Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Azokhoz szól a kérdésem, akik...

Azokhoz szól a kérdésem, akik nem szelektíven gyűjtik a szemetet. Miért?

Figyelt kérdés
Tényleg nem értem, hogy egy panelban mikor adott a szelektív hulladékgyűjtés, miért szórja valaki a papíros kukába a kommunális szemetet?
2020. márc. 4. 19:57
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

"Másfelől viszont, egyszer apukám mesélte, hogy saját szemével látta, amint szelektiv hulladékgyűjtő konténerekből egyazon kukásautóba ömlesztették a szemetet!

Tehát úgy látszik, Magyarországon vannak helyek (ha nem az egész országban...) ahol végül egy helyre kerül a szelektálva gyűjtött hulladék, a szelektiv gyűjtés csak szinjáték."

Ez nem valami titkos infó, amit valakid látott, ez bevett gyakorlat, publikus az egész. A hulladékfeldolgozóban úgyis a legelső lépés a válogatás, majd ott szétszedik.

Mi ebben a színjáték?

2020. márc. 5. 08:48
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom ti hol laktok, de mi havonta 1x kitesszük a papíros és a műanyagos kukát. Jön hajnalban a szelektíves, elviszi a papírt. Aztán rá x órára megjeleik még 1, amelyik a műanyagot viszi.

Eleve ordas nagy kamu, hogy egybe öntik az egészet, a szeméttelepen még 1x át van válogatva minden. Rengeteg ruha vagy takaró (meg sok minden más) készül újrahasznosított PET palackból, szóval engedjük el ezt a városi legendát, hogy egybe rakják, aztán a szemétégetőben végzi.

2020. márc. 5. 09:37
 13/23 anonim ***** válasza:
4%

12# Fáj az igazság?

Hidd el nekem hogy van ilyen még a mai nap is,saját szememmel láttam már elég sokszor,sofőr vagyok szinte már be jártam egész Magyarországot szóval átlátom milyen gondok vannak itthon de külföldön is egyes országokban,nem hazudik itt senki sem.

2020. márc. 5. 13:34
 14/23 anonim ***** válasza:
88%

De te tényleg annyira ostoba vagy, hogy nem fogod fel, hogy ha egybe is gyűjtik, akkor is szétválogatják a telepen?

Tájékozódsz is vagy csak járod az országot és megosztod a hasznos tapasztalataid a nagyvilággal?

2020. márc. 5. 13:38
 15/23 anonim ***** válasza:
6%

14#

Te csak a lényeget nem fogod fel. Ahol egybe öntik a szemetet, ott nincs értelme külön gyűjteni. Te szétválogatod, a kukások összekeverik, aztán újra szétválogatják a telepen. Mi értelme volt így külön gyűjteni?

2020. márc. 5. 16:01
 16/23 anonim ***** válasza:
6%
Mert nem büntetnek meg. A kormányok tehetnének a legtöbbet a környezetvédelemért új és szigorú törvények beiktatásával, amiket nagyon keményen be is tartatnak. Na de ki szavazna egy ilyen pártra bárhol a világon mégegyszer? Hidd el ha kapnék 20ezres csekket mert nem szelektíven gyűjtöm, azonnal másképp állnék hozzá. Szidhatsz engem ez miatt, igen egy lusta ember vagyok. De ha az ilyet mint én szidsz, azzal semmit nem oldassz meg, fordulj a politikusokhoz, mert csak ők oldhatják meg ezt.
2020. márc. 5. 22:39
 17/23 anonim ***** válasza:
15! Hagyjuk, ne fárassz! Nem fogod megérteni.
2020. márc. 5. 23:17
 18/23 anonim ***** válasza:
49%
14# Te egy okos és értelmes ember vagy,legalább a 15# megértette,tovább nem fogok vitatkozni veled semmi értelme.
2020. márc. 5. 23:31
 19/23 anonim ***** válasza:
49%

17#

Én próbálom megérteni, de ahoz neked el kéne hagyaráznod. Ha olyan okos vagy, akkor semmibe se tartana neked kiokítani minket a szelektív gyűjtésről és így a környezetnek is jót tennél. Komolyan ennyire nem érdekel a föld sorsa, hogy rááldozd egy kis idődet?

Tudod mit? Hogy mi hülyék is megértsük, kasználjunk egyszerűbb példákat, mondjuk színes cukrokat.

Tehát veszünk egy zacskó vukorkát, amiben van 5 féle szín. Meg akarjuk enni az összes pirosat, mert az meggyes és mi azt szeretjük. Tehát lerakunk 5 tálat és amikor kiveszünk egy cukrot a zacskóból, akkor a színe alapján külön-külön tálba rakjuk. Végzünk a szortírozással, ezután beöntjük az egészet egy nagytálba, mert úgy egyszerre el tudjuk vinni őket a kanapéhoz, ahol tv nézés közben kimazsolázhatjuk belőle a pirosakat.

Szóval akkor magyarázd el nekem, hogy mi értelme volt kigyűjteni az elején 5 külön tálba őket?

Amúgy én külön gyűjtöm a szemetet, mert így lényegesen olcsóbb, csak szeretném megérteni a dolgok logikáját.

2020. márc. 6. 05:14
 20/23 anonim ***** válasza:
90%

30 éves koromra megtanultam, hogy senkit nem akarok meggyőzni semmiről, mindenki azt gondol, amit szeretne. És vitatkozni sincs kedvem feleslegesen, az strapás.

Eleve nem minden műanyag újrahasznosítható, de ugye senki nem nézi a flakonokon vagy a műanyag tálakon található kódokat, ezért csak mindenki beledobálja. Ezért (is) válogatják át még egyszer a szeméttelepen.

Az újrahasznosításnak pont az a lényege, hogy csökkenjen a nyersanyagok felhasználása, mert "másodnyersanyagként" hasznosítható.

Mint mondtam, nálunk kétféle autó jár, az egyik a műanyagot viszi, a másik a papírt. De vannak olyan autók, amik "egybe öntik", ami azt jelenti, hogy belül el van választva, azaz nem egy helyre megy a hulladék akkor sem, ha az kívülről úgy néz ki.

A vegyszeres, zsíros, olajos flakonok is belekerülnek sok háztartásban, de mivel azt nem lehet felhasználni, ezért ezeket kiválogatják.

Amik nem újrahasznosíthatóak, azokat más módon kell megsemmisíteni, az újrahasznosítható dolgokat pedig értelemszerűen újrahasznosítják.

Remélem sikerült elmagyaráznom.

2020. márc. 6. 09:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!