A jó vagy rossz emberek vannak többségben? Ki hogy
tapasztalja környezetében?
Szerintem a jók. És jó alatt nem a megfelelési kényszeres seggnyalókat értem, hanem egyszerűen azokat, akiknek helyén van a szíve és nem tesz erőfeszítéseket azért, hogy valakinek ártson.
2020. márc. 11. 00:06
2/12 A kérdező kommentje:
Az is érdekes kérdés, hogy aki gonosz, rosszindulatú, mi vezérli ? Normál lelkületű ember hogy tud egy másik embernek ártani ?
3/12 A kérdező kommentje:
Egy olyan világban hiszek, amiben a jó a vezérlőerő. Mindenkit jót akar és nem árt a másiknak. Ahol a gyengét felemeljük, nem eltapossuk. Ahol még az empátia és a szeretet a legfontosabb dolog a világon. Ahol nem ér hátrányos megkülönböztetés senkit bőrszíne, hite, faji, nemi hovatartozása miatt. Ahol a törvény előtt mindenki egyenlő, nincs nélkülözés. Nincsenek ekkora anyagi különbségek.
Sajnos egyre többször tapasztalom, hogy sok a magát jónak mutató rossz ember. Tehát sajnos több rossz embert látok, mint jót. Azért persze látok sok jó embert is, de nem többségében.
2020. márc. 11. 04:10
Lefordítanám inkább úgy, hogy rossz ember: mérhetetlenül buta, és korlátolt.
Amiből itt gyk-n is hemzsegnek tonnaszámra.
2020. márc. 11. 04:57
Az ösztönàllatok.
Olyan felrelépések mennek az orrom elött mindenhol hogy kb hànyni tudnék az emberektöl.
Ha vki meg nem is lep félre de akkor is ugy csinalja hogy melegen tart kapcsolatokat a masik nemmel.
Valaki bemutat vkit màr rà is szàllnak es kezdödnek a jàtszmàk.
Ez bulikban sulikban munkahelyen is. Mintha mindenki agya helyén csak nemiszerv lenne
2020. márc. 11. 05:22
Nem találkoztam még kifejezetten rossz emberrel. A többség teljesen normális, kedves és jóindulatú, egyesek temperamentusmosabbak vagy sötétebbek, de ők se rosszak.
2020. márc. 11. 06:40
Nézőpont kérdése, mert a rossz is valamilyen szinten jó: jót akar magának azzal, hogy átb×a a másikat.
Szerintem k×a nagy taktikás emberek vannak hazánkban: akiket látják, hogy befolyásolható, átb×ató, azzal meg is teszik, tehát lényegében "Sok rossz ember kis helyen is elfér" a ma élő idézet...
2020. márc. 11. 06:49
Nincsenek tökéletes emberek, és nem is nagyon lehet felosztani őket jóra vagy rosszra, de többen hajlanak a jó felé.
2020. márc. 11. 09:39
2020. márc. 12. 22:55
Kapcsolódó kérdések: