Nem lesz baj belőle, ha az emberek jönnek-mennek, találkoznak egymással a jó idő miatt?
Facebookon több ismerősöm is tett ki ilyen képeket. Az egyik a párjával volt kirándulni, a másik a barátnőivel ült egy kocsiban és vidáman mentek valamerre, a harmadik meg társasággal kinti főzést szervezett. Gondolom a jó idő miatt senkinek nincs kedve egyedül lenni otthon.
Most már szabad ilyeneket csinálni,vagy nem lesz ebből gond?
Én bezzeg hetek óta itthon ülök, itthonról dolgozok,nem találkozok se a barátaimmal, se a párommal.
N
Dehogy nem lesz belőle gond. Olyan tragédia lesz megint belőle, amit a felelősségteljes emberi viselkedéssel el lehetne kerülni. Láttuk, mi van Olaszországban, láttuk, mi van Spanyolországban. De nem baj, nekünk tavaszi sütögetés kell, meg közös húsvét. Abba már a sok "majom" nem gondol bele, hogy igy viszont olyanoknak is ez lesz az utolsó közös húsvét, akik egyébként túlélhtnék a járványt...
Szánalmas. A magyarok megint bizonyitják, hogy mennyire ostobák és buták.
Kérdező, helyesen teszed, amit csinálsz. Mindenkinek igy kellene. Ezért könyörög az operativ törzs is.
Őszintén remélem, hogy bevezetik hamarosan a kijárási tilalmat, mert a sok birka magyarnak magától nincs annyi sütnivalója, hogy birjon magával.
Én is a négy fal között vagyok - és leszek is még hetekig - ráadául én el is kaptam, szóval közelről ismerem a dolgot. Hidd el, hogy nem játék. Megéri a korlátozás. Mikor már beteg vagy, és nem tudod, kijössz-e belőle, csak azon gondolkodsz úgyis, mikor, melyik pillanatban kaptad el, hol rontottad el a dolgot.
Szerencsére én már átestem rajta, de hetekig tartott, és fiatal vagyok. De igy sem mehetek még hosszú hetekig emberek közé...
Azok halnak bele akik egy éven belül egyébként is meghalnának lassan kínok között.
Nagymamámat bőrrák vitte el, 6 év alatt, inkább haljon meg az ember egy hét alatt. Kín volt neki is, nekünk is.
a közzétett adatok sajnos nagyon mást mondanak. A halottak kb. egyharmadának csak magas vérnomása és/vagy szivbetegsége volt, ami 55-60 év fölött már sajnos alapvető népbetegségnek számit, még azok között is, akik erősek és egészségesek.
(Amúgy ezt már világszinten pedzegetik a tudósok, hogy miért ugrik a koronavirus a sziv- és vérnyomásbetegekre)
Szóval ez igy egyáltalán nem igaz. Az én nagyszüleim is a magas vérnyomás ellenére fittek, és van még bennük pár "kilométer" az állapotuk alapján, élhetnének még akár 10 évet is. Sajnos a koronavirus viszont veszélyezteti őket éppen a magas vérnyomás miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!