Miért kell beszólni a férfi munkatársaknak egy másik férfinak, amiért az nem akar gyereket?
Én lennék az, aki nem akar gyereket. Amikor a munkatársaim (kb. 1 hónapja vagyok a helyen) kérdezgetnek a családról, elmondom, hogy párom van, gyerekem meg sosem lesz. Olyankor jönnek, hogy: de hát a legszebb dolog a világon, nem lesz teljes az életed, nem tudod mit hagysz ki... De, tudom, mit hagyok ki:
-az idegesítő bömbölést
-a hisztirohamokat
-a kialvatlanságot, gyerek miatti éjszakázásokat
-a "kötelező" túlórázást, mert a gyereknek kell a pénz
Ésatöbbi.
Ha még pluszba hozzáteszem, hogy koncertekre járni az én életem (páromnak is, ő sem akar gyereket), akkor szinte meg tudnának ölni, hogy miért helyezem előtérbe a bulizást a gyerekkel...
Igen, elfogadom, hogy valamilyen szinten önző vagyok, de miért kell ezt a világ legnagyobb bűneként elkönyvelni?
Szerintem az vall az intelligencia hiányosságáról, amikor valaki azt gondolja, hogy életünk legfőbb célja a gyerekvállalás. Úgy vélem, hogy az ilyen emberek semmi másban nem sikeresek, csak a szaporodásban.
De ebben végképp nem állok le vitázni, hisz más skálán mérjük azt a bizonyos hányadost (amit én tökéletesen elfogadok), így sehova nem vezetne.
#9, én is pont 29 vagyok. Én nem a szociális szektorban dolgozom, mi több, ennél jóval egyszerűbb munkát végzek, és azt kell látnom, hogy azok az emberkék gondolkodnak így, akik semmi másban nem tudnak kiteljesedni, csak a "szaporodásban". És sajnos ez a réteg legtöbb esetben nem az, ami olyan tudást adhatna tovább az utódoknak, ami előrelendíti a világunkat...
Fura, én ezt inkább nőktől szoktam hallani, nőként / nekem sincs gyermekem /, férfiak közt nemigen...
Én csak annyit szoktam mondani: így alakult, vagy pedig azt válaszolom, ha lesz, akkor lesz, ha meg nem, akkor nem.
Mindenki úgy alakítja az életét, ahogy akarja. Nekem eszem ágában nem lenne ilyeneket firtatni bárkitől, hogy de hát miért nincs gyereke vagy miért nem szeretne.
Sajnos az emberek többsége nehezen viseli, ha valaki az átlagostól eltérően éli az életét, és még nehezebb megállniuk, hogy ne ugassák meg egy ilyen személynek, hogy kéne élnie szerintük.
Amúgy nem értem, mennyiben a sikeresség fokmérője, hogy hány gyereke van valakinek, szaporodni szinte bárki tud, az állatoknak is megy.
Ha őszintén szeretnéd vállalni a véleményed ebben a kérdésben, akkor sajnos fel kell készülnöd, hogy sok konfliktusban lesz részed. A legtöbben egyszerűen nem szeretik, ha valaki bármilyen szempontból kilóg a sorból.
De, tudom, mit hagyok ki:
-az idegesítő bömbölést
-a hisztirohamokat
-a kialvatlanságot, gyerek miatti éjszakázásokat
-a "kötelező" túlórázást, mert a gyereknek kell a pénz
Ésatöbbi.
És ezeket honnan tudod?
Azt csinál mindenki, amit akar.
Ugyanakkor fel kellene végre fogni, hogy ez nem az a társadalom, aki képes elfogadni a másik véleményét. Mindig vannak pro és kontra vélemények, de ezeket egyszerűen képtelenek az emberek megérteni.
"És ezeket honnan tudod?"
Nyilván mástól, akinek van gyereke. Csak azért, mert valakinek nincs sajátja, az nem jelenti, hogy még sose látott gyereket, vagy ne emlékezne a saját gyerekkorából dolgokra.
Egyébként szó sincs róla, hogy a kérdező ne fogadná el más véleményét, aki gyereket akar és a fenti érvekkel megpróbálná lebeszélni róla. Pont hogy őt csesztetik, amiért nem akar.
"Ha még pluszba hozzáteszem, hogy koncertekre járni az én életem (páromnak is, ő sem akar gyereket), akkor szinte meg tudnának ölni, hogy miért helyezem előtérbe a bulizást a gyerekkel...
Igen, elfogadom, hogy valamilyen szinten önző vagyok, de miért kell ezt a világ legnagyobb bűneként elkönyvelni?"
Elképzelhető,hogy irigyek rád,mivel saját magukhoz sem teljesen őszinték.Te szabad és boldog vagy a pároddal gyerek nélkül is.Az pedig nyilvánvaló nekik is,hogy azért egy gyerekkel sok gond is van,nem csak játék,móka,kacagás.
Szerintem is csak irigyek.
Általában azok a szülők tukmálják másra a gyereket, akik irigyek a szabad életre. Azok, akik boldogok a gyerekeikkel, pont nem fogják másokra kényszeríteni, hogy nekik is legyen. Egyszerűen elvannak a saját kis világukban, a saját gyerekeikkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!