Azt hogy lehet elkerülni hogy ne érdekeljek egy eladot, vagy ne faggasson egy elado?
Sima àtlagos nönek tartom magam pedig akit normal esetben észre sem kéne venni.
Alapbol utàlok bratyizni idegenekkel mert abbol mindig csak a rosszindulat sül ki. Pl amikor erröl arrol kerdez a szomszed is màsnap mar teljesen kiforditva hallom vissza. Ez ugy jellemzö az emberekre nekem ugy tünik.
Alapbol vàltogatom a lakhelyeim(alberletek), a boltokat (nincs törzshelyem), de akarhova költözök pl a sarki kisbolti elado ugy megjegyez magànak, ne nagyobb üzletekben is(nem bevasarloparkok annal kisebb), es ha màr 3.alkalommal jelenek meg, màr kezdik is. Talàn a környéken dolgozom? Mit dolgozom hova megyek miert jàrok arra merre lakom.
Nem èrtem azt hogy akivel ha muszajbol de egynél többször ha interakcioba kerülök is, mièrt hiszik azt hogy màr akkor ismerösük is lettem?
Irritàl hogy joforman mintha magyarazkodnom kene hogy miert ott vasarolok ahol, meg bemutatkozasra kenyszetitenek ki vagyok mit csinalok.
Multkor meg poenokkal kezdett sertegetni egy penztaros, szabàlyosan suemelyeskedett mert rokon eleven kisfiuval voltam es legközelebb ugy fogadott hogy nem hoztam most a "duracell nyuszit"?
Szoval mielött azt hinnê barki higy szimpla emberi kivancsisàg, nem, ez nem az.
Most is latom hogy abban a mini boltban ahova ujabban jarok(3.alkalom) mindig 2 penztaros van es 100% hogy rolam pusmognak, ugyanis ma màr elkezdtek faggatni merre dolgozom.
Hogyan lehet ugy élni hogy ne érezzenek màr velem beszélgetös kényszert az emberek, ne ezt vàltsam màr ki?
Bennem azert hagy nyomot mert akarmikor megnyilok lasd a szomszed esete amit leirtam, kesöbb mindig kiderül hogy ezerrel megy mögöttem a rosszmàju pletykalkodas.
Plusz egyre kellemetlenebb nekem bejarni a boltba igy, hogy belölem akarnak "olvasni".
De akkor sorolhatnàm pl az Avonos kis maszek üzletet is, vagy munkambol kifolyolag a postai ügyintézök is màr a csaladomra is kivàncsiak, ha veletlen egy sraccal jelennék meg,màr azt is elkönyvelnék mint hozzamtartozot, merr folyamat megjegyeznek!
Volt olyan haverköri ismerösöm, aki bemutatkozasnal közölte velem, hogy emlékszik ràm, mert 5 évvel ezelött abban az üzletben vasaroltam(ruhàzati)ahol ö dolgozott. Erre speciel levegöt sem kaptam.
Ha azt mondanam bocsi nem haverjodni jöttem, akkor meg abbol az lenne, biztos titkolozom meg mi lehet az a nagy dolog akkor, hogy nem mondom el hol dolgozom ugyan.
Pont nekem praktikus (munkahelyhez/lakhelyhez közeli)kis boltokba màr be sem akarok menni, es kényszeresen kerülöutakon màszkàlok olyan helyekre, ahol békén hagynak, azaz észre sem vesznek.kellemetlen.
És én is voltam elado koràbban. Engem full nem érdekelt hogy ki jön be, csak hogy mit vesz az mennyi, szamlazom es viszlat. Ha beszelgettünk is, az sem volt soha egyszer sem személyeskedés. Nem az ö munkajarol életéröl hanem a termekröl vagy hogy honnan tudtam elöre mit akar vasarolni, meg stb.
Most làtom 3. vàlaszt!
Köszi ilyen tanàcsokat vàrok
Kedves Kérdező,
tudsz róla, hogy paranoid tüneteid vannak? Nem rosszból mondom, de szakemberre lenne szükséged.
Ma kezdtek neki faggatni a munkahelyemröl szamomra vadidegenek akikkel nem akarom megoztani es mivel ez nem az elsö hogy ilyen szitukba keveredek mert boltba muszaj menni alapon, ez nem paranoia hanem konkretan megtörtenik. Mint ma is.
Ketten bamulnak ram naaagy szemekkel varva a valaszt arra hol dolgozom? Mi a sz.r közük van hozzà? Mi viszi öket erre? Nem lehet kiszolgalni a masikat szimplan?
Ràadàsul az egyikük az üzletvezetö. Egy kb 40 es férfi hatarozott fellépéssel aki be szokott àllni és viszi az ügyvitelt azaz rendezkedik is a boltban.
Most hogy mondjam egy tulajnak is, hogy bocsi semmi közöd hozza csak vasarolok nalad?
Az nem ment àt hogy irtam hogy a következö lépése ennek altalaban az, hogy rosszindulatulag pletykàljanak?lasd fentebb a szomszed esete. Vagy lentebb a duracell nyuszis beszolàs,stb.
Én még igy àrtatlan érdeklödésekkel csak megszivtam eddig. Szemedbe megy a jopofi ugye.amikor meg kilépsz az ajton..nah arra lennék kivancsi
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!