Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az öngyilkosságon kívül mi a...

Az öngyilkosságon kívül mi a megoldás, ha testileg-lelkileg-szellemileg mindenben nagyon gyenge vagyok?

Figyelt kérdés

Nekem hatalmas küzdelem már eleve az átlagos szint elérése is.

Elegem van abból, hogy nekem ötször-tízszer többet kell tanulnom, míg valamit megértek és memorizálok, mint másnak. Mindenféle tanulási módszerrel, elmetérképpel, mindennel együtt is.

Elegem van abból, hogy én elmegyek bringázni, 30 km után majdnem meghalok és fájnak a combjaim, míg más elmegy 100 km-t bringázni és nagyjából semmi baja. Elegem van abból, hogy olyanok, akik évek óta nem sportolnak, beszélgetve felmennek a lépcsőn, én meg azért igyekszem sportolni és kiköpöm a tüdőmet.

Elegem van abból, hogy bárki tanít (mint magántanár, vagy mint autóvezető-oktató), tanít be (munkahelyen), ad át munkakört, mindenki arra lyukad ki, hogy magamtól nem jövök rá a dolgokra és bizony buta vagyok. Legalább a szorgalmamat látja a zöme.

Elegem van abból, hogy a korosztályom (pár kirívó példát leszámítva) egészséges, akkor is, ha nem tesz érte, én pedig teszek és krónikus betegséges sora, csapnivaló vérkép stb...

2020. ápr. 13. 16:18
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

De egy egészséges szervezet miért bír elsőre négyszer annyit, mint én?

Meg amikor bringával közlekedtem pár hónapig minden nap, miért szólt az egész a folyamatis combfájdalomról, combfáradtságról és miért volt az, hogy a többhónapos időszak végén is nehéz volt feltekernem egy hídra?

Ugyanez szellemileg, agyilag, mindenhogy.

Hogyan lehet ezt elfogadni?

2020. ápr. 13. 17:12
 12/22 A kérdező kommentje:

Nagyjából az a helyzet, mint őneki:

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..

Engem is fárasztanak azok akik nem ismernek, hogy milyen okos vagyok szerintük...

Aztán aki dolgozik velem, az viszont mindig közli finoman, hogy síkhülye vagyok.

2020. ápr. 13. 17:14
 13/22 anonim ***** válasza:
22%

"Az öngyilkosságon kívül mi a megoldás"

Önfejlesztés,de úgyis le fogsz oltani,hogy te már végtelen mennyiségű energiát belefektettél és nem megy.

Mérce kell?Mérd magad a korábbi önmagadhoz.

Tudom,másoknak könnyebb!Igen,és?Most előbbre vagy?Mit szeretnél,kárpótlást?Beperelni az istent?

Azzal kell boldogulnod,amid van,lehet itt duzzogni,hogy ez nem igazság,attól még nem változik semmi.Nem belédrúgni akarok,csak a tényeket közöltem.

2020. ápr. 13. 17:15
 14/22 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom, a 4 nap alatt is minden nap sportoltam, tanultam, logikai játékot játszottam.

Az egész életem egy önfejlesztés annak érdekében, hogy egyáltalán fel bírjak menni 1 lépcsőn és egyáltalán felfogjam a legegyszerűbb dolgokat.

2020. ápr. 13. 17:31
 15/22 anonim ***** válasza:
28%

megoldás: a saját gyönyörödre tedd. kit érdekel, hogy a Julcsi maratont futott?? én megtapsolom magam 10 felülés után. kit érdekel, hogy a Marcsi meg vezető pozíciós akárki? te meg majd leszel egy másik nélkülözhetetlen részecske a gépben.

rossz a felfogásod, én most pont ebből próbálok felállni.

mindent azért teszek, hogy magamnak örömet okozzak, ezért ülök le rajzolni, festeni( nem vagyok egy profi). mindent lehet fejleszteni. sose máshoz hasonlítsd magad, mert nem olyanok, mint te. te egyedi vagy, ők is. lehet, hogy mondjuk nagyon jól főzöl, szépen énekelsz, jó novellákat írsz... találd meg magad. másokat ilyen téren ne monitorozz. ha a fejlődésed szolgálják, inspirálnak, akkor oké, de ha alacsonyabbrendűnek érzed magad tőlük, akkor ne foglalkozz másokkal. nem éri meg.

2020. ápr. 13. 17:31
 16/22 A kérdező kommentje:

Egyik bajom az, hogy huszonéves vagyok és pár éven belül meg fogok halni.

A másik pedig az, hogy addig is szenvedek testileg és lelkileg is. Jelenleg majd' kiszakad a tüdőm.

A harmadik az, hogy a saját gyönyörömet akadályozza a gyengeségem. Hiába szeretnék túrázni, ha megfulladok és fáj a combom a legkisebb emelkedőn és 15 km után olyan fáradt vagyok, hogy konkrétan rosszul vagyok. Hiába szeretnék szellemi munkát, ha eszméletlen nehezen fogok fel dolgokat.

2020. ápr. 13. 17:43
 17/22 A kérdező kommentje:

Mitől lehet ez, mi a megoldás?

Valószínűleg hamarosan meghalok, de ha véletlenül nem, akkor se túlságosan érek el sikereket, nem fogom elérni a vágyaimat se.

Mit tegyek?

2020. ápr. 13. 18:54
 18/22 anonim ***** válasza:
76%
szerintem: ne pontozzál le engem
2020. ápr. 13. 19:00
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia ismerek egy ilyen lányt, mivel még tanuló többször kell átvenni neki a tananyagot, ahoz hogy meg maradjon a fejébe.

Pl: vers tanulása.

Este meg tanulja, reggelre elfelejti és újra at kell vennie.

Talán te is ilyen volnál?

Szerintem fogad el saját magadat, van ettől rosszabb is, bár ez téged nem boldogít.

Másokra is gondoltál bár ha azt választod, szerinted ez megoldás?

2020. ápr. 13. 19:18
 20/22 A kérdező kommentje:
Csak apumra gondolok, másnak nem fájna annyira a hiányom.
2020. ápr. 13. 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!