kategória. Jusson eszedbe: Ha sovány vagy, akkor az a probléme, ha teltebb, akkor az. Semmi se jó senkinek, és ezt el kell fogadni és szarni a másikak véleményére
2020. júl. 3. 17:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!