Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Meg lehet állapítani valakinek...

Meg lehet állapítani valakinek az írásából, fogalmazásmódjából, hogy férfi vagy nő az illető?

Figyelt kérdés
Találtam itt, az oldalon egy régebbi kérdést, amiben a kérdező arra kíváncsi, hogy a fiúk meg tudják-e állapítani a privát levelezésből, hogy a másik fél valóban lány-e vagy csak annak adja ki magát. Érdekelne, hogy szerintetek lehetséges-e ez, vagy hogy ti meg tudjátok-e állapítani. Szerintetek én pl. férfi vagyok vagy nő? 😄

2020. ápr. 1. 23:12
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Férfi vagy. A smiley-kat arra használod, hogy megtévessz minket.
2020. ápr. 2. 21:43
 22/27 A kérdező kommentje:
Ha senki többet harmadszor, akkor elárulom magam. 😊 A 30-as éveim elején járok (bár néha úgy érzem, hogy agyilag egy tizenéves szintjén vagyok 😄), a nemi identitásomban bizonytalan vagyok, inkább a feminin oldal felé hajlok, de ha Semjén Zsolt teológia-biológia szakos professzor urat kérdeznétek, ő azt mondaná, hogy férfi vagyok (ezúton is csókoltatom és minden jót és szépet kívánok neki). Úgy érzem, az emberek sokszor nem tudnak hova tenni, szerintem melegnek néznek, azzal meg talán végképp összezavarom őket, amikor elmondom, hogy barátnőm van. 😄 A kérdést leginkább validáló célzattal tettem fel és ez össze is jött (10-ből 8-an tippeltetek lánynak/nőnek). Szóval a Gyakori népétől megkaptam a felhatalmazást, hogy nő lehessek, köszönöm! 😄 Az erős egyéniséges témára reagálva: 3-as, szerintem ez tök igaz. Én úgy gondolom, hogy nekem nincs erős egyéniségem és sajnos a társas engem nyomás arra késztet, hogy úgy viselkedjek, ahogy a velem látszólag egy csoportban lévők (azaz a férfiak) teszik. Amikor így teszek, kényelmetlenül érzem magam, bizonytalan vagyok, mert próbálok egy szerepet játszani és ez nem megy. Viszont vannak olyan helyzetek, amikor el merem engedni magam és akkor pont az ellenkezője igaz: kinyílok és magabiztos vagyok. A munkahelyemen volt egy eset, amikor egy kolléganőmmel pont úgy beszélgettünk, mintha barátnők lennénk és ez teljesen feldobott. Szerencsére a személyiség fejleszthető és ezt igyekszem is kihasználni. 😊
2020. ápr. 2. 21:51
 23/27 A kérdező kommentje:

*11-ből 9.

#21: Részben valóban tudatos (ezek szerint most túl jól sikerült), részben viszont akkor használom őket, amikor merek magam lenni és nem akarok megfelelni annak a sztereotípiának, hogy a férfiaknak el kell rejteniük az érzelmeiket, márpedig külsőre – egyelőre – férfinek nézek ki. És én a való életben is szeretek mosolyogni, az emojik pedig kifejezőek. 😊

2020. ápr. 2. 21:57
 24/27 A kérdező kommentje:
11-ből 8, na (számolni tudni kell 😃)
2020. ápr. 2. 21:57
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

A szóhasználat, a kifejezések, a használt emojik és a helyesírás mind-mind árulkodó jel lehet. A legtöbben ugyebár nem gondolják végig mit írnak, csak leírják ami épp eszükbe jut, a formázással sem törődnek annyit (üzenetben pedig pláne nem). Ha pedig valaki úgymond "természetes" módon ír, mintha csak az ezer éve ismert barátjával beszélne, akkor szinte 100% biztosan megállapítható a neme, de még a korosztálya is.

Viszont, sokkal nehezebb megállapítani egy olyan ember írásából a nemet és korosztályt, aki már átgondolja mit is ír. További nehezítő tényezőnek számít az, ha ismeri a nyelvtani szabályokat és megfelelően is alkalmazza azokat, illetve az emojik hiánya sem könnyíti meg a dolgot. Abból csak annyit lehet leszűrni, hogy vagy nem szereti a "szmájlikat" az illető, vagy felnőtt fejjel már úgy véli, hogy az írás önmagában azok nélkül is kellően kifejező tud lenni. Épp ezért gondolom úgy, hogy a korosztályt az emojik használata/mellőzése nem képes egyértelműen elárulni. Tökéletes példa vagyok erre én. Nagyon régóta nem használok hangulatjeleket akkor, ha nyilvánosabb felületekre írok (mint pl. ide), úgy nagyjából ált. suli vége-középsuli kezdete óta. Ha használom is netán, az manapság már csak üzenetekben jellemző, akkor is a hozzám közelebb állók esetében szoktam csak elővenni párat (családtagok, barátok).

A választékos szókészlet már kicsit árulkodóbb, mivel jellemzően nem az 5-15 éves korosztály lesz az, aki költőket megszégyenítő szókinccsel rendelkezik. Nem a szél hordja össze azt a sok szót na, ez már inkább korral jár, mivel idő kell hozzá, hogy azt a sok szót megtanuld és elkezd használni a mindennapjaidban. Akárhogy is, azért mindig akadnak kivételek. Azok például, akik sokat olvasnak, eleve nagyobb szókinccsel rendelkeznek, márpedig az olvasás pont egy olyan dolog, ami nem épp korosztályhoz kötött. A fiataloktól kezdve a 30-asokig, idősebbekig bárki olvashat bármit. Helyesírásnál is akadnak kivételek, hisz ha figyelsz órán, akkor elvileg már általános iskolás korodban megtanulsz helyesen írni.

Mindig megtippelni nem lehet épp ezért, mert kivételek mindig vannak, de hát a statisztikák sem a különleges eseteket veszik figyelembe (inkább mindent és abból von le egy átlagot). Egyébként ha már itt tartunk, kíváncsi vagyok rólam mit gondoltok.

2020. ápr. 3. 21:04
 26/27 anonim ***** válasza:

Egyértelmű, hogy férfi vagy a smilek ellenére is.

A 10- 20-on éves lányok nem használják ,vagy inkább nagyon ritkán a férfi nő szavakat.

Abból, hogy kérdésed közepén a lány szót használtad, valaki ratyis vagy nőies beutesre utal.

Mintha valahol lány szeretnél lenni?

A smilet sem azért tetted oda, hogy megvezess, hanem mert te ilyen vagy. Hozzád ez a stílus tartozik.

2020. ápr. 3. 21:09
 27/27 Barackoshányás ***** válasza:
Én 22 éves nőnek tippeltelek
2020. ápr. 6. 10:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!