Miért mondják, hogy a túlsúlyos emberek mind jókedélyűek?
Elvétve persze ilyennel is találkoztam, de rengeteg kötözködő, szőrszálhasogató kövér nővel találkoztam.
Egy munkatársnőm is hasonló: kb. 30 kg felesleges van rajta, és elég szőrszálhasogató, kötekedő: ami a főnöknek megfelel, neki nem jó (mondjuk nem felettesem, így nem lényeges annyira, mit mond), és szinte minden embert kritizál. Pl. ha a rádióban vki angolul beszél vki, akkor kritizálja a kiejtését, pedig neki is borzasztó.
Anno volt túlsúlyos barátnőm is, elsőre kiegyensúlyozottnak tűnt, de belül rendkívül önbizalomhiányos volt ő is.
Most már kezdem azt hinni, hogy ez is egy tévhit.
Mondják, de sajnos egyáltalán nem lehet így általánosítani. Ahogy írtad, rengetegen önbizalom-hiányosak, magukba fordulnak. Ez mondjuk a legtöbb esetben látszik is már első pillantásra. Akik vidámak, azok vagy jól leplezik a lelkükben dúló viharokat, vagy sikerült megbarátkozniuk az alkatukkal.
Én szerencsére leginkább ez utóbbi kategóriába sorolnám magam, igaz nekem az alaptermészetem is olyan, hogy szeretek sokat nevetni, pedig messze nem vagyok nádszálkisasszony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!