Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ezek az agyontetovált/hupikék...

Ezek az agyontetovált/hupikék hajú/piercing-es emberkék (főként lányok) mégis milyen helyeken dolgoznak, hogy nem éri őket megbélyegzés/nem rúgják ki őket?

Figyelt kérdés
Engem már akkor megszólt egy HR-es amikor ápolt rövid szakállal mentem interjúra (IT-terület) másik helyen meg kifogásolták, hogy túl vékony és alacsony vagyok ezért nem nagyon illek bele a vállalati imidzsbe. Viszont face-en meg néha a való életben látok olyan emberkéket, hogy a fülem ketté áll. Hupikék hajú, Amy Winehouse-os szemöldök. Piercing-es orr/2 centis fém fültágító, széttetovált alkar és nyak meg színes rasztás haj. Ezek az emberek hol és milyen munkakörben dolgozhatnak, hogy a magyar szinten amúgy is zsörtölődő főnökök nem bélyegzik meg őket?

2020. márc. 10. 19:43
1 2 3
 11/25 Metionin ***** válasza:
95%
Kék a hajam, van 2 tetkóm és a fülemben piercingek. Nyelvtanár vagyok, egyetemen oktatok plusz fordítok, tolmácsolok, magánórákat adok. Ja meg a doktorimat csinálom mellette. Ahol ilyesmiért megszólnak, az egy bánat hely, ahova nem is érdemes menni. Még régen én is kaptam olyanokat hogy nem vagyok elég dekoratív meg túl vékony vagyok egy színházi jegyszedő diákmunkára :D pedig akkor sima fekete hajam volt és nem voltak még tetkóim.
2020. márc. 10. 21:11
 12/25 anonim ***** válasza:
87%
Te vagy a hugyozós röhögős? :D
2020. márc. 10. 21:30
 13/25 anonim ***** válasza:
27%

A legtöbben diákok.

Egyébként back office-ban simán lehetnek.

2020. márc. 10. 21:37
 14/25 A kérdező kommentje:

Senkinek nem kell magyarázkodnom, hogy miért voltak szemetek a HR-esek. Elég csapás így is, hogy sehova nem vesznek fel gazdinfós diplomával.

Amúgy akkor most már kerek számomra a történet. Tehát az ilyen extrém/"érdekes figurák" majdnem mind IT-s fejlesztők. Sejtettem, mert tudom, hogy családias team-ekben mindenki úgy viselkedik szabadon ahogy tetszik. Ezek nem is munkahelyek, hanem inkább nerd kultúrközösségek. Jó nektek, hogy ennyire értetek a programozáshoz. Persze nem mintha nekem 3 orrpiercing-em lenne mikrofonfejjel meg nyaktetoválással, de jó lenne végre felvennének egy normális helyre, ahol magamat adhatom.

2020. márc. 10. 22:26
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha azt látják, hogy nem tudod megfelelően elvégezni a munkádat, mert nem vagy elég jó szakember nekik, vagy azt látják, hogy nem tudsz együtt dolgozni csapatmunkával a többiekkel, akkor nem fognak felvenni, nem azért mert piercingjeid vannak. Informatikában elég nagy szakemberhiány van amúgy, szóval nem azt nézik, hogy nézel ki.
2020. márc. 11. 06:53
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

EÜ szakmán belül már minden szinten láttam: tanár, ápoló, orvos, főorvos...

Tanári pályán belül is nagyon sok ilyet láttam. Dajka, óvónő, általános, közép, fősuli/egyetem.

Mérnökök között is akadnak ilyen képviselők (vegyipar, gépészet, építész), nem csak a segédmunkásoknál.

Persze sokaknál van, hogy dohánybolttól kezdve a multik árúfeltőtőin át, eladói poszotokon, pénztárosként, boltvezetőként, vagy akár területi képviselőként dolgoznak.

Aztán ott van számos sok szakma, amikben bőven lehet jól dolgozni és jól keresni úgy, hogy akármilyen külsővel lehet végezni.

