Életképtelenként mi értelme élni, küzdeni tovább? 31F
"Sajnos" a családom úgy gondolja, ügyes vagyok, okos vagyok, mindent megtudok csinálni és ehhez hasonló ostobaságok. A kudarcaimat, sikertelenségeimet, csalódásaimat az (állítólagos) önbizalomhiányommal magyarázzák. Mindig hallom tőlük az olyan ostobaságokat, hogy "bízzak magamban", "jó lesz ez", stb.. Aztán nem így történik, nekem lesz igazam - ennek ellenére ugyanúgy elkezdődik az alaptalan optimizmus. Szerintük szellemi munkát kell végeznem, pedig még trágyát lapátolni sem tudnék. Hiába vannak felsőfokú végzettségeim, szinte teljesen biztos vagyok benne, alapos vizsgálat után kiderülne, hogy értelmi fogyatékos vagyok. (NEM ŐKET SZIDVA, DEGRADÁLVA ÍROM EZT!!!)
Pedig teljesen életképtelen vagyok. Nehéz volt rájönnöm, illetve beismernem, de sajnos az az ember vagyok, akinek soha semmi sem fog sikerülni. Nyilván ebben benne van az élet, illetve a sors, isten keze is, de értelemszerűen az én korlátaim azok, amelyek a leginkább visszafognak, illetve miattuk vagyok és leszek ebben a helyzetben örökké. Mert soha semmi sem lesz jobb. Nem lehet.
Mostanra fel is adtam. Legalábbis próbálom. Csak abban bízok, valahogy nemsokára vége, magam mögött hagyhatom ezt a szörnyű rémálmot. Egyszerűbb feladni és nem csalódni, mint próbálkozni és pofára esni.
Ugye igazam van? Ha alapvető dolgokat nem vagyok képes megcsinálni, életképtelen vagyok - így meg mi értelme tervezni, remélni, küzdeni?
31 F
Nem halak vagyok.
9: olyannyira hallottam pszichológusról, hogy évekig jártam egyhez.
Az tényleg jó lenne, ha a családom lemondana rólam.
17: sajnálom, de nem hiszek az ilyen videókban.
15: javítanék, de ha nem lehet és nem sikerül semmi a próbálkozásaim ellenére, mit tehetek?
Igen végig nézted. De mit tudok csinálni vele? Houdini végül kinyitotta az ajtót. Elmondta, hogy az agyunk sokszor keretek közé kényszerít, hogy egyrészt jó, másrészt negatív dolgokat tudunk elérni vele. És? Erről körülbelül mindenki tud(ott). Viszont megoldást nem adott, nem kaptam a gondjaimra (valószínűleg már nincs is...).
Ezért nem szeretem az ilyen a videókat, blogokat, mert az egész csak bullshit, az alaptalan pozitivizmust, optimizmust erőltetik. Amivel nincs baj, de ezek reális megoldást sohasem nyújtottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!