Rettenetesen bűntudatom van. Hogyan tudnék megszabadulni ettől a tulajdonságomtól? Egyszerűen gyűlölöm.
Nem szépítek és bem mentegetem magam, hisztizek időnként. Főleg munkanapokon van, mikor reggel felkelek, vagy front van, rosszul vagyok, ilyen esetekben - magyarán ha jem minden úgy megy ahogy elképzelem. Ez végtelenül szánalmas.
Ma reggel irtózatosan rosszul keltem. Hasmenés, hányinger, kialvatlanság, rossz közérzet. Ilyenkor türelmetlen vagyok, ingerlékeny, és mivel egy nyomorult kölyöl vagyok ilyen téren, ebből más is kap. Nem részletezem, a fő, hogy megbántottam két embert mielőtt eljöttem dolgozni.
Most ki*aszottul haragszok magamra, el nem tudom mondani hogy mennyire. Rájöttem hogy ezt a rohadt hisztit a sajá fejemben generálom. Hogyan tudnék ezen javítani?
*önkondicionálásról
Sajnálom az elírásokat, remeg a kezem
Önfegyelemmel nélkülözni tudod a hisztit. Amikor érzed, hogy nem a legjobb napra ébredtél, akkor lehet értelmesen szólni a másiknak, hogy most inkább ne beszéljétek, mert nem vagy jó passzban, de reméled hamar elmúlik. Az önző gondolatokat kell mellőzni, vagyis mi történik, ha csak te vagy rosszul, a másiknak jó kedve van és örül, hogy pl. semmije nem fáj reggel. Semmi nem történik, maximum a másik együttérzően fog hozzád állni. Nincs jogod lehúzni, bántani, csak mert neked épp rossz.
Az egy nagyon jó dolog, hogy felismerted a problémát, bűntudatod van, és még változtatni is akarsz. Sikerülni fog!
Köszönöm a válaszokat!
Jólesik látni milyen gyorsan segítetek. Hálás vagyok.
Eddig képtelen voltam nyugodtan szólni amikor rinyáltam, lényegében én provokáltam. Undorítónak tartom magam ilyenkor - máskor pedig egy áldás ahogy viselkedek, segítek mindenben, együttérző vagyok, ezt a környezetem mondta. Meditálnon kell, az biztos. Sportot feljebb veszem. Sokszor teng bennem túl az energia, de ilyenkor még ahhoz sincs kedvem amit imádok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!