Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Azokhoz szól a kérdésem, akik...

Azokhoz szól a kérdésem, akik nem szelektíven gyűjtik a szemetet. Miért?

Figyelt kérdés
Tényleg nem értem, hogy egy panelban mikor adott a szelektív hulladékgyűjtés, miért szórja valaki a papíros kukába a kommunális szemetet?
2020. márc. 4. 19:57
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
3%
Mert utálja greta thünbergert
2020. márc. 4. 20:14
 2/23 Miss Endzsi ***** válasza:
Panelben lakom, de itt csak műanyag palacknak van szelektív, így minden megy egybe azon felül.
2020. márc. 4. 20:32
 3/23 anonim ***** válasza:
23%
Mert minek? Mi a hasznom abból hogy szelektíven gyűjtöm a szemetet?
2020. márc. 4. 20:40
 4/23 anonim ***** válasza:
12%
Mert nincs leszármazottam, így nincs kiért megmentsem a bolygót.
2020. márc. 4. 20:44
 5/23 anonim ***** válasza:
37%

Mert nincs értelme. A szénerőművek percenként(!)több tonna (!) károsanyagot nyomatnak a légkörbe. Azzal se ellensúlyoznád ezt, ha a világ összes pet palackját összegyűjtenéd. Komolyan mondom, nem képletesen.

A másik ordas nagy kamu a villanyautók. Az áramot szénerőművekben állítják elő, ami sokkal károsabb, mint egy benzines kisautó.

Sorolhatnám, de fölösleges. 50 éven belül lakhatatlan lesz a Föld, kár vesződni a szelektív szemét gyűjtéssel.

2020. márc. 4. 20:44
 6/23 anonim ***** válasza:
34%

Felénk sajnos nincs lehetőség szelektiv hulladékgyűjtésre, pedig Budapest mellett lakom.

Másfelől viszont, egyszer apukám mesélte, hogy saját szemével látta, amint szelektiv hulladékgyűjtő konténerekből egyazon kukásautóba ömlesztették a szemetet!

Tehát úgy látszik, Magyarországon vannak helyek (ha nem az egész országban...) ahol végül egy helyre kerül a szelektálva gyűjtött hulladék, a szelektiv gyűjtés csak szinjáték.

2020. márc. 4. 21:02
 7/23 anonim ***** válasza:
41%
Nincs nagy helyem a lakásban, hogy így tegyek.
2020. márc. 4. 21:08
 8/23 anonim ***** válasza:
24%

Hogy normálisan legyen szelektíven gyűjtve a szemét, ahoz 5 külön szemetesnek kéne lennie a lakásban (papír, műanyag, fém, üveg éz minden egyéb. De ugye az egyéb hulladékot is úgy lenne értelme, hogy külön venni ami komposztálható és külön ami nem, szóval ez így 6 kuka). Mégis kinek van ennyi helye egy komcsi panel kis konyhájában, ahol egy nagyobb fazék sem fér el a konyhaszekrényben?

Plusz ahogy már előttem írták, teljesen értelmetlen. Hiába gyűjti a kisember szelektíven a szemetét, ha közben az ország áramszükségletének nagyrészét foszilis energiahordozókból nyeri, az ipar által termelt károsanyag mennyiség pedig emberi ésszel szinte felfoghatatlan.

2020. márc. 4. 21:46
 9/23 anonim ***** válasza:
20%

Nem fogom azért rosszul érezni magam, hogy a papírt a banánt héját meg a kólás palackot egyben dobtam ki. Nevetségesnek is tartom az ilyen jellegű számonkéréseket, hogy ugyan TE miért nem használod a szelektív hulladékgyűjtőket, miközben meg több más módon is szennyeződik a víz, levegő, stb.

Most ez kb olyan, mint hogy írtsuk ki a felelőtlen kutyagazdikat, szóval förmedjünk rá random emberekre, hogy ugye összeszedi e a kutya után az ürüléket, azt meg lexarjuk, hogy más le se viszi a kutyát, nem eteti, elveri fakanállal, stb.

2020. márc. 4. 22:32
 10/23 anonim ***** válasza:
0%
Én szelektív vagyok bár azt sosem értettem még Ausztriába külön viszik el a papírt,üveget stb.. addig Magyarországon elég sok helyen azt látom hogy jön egy autó és ő viszi el az összes szemetet,szóval mi itt Ausztriában külön rakjuk a dolgokat és külön is viszik el a szemetet na de Magyarországon elég sok helyen egyben el viszik össze keverve, ezt én soha sem értettem hogy akkor miért is gyűjtik szelektíven?
2020. márc. 4. 23:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!