Az öngyilkosságon kívül mi a megoldás, ha testileg-lelkileg-szellemileg mindenben nagyon gyenge vagyok?
Nekem hatalmas küzdelem már eleve az átlagos szint elérése is.
Elegem van abból, hogy nekem ötször-tízszer többet kell tanulnom, míg valamit megértek és memorizálok, mint másnak. Mindenféle tanulási módszerrel, elmetérképpel, mindennel együtt is.
Elegem van abból, hogy én elmegyek bringázni, 30 km után majdnem meghalok és fájnak a combjaim, míg más elmegy 100 km-t bringázni és nagyjából semmi baja. Elegem van abból, hogy olyanok, akik évek óta nem sportolnak, beszélgetve felmennek a lépcsőn, én meg azért igyekszem sportolni és kiköpöm a tüdőmet.
Elegem van abból, hogy bárki tanít (mint magántanár, vagy mint autóvezető-oktató), tanít be (munkahelyen), ad át munkakört, mindenki arra lyukad ki, hogy magamtól nem jövök rá a dolgokra és bizony buta vagyok. Legalább a szorgalmamat látja a zöme.
Elegem van abból, hogy a korosztályom (pár kirívó példát leszámítva) egészséges, akkor is, ha nem tesz érte, én pedig teszek és krónikus betegséges sora, csapnivaló vérkép stb...
Depresszióra hajlamos vagy, ezért látod ilyen sötéten. Van akinek a pohár félig teli van akinek félig üres.
Ne azt nézd mit nem tudsz, hanem azt amit igenis meg tudsz csinálni.
Nem tudsz túrázni és irigyled aki igen. Azok az izomzatok amik ehhez kellenek nem egy nap alatt fejlődtek ki. Halkan megjegyzem edzettség nélkül senki sem teker le 100kmt. Valami sport tuttira van a háttérben vagy csak nem mesélte el az utána jövő 1 hétig tartó izomlázat.
Kezd sétával sík terepen. Vannak parkok (oksa most sokat lezártak) de egy séta a parkban virágzó fákkal szintén szép.
Amikor lovaztam sport istállóban és a versenyzőnk hazahozott egy díjat volt egy szép hagyományunk. Össze álltunk csoport képre a nyereményel. Az istálló fiútól kezdve a kertészen át a nyereg pucolón keresztül a belovaglóig mindenki szerepelt a képen. Tudod miért? Mert abban a dìjban mindannyiunk munkája benne van. 1 sztár lovashoz kb 100 ember precíz munkája kell. Attól a ponttól kezdve, hogy a tenyésztő eldönti melyik kanca melyik csődörtől foganjon meg. Az ellésnél sem a belovagló van ott, hanem a lovász. Ha nem tiszta a ló boxa megbetegedik a paripa stb stb sok kis apró hangya rakja össze a tudását, hogy 1 lovas ki tudjon állni versenyezni. Ezt hívtuk fogaskerekeknek, csak 1 nem jó cseszheted.
Lehet hogy nem leszel nagyfőnök (belovagló) de attól még lehetsz pöpec abban amit csinálsz és az is ugyanolyan fontos.
Nézz a poharadra félig teliként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!