Magyar szinten a főnökség ott nem engedi ezeket, ahol nagyon nagy a munkaerő és kevés a munkahely, ráadásul úgy, hogy nagyon sok ügyféllel kell szembe kerüljön az, akitől elvárják, hogy mindenkinek feleljen meg. Nos, hány ilyen állást tudsz szeretett szép országunkban felmutatni? A gazdasági állásokon és a bölcsészeti ágak bizonyos részein kívül?

Felszolgálók a "puccos" éttermekben, kávézókban, esetleg bizonyos eladók az "úriassabb" és luxusabb üzletekben.

Mivel ilyenből nincs sok, így marad az, hogy nyitottnak, elfogadónak kell lenni, jófejnek és akkor nem lesz gond.

A HR-snek a legfőbb feladata eldönteni, hogy TE mint ember és mint szakember megfelelhetsz-e arra, hogy ott dolgozz. Ő ismeri a "legénységet" és jobban rá kell lásson a dolgokra egy-egy vállalaton belül, akárcsak egy-egy telephelyet érintve is.

Lehet, hogy nem a külsőd miatt mondta ezt, vagy az általad ápolt rövid szakáll valóban jobban tűnt egy leninszakállas történethez, mint oda az ő cégükéhez. Lehet, hogy már az önéletrajzod se volt túl nyerő, vagy éppenséggel a szakmai oldalad tűnt túl gyengének.

Arról, ahogy írsz, nagyon érződik, hogy erősen diszkriminatív vagy. Ezt sok helyen nem tolerálják, főleg nem csapatmunkák esetén.

A versenyszférában a profit és a jólét a lényeg, míg az államiban javarészt mindent letojnak, sikkasztani bárki tud címszó alatt. Tehát emberi tulajdonságként nyiss a világ felé, és ne ítélkezz csupán külső alapján. Az amúgy sem old meg semmit.

2020. márc. 11. 07:41
 17/25 Sic Semper Tyrannis ***** válasza:
100%
Modern, nem begyöpösödött agyúakkal teli munkahelyeken, ahol azt nézik, hogy el tudod-e végezni a rád kiszabott munkát, nem pedig azt, hogyan nézel ki. Gondolom, az olyan cégeknél, ahol nem nézik el a színes hajat/tetoválást/piercinget, ott egy olyan ember sem jöhet szóba, akinek leégett a fél arca, vagy pigmenthiányos. Mert hát MÁS ugyebár.
2020. márc. 11. 08:26
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Heti 1 tetoválós kérdés pipa.

Egyébként a fogorvosom néz így ki és remek szakember.

2020. márc. 11. 08:28
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van pár színes hajú és/vagy piercinges és/vagy teletetovált ismerősöm.

A munkahelyeik:

- tetoválószalon

- könyvtár

- nagyáruház (az ott dolgozó srácnak még térdig érő rasztája is van)

- szabadúszó/művész

- étterem (gyorskajálda és "rendes" étterem egyaránt)

- valami üzleti/gazdasági munkahely, nem tudom pontosan, de ilyen területen szerzett mesterdiplomát és ezzel dolgozik valamit, rég beszéltünk

- könyvkiadó (fordító és egyéb munkakörök)

- vállalkozó, motorostúrák szervezése a profil

- programozó

- karosszérialakatos

- vállalkozó, egy kis számítógépes boltja & szervize van

És ők azok, akiknek tényleg vagy rikító színű a hajuk, vagy az arcukon van tetoválás, piercing, fültágító és tényleg extrémebben néznek ki. (Az ilyen "van egy orrpiercingem" jellegű embereket most nem számoltam ide.)

2020. márc. 11. 12:00
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
A hajam fele zöld jelenleg és az egyik karom teljesen ki van tetoválva, a másik még nem, de ki lesz. Projektmenedzserként dolgozom külföldön, egy tech startup cégnél. Nem én vagyok a legfeltűnőbb az irodában és senkit nem érdekel, hogyan nézek ki. Magyarországon multi bankban dolgoztam ilyen munkakörben és ott se cseszegettek a színes haj miatt, igaz akkor még nem voltam ennyire kivarrava, de már akkor is volt pár látható darab rajtam. Back office volt, nem kérték, hogy takarjam.
2020. márc. 11. 12:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!